..................................................................................................PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI SUNT ILEGALE ȘI REPREZINTĂ FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ

Totalul afișărilor de pagină

joi, 23 noiembrie 2017

OBICEIUL ZILNIC CARE CRESTE RISCUL DE DIABET

de  la 22 nov. 2017


Cercetatorii ne atrag atentia asupra unui obicei zilnic ce tine de igiena personala. Se pare ca acesta poate creste riscul de aparitie a diabetului, asa ca ar trebui sa te intrebi de doua ori inainte daca mai merita sa il faci de acum incolo. Iata despre ce este vorba!
Un studiu publicat recent pe site-ul sciencedirect.com arata ca oamenii care folosesc apa de gura de doua ori pe zi sunt cu 50% mai predispusi la aparitia prediabetului si a diabetului fata de cei care isi clatesc gura cu aceasta o singura data pe zi ori deloc. Care este explicatia stiintifica? Ei bine, se pare ca acest produs de ingrijire corporala indeparteaza si anumite bacterii care au un rol important in sanatatea metabolica, potrivit autorului care a condus studiul – Kaumudi Joshipura, profesor adjunct in epidemiologie la Facultatea de Sanatate Publica de la Harvard.
Multe bacterii din gura au rolul de a converti nitratul in nitrit, care ajunge in tractul gastrointestinal in urma inghitirii.”, explica specialistul.  Acolo este transformat in oxid nitric, o substanta care regleaza metabolismul, nivelul de energie si pe cel al insulinei. Insulina are functia de a mentine nivelul de zahar din sange in limite normale. Atunci cand aceasta substanta nu functioneaza corespunzator, apare diabetul de tip 2.
Din pacate, aproape toate formulele de apa de gura de pe piata contin ingrediente care elimina  bacteriile bune din cavitatea bucala. Cele pe care trebuie sa le verifici sunt: chlorhexidina, triclosanul, clorura de cetilpiridinium, alcoolul, uleiurile esentiale, fluorura, peroxidul si altele asemanatoare. Aceste ingrediente cu efect antibacterian nu sunt selective in privinta bacteriilor, astfel ca le distrug si pe cele mentionate mai sus, care au un rol important in mentinerea sanatatii metabolice.
Inca un studiu publicat in acest an in Journal of Periodontal Research a scos la iveala faptul ca anumite bacterii din cavitatea bucala ne protejeaza de diabet si obezitate. La aceste rezultate de specialitate se mai adauga si unele ale unui studiu realizat in anul 2013, care a demonstrat faptul ca folosirea timp de 7 zile a apei de gura poate provoca scaderea productiei de nitrit in cavitatea bucala pana la 90% si poate conduce la scaderea acestei substante in sange cu pana la 25%.
 
In concluzie, nu este indicat sa folosesti apa de gura mai des de o data pe zi. De altfel, expertii de la The American Dental Association nu o considera atat de eficienta in ritualul de ingrijire a dintilor.
 http://www.sanatatesistaredebine.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu