........................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI SUNT ILEGALE, REPREZINTĂ ABUZ DE PUTERE ȘI FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ.

Totalul afișărilor de pagină

duminică, 29 octombrie 2017

De ce este bine pentru copilul tău să aibă un frate sau o soră. Cum afectează singurătatea nefastă creierul


Un studiu din China susţine că o copilărie fără fraţi şi surori poate duce la o structură cerebrală diferită față de cea a copiilor care nu sunt singuri la părinţi. Cercetătorii au observat că cei fără fraţi sau surori tind să fie mai puţin sociabili, dar mai creativi.
Studiile precedente s-au concentrat pe diferenţele de comportament, funcţii cognitive şi trăsături de personalitate dintre copiii din cele două categorii, scrie IFL Science.
Noul studiu, efectuat de Southwest University din Chongqing şi publicat în Brain Imaging and Behavior, a avut scopul de a observa diferenţele neurologice. De asemenea, cercetătorii au examinat dacă diferite medii familiale pot afecta dezvoltarea creierului.
La studiu au participat 250 de persoane, dintre care jumătate erau copii singuri la părinţi. Savanţii au scanat creierele şi au efectuat teste de personalitate, creativitate şi inteligenţă, utilizând metode deja stabilite.
S-a aflat că cei fără fraţi şi surori au obţinut scoruri mai bune la creativitate, dar mai slabe la testele de personalitate, lucru demonstrat şi de scanările cerebrale. Copiii singuri la părinţi au un volum mai ridicat de materie cenuşie în lobul parietal, partea creierului asociată cu flexibilitatea mentală şi imaginaţia. Aceştia au, însă, mai puţină materie cenuşie în cortexul prefrontal, partea din creier asociată cu empatia.
Cercetătorii au demonstrat că mediul familial are un rol esenţial în formarea omului, chiar la nivel de structură neurologică.
yogaesoteric 
28 septembrie 2017
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu