..................................................................................................PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI SUNT ILEGALE ȘI REPREZINTĂ FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ

Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 24 ianuarie 2018

Dezintoxicarea – magia vindecării (XIII): Curăţirea sistemului nervos. Curăţirea metalelor grele din organism


14/12/2015 


Metalele grele ajung în organism cu aerul, apa şi mânca¬rea. Dacă locuieşti la oraş, ai niveluri ridicate de metale grele în organism. Trebuie să ştii că metalele grele sunt în primul rând neurotoxine, adică sunt otrăvuri pentru sistemul nervos. Metalele grele favorizează şi infecţiile cronice provocate de fungi, bacterii, virusuri. Dacă se tratează doar infecţia, fără a se căuta factorii favorizanţi, deci mediul înconjurător, şi fără a face şi o dezintoxicare a organismului de metale grele, vei avea multe neurotoxine în corpul tău, iar acestea au un efect sinergetic.
De fapt, neurotoxinele (metalele grele) sunt eliminate prin ficat, bilă, intestine, dar când ajung în colon, în caz de constipaţie sau când intestinul gros este permeabil, sunt din nou resorbite în organism şi ciclul o ia de la început, îmbolnăvindu-te cronic. Dar tu poţi întrerupe acest ciclu cu ajutorul substanţelor care vor lega neurotoxinele. Daunele pe care le provoacă metalele grele (neurotoxine) se fac simţite şi în metabolismul acizilor graşi, iar prin administra¬rea de uleiuri şi grăsimi bune, este posibilă repararea sistemului nervos. Calea terapeutică: scoate metalele grele din organism şi co¬rectează nivelul acizilor graşi.
Dacă ai plombe cu amalgam, scoate-le imediat! Acestea conţin 50% mercur, care, în mod lent, este preluat de creier. Astăzi se poate spune că nu mai există carne care să nu conţină mercur şi alte otrăvuri. În industria producătoare, pesticidele, ierbicidele, antibioticele joacă un rol impor¬tant. Dacă eşti consumator de carne, sigur ai mercur şi alte metale grele. Ce poţi face? Lucrează permanent la dezintoxicarea organismului tău. Foloseşte mai multe metode de detoxifiere, căci există un efect sinergic în ele.
12% din creier constă în grăsimi şi acizi graşi. De aceea trebuie introduse în organism substanţe care sunt o importantă componentă a creierului şi, pe de altă parte, să elimine dezastrele provocate de mercur deoarece mercurul metalic are afinitate faţă de grăsimi (dizolvă grăsimile). Mercurul se aşază în organism în locurile unde în mod nor¬mal se aşează minerale precum seleniu, cupru şi zinc. Acestea trei sunt minerale bune. Dacă organismul tău este saturat cu minerale bune, precum calciu, magneziu, germaniu, seleniu, cupru, zinc, apare o concurenţă între metale. Se poate obţine evitarea aşezării mercurului prin ocuparea acestor locuri cu mine¬rale bune. Calciul şi celelalte minerale bune împing mercurul în lături, iar tu vei primi simptomele unei otrăviri cu mercur.
Amalgamul dentar, foarte periculos. De ce? Pentru că mercurul din el se evaporă. În şapte ani, jumătate din mercurul din plombe se evaporă, iar din acesta 80% rămâne permanent în sistemul nervos. Două plombe sunt sufici-ente pentru a omora un om, dacă s-ar elimina instantaneu canti¬tatea de mercur conţinută. Doar datorită faptului că organismul împrăştie otrava lent, supravieţuieşti.
De ce este mercurul periculos? Sistemul nervos conduce mercurul către sistemul limbic, acolo unde se află sediul emoţiilor noastre. Aşa apar dereglările emoţionale. Ingerarea particulelor de mercur de la amalgamul dentar, din aer sau din alimente (carne, peşte etc.) este de asemenea foar¬te periculoasă căci 5-7% va fi preluat de sistemul sanguin. Bacte¬riile anaerobe din intestin formează metil-mercurul, care este de 50 de ori mai otrăvitor decât mercurul din plombe. Mercurul este periculos şi prin faptul că defectează ba¬riera sânge-creier. Bariera care protejează creierul fiind ruptă, în acesta pot intra şi alte otrăvuri din sânge, care îmbolnăvesc siste¬mul nervos. De aceea trebuie să te străduieşti să elimini mercurul din organism. Dacă elimini mercurul din organism, celelalte toxi¬ne îl vor urma aproape de la sine.
Condiţii de eliminare a neurotoxinelor
Sunt trei condiţii. Prima este mineralizarea organismului. În cazul unui deficit de minerale, organismul nu poate decât foarte greu să elimine metalele grele.
O altă condiţie este ca organele care sunt responsabile cu eliminarea să fie într-o stare bună de funcţionare. Trebuie stimulată capacitatea rinichilor şi a ficatului.
A treia: metalele grele trebuie mai întâi mobilizate din ţesuturile nervoase în sânge pentru a le elimina, apoi trebuie legate pentru a împiedica o migraţie a lor către alte ţesuturi.
Coriandrul (Coriandrum sativum) este planta care mobi¬lizează metalele grele (mercurul, mai ales), scoţându-l din ţesu¬turile nervoase. Coriandrul este singura plantă cunoscută ca utilă în detoxifierea creierului şi a ţesu¬turilor nervoase. După eliminarea mercurului, coriandrul elimină şi celelalte metale grele, lucru imposibil fără eliminarea mai întâi a mercurului. Se recomandă sub formă de tinctură: de trei ori pe zi câte 10 picături.
Metode simple de detoxifiere
Curele de detoxifiere „împing” otrăvurile din ţesuturile gra¬se ale creierului înapoi în sânge:
Varza murată – de patru ori pe zi câte două linguri. Conţine metionină, un aminoacid care dezintoxică şi conţine multe materiale fibroase care leagă metalele grele.
Pectina din măr (produs FAVISAN). Doza recomandată: 3×2 capsule/zi, între mese. Se recomandă în intoxicaţii cu metale grele, având rol pro¬tector în acest caz; absoarbe substanţele toxice şi metalele grele din tractul gastro-intestinal datorită faptului că formează geluri care înglobează o mare cantitate de apă ce progresează de-a lun¬gul intestinului; contribuie la apărarea împotriva microorganismelor patogene, inhibând flora de putrefacţie.
Glutationul este o altă substanţă naturală care leagă mer¬curul şi metil-mercurul. Din punct de vedere structural, glutationul este format din trei resturi de aminoacizi: glicină, cisteină şi acid glutamic. Conţine sulf. Prin faptul că trece cu uşurinţă din forma redusă în forma oxidată, se comportă ca un sistem oxido-reducător. Funcţiile glutationului în organism: antibiotic, antioxidant, hepatoprotector; activează enzima glutation-peroxidază, un antioxidant de excepţie; este maestrul sistemului imun – în circulaţie, toxinele ajung la nivelul ficatului, care Ie transformă cu ajutorul glutatio¬nului.
Puterea secretă a glutationului stă în gruparea sulfhidril, de care se leagă toxinele sau radicalii liberi. 

Cum producem glutation în organism?
a.- Din alimentele ce conţin sulf: usturoi, ceapă, vegetale crucifere, gălbenuş, seminţe încolţite. De asemenea, gluationul tre¬buie în permanenţă reînnoit cu ajutorul vitaminelor B6, B12 şi al acidului folic.
b.- Avocado este un detoxifiant puternic căci conţine gluta¬tion, ce ajută la neutralizarea grăsimilor distructive din alimente. Chiar dacă avocado conţine multă grăsime, este un tip benefic de grăsime.
c.- Armurariu – stimulează producţia de glutation a organis¬mului.

Notă: Există şi glutation sub formă de tablete, dar noi reco¬mandăm consumul lui din alimentele de mai sus.
Seleniul (Seleniu oligosol, produs FAVISAN). Seleniul, in vivo, interacţionează cu un mare număr de mi¬nerale potenţial toxice. Acesta sunt: arseniu (As), cadmiu (Cd), mercur (Hg), argint (Ag), plumb (Pb) şi platină (Pt). La niveluri micronutriţionale (între 50-200 micrograme pe zi), seleniul este capabil să prevină manifestările toxice ale acestor substanţe, probabil prin formarea unor derivaţi mai puţin toxici sau inac¬tivi. Deci, ca o concluzie, seleniul modulează toxicitatea meta¬lelor grele, interacţionează cu ele, are ca efect o dezintoxicare până la un anumit nivel. Se poate extinde rolul dezintoxicant al seleniului şi asupra intoxicării alcoolice. Seleniul determină, alături de zinc, creşterea toleranţei la alcool până la un anu¬mit nivel de concentraţie (alcoolism moderat). De asemenea, enzima glutation-peroxidaza conţine seleniu. Doza zilnică recomandată: 2×1 ml/zi (două pulverizări în ca¬vitatea bucală).
Leurda (Allium Ursinum). Este vestitoarea sănătăţii şi a primăverii. Are un efect detoxifiant fără egal. Are o compoziţie chimică şi proprietăţi asemănătoare ustu¬roiului. Frunzele sunt bogate în sulfura de alil (deci conţine sulf), care-i imprimă gustul şi mirosul caracteristic. Mai conţine carotenoizi, vitamina A, C, levuloză, ulei eteric, săruri minerale (calciu, fosfor, fier, sodiu, cupru, magneziu). Leurda are o capacitate mare de curăţire a sângelui, ficatu¬lui, stomacului, intestinelor, mult mai activă decât usturoiul. Fă o cură de leurdă o lună de zile!
Cum foloseşti leurda? Frunze proaspete, ce se pot adăuga la diferite preparate culinare, în special salate de crudităţi. Tăiate mărunt, frunzele se consumă ca aperitiv, în amestec cu frunze de pătrunjel verde. Sa¬lata din frunze proaspete trebuie să se consume înainte de mesele principale. Orice sandviş cu unt sau cu avocado (untul vegetal) poate fi asezonat cu leurdă tocată mărunt sau cu pătrunjel tocat. Verdeaţa să fie cam de un deget grosime. Acest sandviş este sănătos şi gustos.
Sucul de leurdă – se consumă unu-două pahare pe zi, pe stoma¬cul gol, minimum 21 de zile. Mod de preparare: se ia o legătură de leurdă, se taie fin şi se pune într-un vas; peste leurdă tăiată se toarnă apă călduţă. Se lasă la macerat patru ore, apoi se filtrează. Se consumă imediat după preparare.
Tinctura de leurdă îşi păstrează proprietăţile de detoxifiere şi peste ani. Se iau zilnic de patru ori câte 15 picături în apă sau în ceai din plante. Beneficii: înlăturând metalele grele, este utilă în afecţiunile sistemului nervos, căci întăreşte memoria, combate insomniile, ameţelile, stările depresive, stările de nelinişte. De fapt, putem numi leurda – medicul întregului organism.
Chelatarea:
a. Chelatarea cu argilă. Argila este un agent de chelatare ieftin şi este potrivită pen¬tru îndepărtarea metalelor toxice din sânge. Moleculele de argilă au abilitatea de a captura metalele toxice şi a le ţine captive până la eliminarea lor din organism prin urină sau scaun. Argila se găseşte în pământ. Deoarece este compusă din particule încărcate negativ, atrage metalele şi alte particule încăr¬cate pozitiv precum un magnet.
b. Chelatarea cu bioflavonoizi (polifenoli). Propolisul, răşina de brad şi, în general, regnul vegetal conţin compuşi polifenolici. Prezenţa a doi oxidrili în poziţia orto a ciclului lateral conferă polifenolilor capacitatea de chelatare a unor metale grele.
Important: indiferent cu ce se face chelatarea, vitamina C este adjuvant al procesului de chelatare, fiind şi ea implicată în eliminarea metalelor grele din organism. Recomandăm:
Tinctura de propolis (produs FAVISAN) – 30 de picături de trei ori pe zi, în puţină apă sau ceai.
Tinctura de răşină de brad (produs FAVISAN) – 5 pică¬turi de trei ori/zi.
Vitamina C (Favivit C) (produs FAVISAN) – supranu¬mită vitamina longevităţii; participă la procesul de chelatare a metalelor grele. Doza zilnică recomandată: de trei ori câte o doză.
Consumul de mere. Merele conţin fibre, flavonoizi, fructoză. În măr se găsesc atât fibre solubile (pectine), cât şi insolubile. Pectinele conţinute în mere pot să preia mercurul din organism şi să-l elimine. De asemenea, fibrele te protejează împotriva cancerului, previn constipaţia şi uşurează eliminarea din organism a substanţelor toxice. Flavonoizii din mere te ajută să previi pierderea masei osoase din timpul menopauzei. Merele sunt şi o sursă importantă de vita¬mina C, care participă la procesul de chelare a metalelor grele şi diminuează colesterolul. Conţinutul în fructoză face din măr un reglator al glicemiei.
Detoxifierea cu pătrunjel. Pătrunjelul este perfect în curele de detoxifiere, are avanta¬jul că este plăcut la gust; de aceea vă recomandăm să-l adăugaţi în orice mâncare. Să nu fie masă fără pătrunjel!
a. Salată de pătrunjel. Se ia o legătură de pătrunjel cu tot cu rădăcini şi se toacă într-un castron, apoi se adaugă o lingură de ulei de măsline, zeama de la o lămâie, câţiva căţei de usturoi to¬caţi mărunt. Se amestecă totul bine şi se consumă ca aperitiv la masa de prânz, timp de trei săptămâni. Pe lângă efectul detoxifiant, această salată este şi un bun tonic hepatic şi un revigorant al organismului.
b. Sucul de pătrunjel. Puneţi în mixer o legătură de pă¬trunjel cu tot cu rădăcină, adăugaţi un pahar cu apă şi mixaţi până obţineţi o pastă, un suc mai gros, pe care îl puteţi dilua după pre¬ferinţă. Din sucul obţinut beţi un pahar înainte de fiecare masă. Nu mai mult! Această cură cu suc de pătrunjel are efect depurativ (an¬tiseptic al sângelui, al tubului digestiv, al căilor genito-urinare).
De ce pătrunjel? După Jean Valnet, pătrunjelul este „unul dintre cele mai preţioase alimente de securitate pe care natura l-a pus la dispoziţia speciei umane”. Puţină lume ştie că pătrunjelul este de patru ori mai bogat în vitamina C decât portocala. La 100 g pătrunjel, avem 240 mg vitamina C şi 60 mg provitamina A. Mai conţine complexul vitaminic B, minerale (fier, mangan, calciu, magneziu, fosfor, potasiu, sulf, iod, cupru, enzime, ulei volatil – pinenă, terpenă, apiol). Conţine şi aminoacizi, dintre care unul cu proprietăţi anticanceroase (histidina). Efectul detoxifiant se ex¬plică prin cantitatea mare de vitamina C, prin puzderia de minerale bune cu care saturează organismul; astfel, mercurul din creierul tău este înlăturat.
Notă: Nu fă cura cu pătrunjel dacă eşti însărcinată sau alăp¬tezi. Pătrunjelul conţine apiol, o substanţă care induce contracţii uterine; de asemenea, cura cu pătrujel reduce lactaţia. În aceste cazuri este suficient consumul normal al pătrunjelului în prepara¬tele alimentare (supe, ciorbe).
Bradul şi pinul. Te protejează de otrăvurile din aer. Siropul din muguri de pin şi parfumul Ambient de brad (produse FAVISAN) ar trebui să fie parte integrantă a igienei tale. Pe când siropul din muguri de pin te protejează din interior, par¬fumul ambient de brad 100% natural aduce pădurea în casa ta. Dacă locuieşti la oraş, să nu te desparţi de aceste două produse.
Parfumul natural de ambient, cu esenţă naturală 100% de brad, dezinfectează aerul şi răspândeşte un miros unic, precum pădurea de pini şi brazi. Terpenele din compoziţie (esenţe vola¬tile) polimerizează oxigenul şi îl transformă în ozon, iar ozonul distruge microbii şi toxinele ce plutesc în aer. Mod de folosire: pulverizaţi de câteva ori pe zi camera, iar aerul devine curat şi sănătos.
Atenţie, criză!
În procesul de detoxifiere şi de eliminare a metalelor gre¬le, infecţiile din organism încep să se trezească. Eşti tentat, dar şi medicul tău să recurgeţi la alte terapii. Foarte rar se merge consecvent pe drumul ales. Da, în timpul curei de detoxifiere de metale grele, infecţiile cronice încep să devină vizibile. Nu există o dezintoxicare de metale grele fără ca să devină ma¬nifeste infecţiile. Apar următoarele simptome: accentuarea unor dureri, febră care poate ajunge până la 40°C, ameţeli, transpiraţii, diaree, hemoragii, delir, eliminare de toxine (prin transpiraţii urât mirositoare, vomă, prin urină sau scaun). De fapt, aceste simptome confirmă faptul că tu elimini metale grele din corp.
Sigur, este necesară terapia acestor infecţii. Se apelează la metode naturale sau chiar la antibiotice şi antivirale. Este impor¬tant să ştii că infecţiile, în lipsa metalelor grele, răspund pozitiv la metodele terapeutice naturale, iar fără eliminarea metalelor grele, infecţiile nu pot fi eficient combătute. În concluzie: fiecare metodă de eliminare a metalelor grele este adesea confundată cu o otrăvire cu metale grele fiindcă aces¬tea sunt mobilizate din sistemul nervos în sânge.
Ştiaţi că?
Sunt studii care arată că depunerile de plumb în oase sunt de 50-100 ori mai mari ca acum 500 de ani. Nu mai sunt o noutate daunele provocate de intoxicaţiile cu plumb; au efect negativ asupra dezvoltării spirituale a copiilor, asupra dez¬voltării inteligenţei, iar în oase plumbul provoacă disfuncţii în formarea sângelui, ceea ce duce la consecinţe nefaste: leucemie, anemie, limfoame. Plumbul a apărut în oase de când în benzină s-a adăugat plumb.
Lucerna (Medicago sativa) şi Armurariul (Sibylum marianum) elimină plumbul şi alte metale grele din oase. Lucerna conţine în principal clorofilă, vitamina K, acizi aminaţi (arginiă, Uzină, histidină), caroten, magneziu, vitaminele A, C, E şi fibre. Datorită acestei compoziţii, elimină şi alte metale grele, în special cadmiu. Lucerna se consumă împreună cu armurariul pentru un efect maxim. Armurariul este cunoscut ca un protector al ficatului, unde se acumulează metalele grele. Cele două plante se administrează sub formă de capsule. Se desface câte o capsulă a celor două plante, iar conţinutul se pune sub limbă; se poate lua apoi puţină apă. În felul acesta, absorbţia se face şi la nivel bucal. Se iau trei-patru capsule/zi din fiecare plantă.
Funcţiile creierului nu pot fi normale fără introducerea grăsimilor bune. Menţinerea raţiei zilnice de grăsimi ingerate, cel mult 30 de procente din totalul caloriilor, este vitală pentru păstrarea sănătăţii. Iar din cantitatea de grăsimi, cele saturate să nu depăşească 10 procente. Cardiologii spun nu grăsimilor saturate. Dar, faţă de atacurile cardiologilor, s-au ridicat neurologii, pediatrii, endocrinologii, care au accentuat rolul structural al acizilor graşi saturaţi. S-a de¬monstrat că în membranele celulare ale ţesuturilor nervoase se găseşte o cantitate importantă de acizi graşi cu lanţ lung saturaţi şi nesaturaţi, care sunt constituienţi ai mielinei. Numeroase studii arată că creierul nu poate sintetiza toţi acizii graşi saturaţi ne¬cesari unei dezvoltări cerebrale armonioase. Sunt specialişti care susţin că, de fiecare dată când intervine în structură un acid gras polinesaturat (esenţial), intervine şi unul saturat. De aceea se reco¬mandă limitarea aportului de acizi graşi polinesaturaţi (esenţiali) la 3% din raţia calorică pentru adulţi şi la 5% pentru copii (nu mai mult).
1. Grăsimile animale – untul şi smântâna – au un înalt conţinut de acizi graşi saturaţi şi sunt esenţiale pentru conforma¬ţia solidă a membranei celulare. La fel de important este ca celula să aibă şi o elasticitate corespunzătoare a membranei celulare. Acest lucru se realizează cu acizii graşi nesaturaţi (esenţiali). În terapia celor cu boli provocate de metale grele cel mai important lucru este echilibrarea grăsimilor. În cazul copiilor, este esenţial mai întâi de a echilibra nutri¬ţia şi abia după aceea să începem detoxifierea.
2. Consumul a cinci nuci bine mestecate zilnic ajută la echi¬librarea grăsimilor. Nuca arată ca un mic creier, cu o emisferă dreaptă şi una stângă; creierul mare deasupra şi cerebelul în partea de jos. Chiar şi cutele şi încreţiturile unui miez de nucă arată ca neocortexul. Studiile ştiinţifice ne arată că nucile ne ajută să ne dezvoltăm peste trei duzini de neurotransmiţători neuronali. Sunt o condiţie a stării de bine.
3. Uleiul de cânepă este uleiul aproape perfect al naturii. Se spune că uleiul de cânepă a aprins lampa legendarului Aladin şi a profetului Abraham. El este reprezentat într-un procent de peste 80% de acizi graşi polinesaturaţi, în special co-3 (linolenic) şi co-6 (acid linoleic), aflaţi în raportul ideal pentru organism. Mai conţine acid oleic (co-9), vitamina E, clorofilă, care îi conferă culoarea verde închis. Sunt prezenţi şi acizii graşi gamma-linolenic (GLA) şi stearidonic (SDA). Conţine şi mici cantităţi de terpene, metil salicilat şi o cantitate foarte mică de cannabidiol (CBD). 
Cannabidiolul, deşi prezent în cantitate foarte mică, are o serie de efecte pozitive, ce manifestă acţiuni anticonvulsivante, antiepileptice, antiinflamatorii, antibacteriene.
Exprimat ştiinţific, avem nevoie de un supliment organic cu o proporţie omega-3/omega-6 în jurul valorii 1:3. În cazul acestei proporţii, ai nevoie doar de o lingură de ulei de cânepă (15 ml), nu mai mult. 15 ml de ulei de cânepă conţin 6,6 g de omega-6 şi 2,2 g de omega-3, exact doza necesară pentru o dietă de 2.000 de calorii. Această proporţie este foarte importantă.
Se observă că prin simpla modificare a dietei şi prin creş¬terea ingestiei de uleiuri de calitate, cum este cel de cânepă, îţi poţi îmbunătăţi sănătatea celulară şi implicit a sistemului tău nervos.
Foarte important: uleiul de cânepă este şi factor vitaminic F, care ajută la menţinerea permeabilităţii normale a membranelor celulare. Se ştie că, în caz de carenţă a vitaminei F, peretele in¬testinal devine anormal de penetrabil, lăsând să treacă zilnic ger¬meni şi toxine în sânge, micşorând treptat rezistenţa organismu¬lui. Pentru a evita permeabilitatea intestinului şi a opri migraţia microbiană şi toxică, suprimă avitaminoza F care o cauzează. Cu o lingură de ulei de cânepă pe zi, curăţă-ţi ficatul şi întăreşte-i funcţia antitoxică.
4. Nuga de cânepă – ar fi bine să o introduci în alimentaţia ta zilnică, pentru că ai doar de câştigat în sănătate. Poate fi con¬sumată de la foarte mic la mare. Conţine 30% proteine, din care 65% este o proteină globulară numită edestină, care seamănă foarte mult cu globulina din plasma sanguină umană. Edestina are capacitatea unică de a produce anticorpi. Cealaltă proteină importantă este albumina, ce are proprietăţi antioxidante. Albumina este standardul pentru evaluarea calităţii proteinelor.
Sămânţa de cânepă mai conţine: lecitină, colină, inozitol, fitosteroli, calciu, magneziu, potasiu, fier, sulf, zinc, vitamina E. Cantitatea recomandată: 15-30 g zilnic (una-două linguri), nu mai mult. Aceasta este doza care poate asigura chiar şi vegetarieni¬lor cantitatea optimă de acizi graşi şi aminoacizi esenţiali.
15-30 g seminţe de cânepă alungă amorţeala şi înţepătu¬rile picioarelor. Nivelul ridicat de acizi graşi co-3 la mamele care au consumat seminţe de cânepă pe perioada sarcinii a scăzut incidenţa naşterilor premature, a crescut greutatea şi lungimea copilului la naştere şi a îmbunătăţit inteligenţa copiilor de 18 luni.
5. Colonsan (produs FAVISAN) – a fost creat pentru detoxifierea organismului; prin faptul că 50% din compoziţie o re¬prezintă seminţele de in, este bogat în acizi graşi omega-3, care hrănesc şi protejează sistemul nervos. Inul bate peştele, spun cercetătorii. Inul conţine aproximativ 55% grăsimi bune (omega-3). Se ştie că lipsa din dietă a alimentelor cu acizi graşi omega-3 afectează funcţionarea sistemului nervos, poate reduce numărul, dimensiunea şi comuni¬carea dintre celulele creierului şi toate problemele legate de capa¬citatea de învăţare, creştere şi gândire.
În afară de seminţele de in, produsul COLONSAN mai conţine pătlagină, chimen, cimbrişor, coriandru, argilă. Coriandrul am arătat că are proprietatea de a mobiliza mercurul din sistemul nervos, iar argila şi fibrele îl chelatează şi îl elimină din organism.
Mod de utilizare: 3×1 linguri pe zi între mese, luate cu multă apă.
Informaţii importante: pentru păstrarea sănătăţii mintale, dieta ta ar trebui să respecte un echilibru între cele două serii de acizi graşi esenţiali. Raportul co-3/co-6 ar trebui să fie maximum 1:4. În dieta modernă, acest echilibru nu există deloc. Dieta modernă conţine mult mai multe grăsimi saturate (carne, lactate) decât ne¬cesar (1:10) din totalul caloriilor şi acizi graşi co-6 şi este săracă în co-3. Ce înseamnă acest dezechilibru? Boli neurologice (Alzheimer, Parkinson), creşterea colesterolului, diabet tip II, boli cardiovasculare, obezitate, reumatism, osteoporoză. Aceste boli sunt anunţate de următoarele simptome: vasoconstricţie; hipertensiune arterială; dislipidemii; depresii.
Prin administrarea de uleiuri şi grăsimi bune, este posibilă repararea sistemului nervos. (fragment din lucrarea “Dezintoxicarea – magia vindecării”, de Virginia Faur şi Remus Tănase)

2 comentarii: