În
prezent atacurile de cord reprezintă principala cauză de deces și din
acest motiv doctorii insistă asupra modalităților care pot preveni
bolile de inimă.
Atacurile de cord apar atunci
când arterele care irigă mușchiul inimii se îngustează sau sunt blocate,
ceea ce face ca sângele să nu mai ajungă în cantitate suficientă la
inimă. Printre factorii principali care conduc la atacuri de cord se
numără alimentația necorespunzătoare și stresul.
În
acest articol vă prezentăm o listă a celor cele mai bune zece alimente
pe care este bine să le consumați în vederea minimizării riscului
producerii unui infarct.
1. Nucile.
Nucile echilibrează nivelul colesterolului bun din trup grație acizilor
grași și grăsimilor omega 3 din compoziția lor. Pe lângă faptul că vă
protejează de atacurile de cord, sunt excelente pentru întărirea
articulațiilor și pentru îmbunătățirea memoriei.
2. Turmericul.
Curcumina din compoziția turmericului este excelentă pentru sănătate
grație capacității sale de a reduce inflamația și de a elimina grăsimile
din organism.
3. Sucul de portocale.
Oamenii care suferă de afecțiuni ale inimii ar trebui să consume suc de
portocale în fiecare zi, deoarece este bogat în vitamina C.
Sucul de portocale echilibrează nivelul tensiunii arteriale și curăță vasele de sânge. Medicii spun că doar două pahare de suc de portocale pe zi pot ajuta trupul să absoarbă necesarul de minerale și vitamine pentru întreaga zi.
Sucul de portocale echilibrează nivelul tensiunii arteriale și curăță vasele de sânge. Medicii spun că doar două pahare de suc de portocale pe zi pot ajuta trupul să absoarbă necesarul de minerale și vitamine pentru întreaga zi.
4. Ceaiul verde.
Ceaiul verde este foarte sănătos și este și un puternic antioxidant. În
plus, consumul zilnic de ceai verde scade nivelul colesterolului rău
din corp.
Două căni de ceai verde pe zi sunt suficiente pentru stimularea metabolismului și pentru menținerea sănătății.
Două căni de ceai verde pe zi sunt suficiente pentru stimularea metabolismului și pentru menținerea sănătății.
5. Afinele.
Afinele sunt o sursă puternică de potasiu și au capacitatea de a scădea
nivelul colesterolului rău din organism. Potrivit specialiștilor,
consumul a două pahare de suc de afine pe zi scade riscul atacului de
cord cu 40%.
6. Rodia.
Rodia are în componența sa numeroși fitonutrienți, care sunt excelenți
pentru producerea oxidului de azot. Consumul regulat de rodii asigură
buna circulație a sângelui.
7. Avocado.
Medicii recomandă să mâncăm avocado pentru că menține un bun raport
între nivelurile colesterolului bun și al colesterolului rău din
organism.
8. Pepenele roșu. Consumul de pepene roșu ajută organismul să producă mai mult oxid de azot și menține sănătatea vaselor de sânge.
9. Cerealele integrale.
Orezul brun, ovăzul și pâinea din grâul integral sunt alimente
excelente datorită conținutului bogat de fibre, care echilibrează
nivelul colesterolului din organism. Cerealele integrale ajută și la
reducerea colesterolului din pereții interiori ai arterelor.
Citiți și:
Mâna Maicii Domnului, floarea binecuvântată care ţine inima în formă şi închide rănile. Analgezicele cele mai comune cresc riscul de infarct. Calmantele obișnuite precum ibuprofen şi naproxen sporesc apoi riscul unui atac de cord la o săptămână după administrare.
yogaesoteric
11 octombrie 2018
11 octombrie 2018
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu