”Mă vindec de tot trecutul meu întunecat, de toate faptele și gândurile care m-au oprit să evoluez și care m-au îndepărtat de Lumină. Vreau să evoluez în iubire. Eu sunt iubire. Așa să fie!” (în sprijinul cititorului interesat)

Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 16 iunie 2018

Un renumit neurochirurg face câteva precizări uluitoare: Creierul nu doarme niciodată, dar sunt câteva metode pentru a-l odihni și a-l stimula


Exemplu: să dormim fără telefonul mobil în apropiere!
Neurochirurgul Vlad Ciurea explică într-un interviu pentru ziarul Libertatea, care sunt metodele pentru stimularea și odihnirea creierului.
 dr. Alexandru Vlad Ciurea
Ca neurochirurg, văd în cabinet sau în sala de operație chipul suferinței. Intervențiile neurochirurgicale sperie mai mult decât o apendicită, și pe bună dreptate. Familiile pacienților sunt îngrijorate în fața unei operații pe creier. Echipele care mi se alătură sunt și ele marcate de efort și concentrare. Creierul nu este un organ pe care să îl ții în mână. Poate nu știați, dar și creierul are nevoie de odihnă și de respect”, spune dr. Alexandru Vlad Ciurea.
Creierul nu doarme niciodată, dar sunt câteva metode pentru a-l odihni și a-l stimula. Și creierul are nevoie de stimuli pozitivi”, explică neurochirurgul Vlad Ciurea.
Dimineaţa, beţi un pahar cu apă la trezire
În acest context, medicul ne recomandă să dormim fără telefonul mobil în apropiere, iar dimineața ar fi bine să privim cerul sau peisajul, pentru a ne stimula centrii vizuali, să ascultăm o melodie care ne place pentru a ne stimula centrii auditivi şi să bem un pahar cu apă la trezire.
Este bine să mâncăm cumpătat, pentru că un stomac prea plin încarcă și creierul.
Mai puţin televizor, pentru a nu face din creier o victimă a știrilor. Este bine să fim informați, dar să nu petrecem ore în șir în fața televizorului.
Profesorul ne sfătuieşte să ne acordăm timp pentru noi înşine. Să îți acorzi timp înseamnă să cauți liniște, ordine interioară și bucurie. Să ai grijă de tine înseamnă să stai în rosturile firii.
Bucuria este adevărata hrană a creierului. Vă invit să meditați o clipă la scara valorilor creștine a Sfântului Apostol Petru: «fapta bună, cunoștința, înfrânarea, răbdarea, evlavia, iubirea frățească și dragostea. Fiecare decurgând din cealaltă»”, spune neurochirurgul.

Citiți și:
yogaesoteric 
11 iunie 2018

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu