..................................................................................................PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI SUNT ILEGALE ȘI REPREZINTĂ FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ

Totalul afișărilor de pagină

duminică, 4 martie 2018

Tartă cu lavandă și cocos. Aromată și delicioasă, fără zahăr și fără coacere


Tarta cu lavandă și cocos este o idee excelentă de desert răcoritor și sănătos, cu puține calorii.
Iată ingredientele de care ai nevoie și cum se prepară.
Blat: 
- 1 sfeclă roșie mică 
- 100 gr. curmale, 100 gr. smochine (aprox. 8 din fiecare)
- 150 gr. fulgi cocos
Se mixează bine de tot în robot până se leagă compoziția, și dacă simțiți nevoia să fie mai dulce, mai puteți adăuga miere.
Se pune într-o formă de tartă acoperită cu folie alimentară și se nivelează. Lăsăm blatul la congelator până facem crema.
Crema: 
- 250 gr. lapte de cocos (pulpa de la o nucă de cocos tânără sau din cea maro, păroasă, se mixează foarte bine la blender cu apă, nu se strecoară)
- 150 gr. caju hidratat
- 2 cm. ghimbir
- sucul de la o lămâie
- 6 picături ulei lavandă (pentru uz intern)
- 1/2 baton vanilie
- 100 gr. miere de albine naturală
- un sfert de linguriță flori de lavandă (ceai)
- 150 ml. ulei de cocos
- 2 mure și 4 afine pentru culoare
Se mixează bine toate ingredientele până obținem o cremă foarte fină. O turnăm peste blat, presărăm floricele, petale pe deasupra și lăsăm tarta la congelator măcar 2 ore.
Singurul dezavantaj al acestei tarte este că se oxidează destul de repede, așa că cel mai bine invitați-vă prietenii să o savurați împreună.
 yogaesoteric
3 martie 2018

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu