..................................................................................................PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI SUNT ILEGALE ȘI REPREZINTĂ FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ

Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 6 septembrie 2017

Indulcitorii artificiali pot creste riscul de diabet si obezitate

de  la 2017-09-04





Specialistii ne sfatuiesc sa fim extreme de atenti la produsele care ne pot imbolnavi. Un nou studiu efectuat recent de cercetatorii canadieni a demonstrat faptul ca indulcitorii artificiali pot fi asociati cu o crestere in greutate si o accentuare a riscului de obezitate, diabet, hipertensiune si boli cardiovasculare.

Indulcitorii alimentari constituie un subiect controversat, mai ales ca in ultimii ani au aparut numeroase studii stiintifice care au demonstrat ca exista o stransa legatura intre consumul lor si cresterea in greutate, aparitia cancerului, a bolilor de inima si a diabetului.

Desi multe persoane folosesc inducitorii artificiali (aspartam, zaharina, sucraloza) in locul zaharului, potrivit studiilor, se pare ca acestia nu sunt atat de inofensivi pe cat am crede. Indulcitorii artificiali nu previn problemele de sanatate asociate cu kilogramele in plus, sugereaza un nou studiu publicat recent in Jurnalul Asociatiei Medicilor Canadieni (CMAJ). Aspartamul este cel mai periculos indulcitor artificial din prezent, de 180 de ori mai dulce decat zaharul.

Aspartamul, zaharina, sucraloza si alti inducitori artificiali nu au adus pierderi semnificative in greutate in randul a peste 400.000 de persoane care au participat la studiile clinice efectuate de cercetatorii canadieni.

In plus, datele au aratat ca indulcitorii artificiali au efecte negative asupra metabolismului, a microflorei intestinale si a apetitului si sunt asociati cu riscul pentru obezitate, hipertensiune arteriala, diabet de tip II si problemele de sanatate ale inimii.

“Exista doua teorii care explica de ce indulcitorii artificiali nu ajuta la pierderea in greutate: prima sustine ca influenteaza comportamentul alimetar in mod nesanatos sustinand dependenta de zahar, iar cea de-a doua sustine ca indulcitorii ar putea modifica microbiomul uman si schimba metabolismul, intrucat trimite semnale false organismului in mod repetat, in ceea ce priveste ingerarea alimentelor dulci,” explica Dr. Azad.

''In ciuda faptului ca milioane de persoane consuma in mod obisnuit indulcitori artificiali, destul de putini pacienti au fost inclusi in studiile clinice ale acestor produse'', a declarat doctor Ryan Zarychanski, profesor asistent la Facultatea de Stiinte Medicale Rady.

 "Am descoperit ca informatiile din cercetarile clinice nu sustin in mod clar beneficiile scontate ale indulcitorilor artificiali pentru controlul greutatii", a adaugat acesta.

Mai mult, cercetari anterioare au aratat ca indulcitorii artificiali afecteaza creierul si modifica perceptia gustului.


http://suntfericita.manager.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu