”Mă vindec de tot trecutul meu întunecat, de toate faptele și gândurile care m-au oprit să evoluez și care m-au îndepărtat de Lumină. Vreau să evoluez în iubire. Eu sunt iubire. Așa să fie!” (în sprijinul cititorului interesat)

Totalul afișărilor de pagină

marți, 30 ianuarie 2018

Povestea fericită a unui copil care s-a vindecat complet de autismDavid are 11 ani și, la vârsta sa, dă lecții de viață adulților și copiilor deopotrivă. Diagnosticat cu autism, David a reușit să arate lumii întregi că se poate vindeca. Puștiul merge la școală, are un blog de călătorie și este un fotograf talentat. Ba mai mult, recent a găzduit prima sa expoziție de fotografie.
România prima, apoi Spania, Gibraltar, Portugalia, apoi Turcia, Franța, Elveția, Bulgaria, Ungaria, după Ungaria Italia, Marea Britanie, Suedia, Finlanda. 13 țări. Acesta este numărul locurilor în care a ajuns David, însoțit de părinți, dar și de camera de fotografiat.
Diagnosticat cu autism înalt funcțional, băiatul a reușit acolo unde multora li se pare imposibil. În urmă cu 6 ani, puștiul nu vorbea deloc. Astăzi, la 11 ani, merge la școală si este un blogger cunoscut.
Când am aflat prima dată diagnosticul lui David, avea 2 ani și jumătate, am avut senzația că... am avut senzația că cerul efectiv se prăbușește pe mine și în momentul respectiv nu mai reușeam să... să văd în viitor. Iar acum, după ani de terapie, după ani de lucru cu David, trebuie să recunosc că sunt în al nouălea cer, pentru că David a evoluat frumos, și-a găsit o pasiune, fotografia”, afirmă Miki Stescu, mama lui David.
A început să meargă în excursii cu școala și, pentru că el nu prea ne povestea nouă ce se petrece în excursii, ce face acolo, am rămas surprinși când, după o excursie în care a fost singur, ne-am uitat în fotografiile pe care le făcuse. Și am remarcat că fotografiile acelea aveau viață, adică ele chiar povesteau ceea ce lipsea din povestea lui David”, spune Mihai Stescu, tatăl lui David.
David zâmbește mult și, uneori, vorbește și mai mult. Își trage părinții de mânecă atunci când greșesc și îi ia de mână când îi vrea aproape. Are prieteni la școală, dar și în rândul oamenilor mari, pe care îi interoghează curios ori de câte ori îi aude vorbind despre țări pe care el deja le-a văzut sau în care își dorește să ajungă.
Pe măsură ce David a început să facă fotografii a început să aibă mult mai multe subiecte de discuție cu prietenii noștri, cu oameni necunoscuți, cu oameni cu care corespondează pe rețelele social-media, în felul acesta înlocuind, practic, o interacțiune care lui îi lipsea”, spune Mihai Stescu, tatăl lui David.
O expediție recentă a fost cea din Finlanda. David a ajuns la Cercul Polar de Nord, a fotografiat lacuri, catedrale și a vizitat, printre altele, și casa lui Moș Crăciun. După aceasta băiatului a plănuit o vizită în Australia, unde și-a dorit să facă multe fotografii și... să lege noi prietenii.
În decembrie și la... la sfârșitul lui decembrie și la începutul lui ianuarie vreau să vizitez Australia. S-ar putea să merg și la marea barieră de corali, unde să înot cu coralii, să merg în Pădurea Tropicală, să țin așa un koala în mână”, suna planul lui David.
Aflați într-o luptă crâncenă cu timpul, părinții lui David se află tot mai aproape de marea victorie. Pentru ei, David este un miracol. Pentru noi, toți ceilalți, este o lecție de viață.
Cel mai important lucru pe care l-am învățat a fost să avem răbdare. Pentru că viața lângă David s-a derulat într-un ritm care nu poate fi descris în cuvinte. De la a repeta un cuvânt fără a înțelege ce înseamnă, până la dimineața în care, după vreun an și ceva, a venit în bucătărie și i-a spus soției mele «mama»”, spune Mihai Stescu.
În țară noastră sunt înregistrate aproximativ 8.000 de persoane diagnosticate cu autism. În realitate, numărul este mult mai mare. Prea mare pentru statul român, care nu poate deconta tratamentele tuturor copiilor înscriși în programele terapeutice. Puțini beneficiază, astfel, de terapiile necesare unei dezvoltări normale.
yogaesoteric
30 ianuarie 2018
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu