”Mă vindec de tot trecutul meu întunecat, de toate faptele și gândurile care m-au oprit să evoluez și care m-au îndepărtat de Lumină. Vreau să evoluez în iubire. Eu sunt iubire. Așa să fie!” (în sprijinul cititorului interesat)

Totalul afișărilor de pagină

luni, 11 iunie 2018

6 mâncăruri care îţi aduc sau îți redau starea de bine


Credeai că doar pastilele îţi pot ameliora durerile sau stările de indispoziţie? Ei bine, şi mâncarea poate face acest lucru. Însuşi Hippocrate spunea că hrana trebuie să fie ca un medicament pentru oameni. Când organismul nu este în cea mai bună formă, anumite feluri de mâncare îl pot readuce pe linia de plutire.
Supă de linte – în caz de migrene
Provenită tocmai din Maroc, această supă de linte şi turmeric va combate durerile de cap şi va ameliora cefaleea. Este uşoară şi nu necesită un efort de deglutiţie prea mare, lucru care poate agrava o banală migrenă. Lintea este o sursă de proteine şi minerale, care ajută la relaxarea vaselor de sânge şi la uşurarea tensiunii de la nivelul capului.
Sos picant – pentru dureri sinuzale
O serie de cercetări efectuate de către specialiştii în nutriţie au arătat că ardeiul iute poate ajuta la reducerea inflamaţiei sinusurilor şi la desfundarea nasului. Prin urmare, dacă ai probleme cu sinusurile, urmărește să incluzi în alimentaţia ta chili şi alte mirodenii picante.
Supa caldă te ajută când ai roşu în gât
O răceală banală poate fi tratată cu un remediu de casă, extrem de eficient: supă de legume. Ierburile şi legumele aromate îţi vor asigura necesarul de vitamine și te vor ajuta să te pui pe picioare. Atenţie, însă! Nu o mânca fierbinte, ci doar uşor călduţă deoarece bacteriile se înmulţesc într-un mediu cald.
Banane şi ghimbir – în caz de greaţă
Greaţa este un simptom extrem de neplăcut, însă de care poţi scăpa cu ajutorul unor alimente pe care le ai acasă. Mănâncă o banană la micul dejun şi bea un ceai de ghimbir, neîndulcit, cu o felie de lămâie, pentru a calma sistemul digestiv.
Fibrele ajută în caz de constipaţie
Dacă suferi de constipaţie, mănâncă la micul dejun fulgi de ovăz cu fructe bogate în fibre şi antioxidanţi, precum fructele de pădure. De asemenea, mai poţi încerca iaurtul sau laptele bătut.
Legumele verzi înlătură oboseala
În caz că te simţi extenuat, o salată verde cu legume proaspete te va ajuta să te pui pe picioare şi îţi va da energia de care ai nevoie pentru întreaga zi. Asigură-te că te hidratezi suficient pentru a-ţi conserva energia. Dacă oboseala este cauzată de lipsa somnului, evită cofeina. O băutură energizantă îţi oferă doar mirajul stării de bine, însă poate avea efecte nocive asupra organelor.
yogaesoteric 
7 iunie 2018

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu