Deşi există percepţia că îmbunătăţirea stării de sănătate şi a nivelului de energie implică eforturi majore, diete drastice şi necesită mai mult timp pentru autoîngrijire (în condiţiile în care nimeni nu prea mai are suficient timp la dispoziție), este pe deplin posibilă o îmbunătăţire vizibilă a stării generale şi a nivelului de vitalitate doar prin efectuarea câtorva mici modificări ale obiceiurilor alimentare și ale stilului de viață. Sunt modificări mici, dar de impact… maxim!
Să consumăm fructe în loc de dulciuri! Fructele pot să conţină zaharuri din belşug, dar, datorită conţinutului de fibre, impactul lor glicemic este departe de a fi atât de puternic precum al dulciurilor. În plus, fructele oferă enzime şi micronutrienţi, faţă de dulciuri care nu furnizează decât „calorii goale”.
Să ne oprim din mâncat înainte de a ne sătura. Restricţia calorică este unul dintre factorii pro-longevitate validaţi de către ştiinţă.
Înlocuieşte margarina sau untul cu avocado! Avocado este un fruct aflat pe lista superalimentelor, fiind bogat în vitamina E, maganeziu, potasiu şi acizi graşi esenţiali. Avocado poate fi transformat într-o pastă care poate fi folosită la fel ca untul, întinsă pe pâine.
Să înlocuim pâinea albă cu pâinea neagră! Fibrele pe care le conţine pâinea neagră ajută la temperarea apetitului, la îmbunătăţirea tranzitului intestinal şi încetineşte absorbţia zahărului în sânge.
Să bem apă pe săturate! Beneficiile bunei hidratări sunt multiple, printre care şi optima funcţionare a creierului şi prevenirea îmbătrânirii premature a pielii.
Grăbeşte pasul! Dacă vom merge puţin mai iute decât de obicei, nu doar că vom ajunge mai curând acolo unde avem de gând, dar ne vom îmbunătăţi şi starea de sănătate a sistemului cardiovascular. Un studiu din 2013, efectuat asupra unui număr de 40.000 de persoane, arăta că persoanele care merg încet sunt mai expuse la un sfârşit prematur al vieţii, comparativ cu acelea care au un mers mai degrabă rapid.
Parchează-ţi maşina mai departe de destinaţie, doar pentru a-ţi pune trupul în mişcare. Ori de câte ori este posibil, deplasează-te pe jos ori cu bicicleta. Sedentarismul este nimicitor pentru inimă şi vasele de sânge, mai ales dacă este combinat cu dieta occidentală clasică, bogată în zahăr şi grăsimi saturate.
Urcă pe scări şi nu mai folosi liftul!
Încearcă să stai într-un picior atunci când te speli pe dinţi! Este un mijloc foarte bun de a-ţi îmbunătăţi echilibrul, simţ care tinde să se deprecieze odată cu înaintarea în vârstă. Un echilibru deficitar atrage, după cum se ştie, frecvente accidentări.
Umple-ţi casa şi biroul cu plante, dacă îţi permit condiţiile. Plantele nu doar că îmbogăţesc aerul cu oxigen şi ioni negativi („vitaminele aerului”), dar exercită şi un efect protector faţă de „smogul electromagnetic” şi faţă de substanţele neprielnice sănătăţii pe care le emit aparatele electrice aflate în funcţiune.
Citiţi şi:Sfaturi practice, simple şi eficiente, pentru a ne menţine într-o formă fizică şi psihică excelentă, dar şi pentru a evita stresul cotidian (I)Sfaturi utile pentru aceia care aspiră să folosească într-un mod înţelept timpulLegume, fructe şi plante medicinale ce luptă cu radiaţiile
yogaesoteric
28 februarie 2018
28 februarie 2018
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu