..................................................................................................PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI SUNT ILEGALE ȘI REPREZINTĂ FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ

Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 28 iulie 2018

Cele mai sănătoase poziții de dormit

Felul in care dormim pe timpul noptii poate afecta in mod direct starea de spirit pe care o avem a doua zi, astfel ca pozitia in care dormim nu este de neglijat. Daca nu este una sanatoasa, riscam ca, pe termen lung, sa dezvoltam afectiuni ale coloanei vertebrale si ale gatului.

Dormind pe spate va mentineti coloana vertebrala sanatoasa, in timp ce dormitul pe o parte ar putea accelera aparitia ridurilor. Pozitia in forma de fetus este des intalnita, insa aceasta provoaca dureri de spate si de gat, in timp ce dormitul pe burta este total nerecomandat, dar ar putea fi util persoanelor care sforaie mai mult, potrivit CNN.
Cea mai recomandata pozitie: dormitul pe spate.
Dormitul pe spate previne durerile de spate si de gat, mentine fermitatea sanilor si previne ridurile. Cand dormiti pe spate va ajutati gatul, coloana si spatele sa isi pastreze o pozitie neutra, deoarece in felul acesta nu se formeaza nicio curba a corpului in plus. De asemenea, aceasta pozitie este ideala pentru combaterea refluxului gastro-esofagian. In conditiile in care aveti capul usor ridicat, stomacul va fi sub nivelul esofagului, astfel incat acidul sau mancarea nu se vor intoarce pe esofag.
Dormitul pe spate previne aparitia ridurilor, pentru ca nu exista niciun element care sa actioneze asupra fetei. Tot datorita acestei pozitii de dormit greutatea sanilor va fi, la randul ei, sustinuta.
Singurul dezavantaj al acestei pozitii de dormit este faptul ca favorizeaza sforaitul.
A doua pozitie recomandata: dormitul pe o parte.
Ca si dormitul pe spate, dormitul pe o parte previne durerile de spate si de gat, reduce refluxul gastro-esofagian, favorizeaza mai putin sforaitul si este ideal pentru persoanele insarcinate. Nu este atat de recomandat, in schimb, pentru ten si pentru sani.
Nerecomandat: pozitia in forma de fetus.
Desi diminueaza posibilitatea de a sforai si este utila in timpul sarcinii, aceasta pozitie nu mai aduce alte beneficii. Nu previne durerile de spate si de gat si nici nu are efecte benefice asupra pielii. Este foarte probabil sa simtiti dureri ale articulatiilor dupa ce ati dormit cateva nopti la rand cu genunchii ridicati la piept. Un alt dezavantaj al acestei pozitii este acela ca va impiedica sa respirati corect.
Daca v-ati facut deja un obicei din a dormi in aceasta pozitie, incercati sa nu formati cu corpul dumneavoastra o bucla prea accentuata.
Complet interzis: dormitul pe burtă.
Dormitul pe burta este una dintre pozitiile care nu prezinta aproape niciun beneficiu asupra sanatatii noastre. Desi reduce posibilitatea de a sforai peste noapte, dormitul in aceasta pozitie va poate cauza dureri de spate si de gat, contribuie la aparitia ridurilor si dauneaza fermitatii sanilor.
Dormitul pe burta va impiedica sa va mentineti coloana vertebrala intr-o pozitie neutra. De asemenea, aceasta pozitie pune presiune asupra articulatiilor si asupra muschilor, fapt care va poate cauza dureri imediat dupa ce va veti trezi din somn. Numai faptul de a va tine gatul intors pentru 15 minute poate fi inconfortabil si provoca dureri in aceasta zona. Ganditi-va ca, dormind pe burta, gatul dumneavoastra va fi intors timp de aproape opt ore. Nu le veti simti a doua zi, insa durerile se vor accentua in timp.
Autor: C.B.
https://www.medlife.ro/care-sunt-cele-mai-sanatoase-pozitii-de-dormit.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu