”Mă vindec de tot trecutul meu întunecat, de toate faptele și gândurile care m-au oprit să evoluez și care m-au îndepărtat de Lumină. Vreau să evoluez în iubire. Eu sunt iubire. Așa să fie!” (în sprijinul cititorului interesat)

Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 11 iulie 2018

Un leac foarte ieftin – tradiționala mămăligă. Nici nu bănuiești ce minuni face pentru organism

 
Mămăliga sau, alintată, mămăliguța, este o sursă importantă de fibre, protejează împotriva artritei și scade nivelul colesterolului, ca să enumerăm doar câteva dintre efectele sale benefice.
Nutriționistul Mihaela Bilic susține chiar că este o decizie înțeleaptă să înlocuiți pâinea cu mămăliga.
Spre deosebire de pâinea proaspătă care e făcută cu drojdie şi fermentează, mămăliga nu balonează. În plus nu conţine gluten, acea proteină din cereale care e tolerată mai greu de unele persoane. În boabele de porumb există mulţi carotenoizi (de unde şi culoarea galbenă), pigmenţi din care se sintetizează vitamina A. Prin urmare, mămăliga face bine la piele şi la vedere, iar conţinutul mare de fibre o recomandă pentru problemele de tranzit intestinal”, afirmă nutriționista.
Gastrita hiperacidă și ulcerul sunt ameliorate de consumul de mămăligă caldă în loc de pâine, mălaiul având, pe lângă efectul de reducere a acidității, și o acțiune ușor calmantă, sedativă.
Carbohidrații conținuți în porumb dau energie și nu permit depunerea grăsimii. Un consum moderat poate duce chiar la scăderea în greutate, pentru că anumite substanțe din compoziția porumbului grăbesc degradarea grăsimilor. Totodată, vitamina A conținută în porumb este un antioxidant natural foarte important pentru sănătatea ta și funcționarea corectă a organismului, pentru un metabolism rapid, care te ajută să slăbești ușor.
Protejează împotriva cancerului de colon
Datorită bogăției în fibre, porumbul reglează tranzitul intestinal. Este și un bun diuretic și, consumat în mod regulat, poate preveni retenția de apă în organism.
Pentru detoxifiere este indicată și mătasea de porumb, sub formă de macerat la rece.
Mai multe studii au arătat că porumbul ajută la dezvoltarea unor bacterii bune în intestinul gros, care protejează colonul de apariția celulelor canceroase.
Atenție însă, toate aceste virtuţi terapeutice pe care le-am menţionat mai sus se referă la mămăliga din porumb care nu este modificat genetic.

Citiţi şi:
 
yogaesoteric
9 iulie 2018

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu