..................................................................................................PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI SUNT ILEGALE ȘI REPREZINTĂ FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ

Totalul afișărilor de pagină

joi, 17 august 2017

De ce sunt speciale persoanele cu RH negativ în sânge


 
Aproximativ 85% din populația globului are RH-ul sângelui pozitiv, în timp ce restul oamenilor au RH negativ. De unde provine acest tip de sânge și de ce are o răspândire atât de mică? Persoanelor cu RH negativ le lipsește factorul rhesus, o substanță proteică prezentă în globulele roșii. Aceste persoane reprezintă un grup special de oameni care, conform ultimelor studii, au în sângele lor trăsături foarte diferite de restul populației. 
Jurnaliștii de la yournewswire.com susțin că cele mai recente studii au scos la iveală că persoanele care au o grupă de sânge cu RH negativ prezintă în sângele lor trăsături mai puțin umane, ADN-ul lor este diferit de cel al majorității oamenilor și cercetătorii cred că aceste persoane ar putea fi urmașii Nefilimilor, „îngerii căzuți” din Biblie. 
Potrivit specialiștilor, persoanele cu acest antigen în sânge prezintă următoarele caracteristici: au un IQ crescut, o temperatură a corpului mai scăzută și sunt sensibile la căldură și la lumina soarelui, tensiune arterială mai mare, o vertebră în plus și, de obicei, ochi deschiși la culoare.
Acest tip de sânge este și mai misterios în cazul femeilor însărcinate. În cazul sarcinii, celulele fătului pot evada în sângele mamei, moment în care se poate produce o respingere deoarece sunt catalogate drept diferite. În cele mai multe dintre cazuri, acest fenomen provoacă avortul spontan, motiv pentru care teoria ADN-ului extraterestru este luată în calcul încă o dată.
Dovezi științifice arată că acum aproximativ 35.000 de ani au apărut primele grupe de sânge cu RH negativ în nordul Spaniei și sudul Franței, locuri unde și astăzi putem găsi cele mai multe persoane cu RH negativ. 
Europenii au cea mai mare incidență cu acest tip de sânge și doar 3% dintre africani și americani îl au.


https://www.unica.ro/de-ce-sunt-speciale-persoanele-cu-rh-negativ-in-sange-182805

Rh-ul negativ şi sarcina
11 septembrie 2013 de Georgiana Fava

Nu eşti singura care se teme că bebeluşul pe care-l aduci pe lume ar putea fi bolnav. Majoritatea viitoarelor mămici trec prin aşa ceva. Dacă mama are Rh negativ, acest lucru poate reprezenta în anumite situaţii un motiv serios de complicaţii.
Ca să ai un copil sănătos, printre primele teste pe care trebuie să le faci este cel pentru stabilirea Rh-ului. Atunci când ţi se stabileşte grupa sanguină (care poate fi A, B, AB sau O) este obligatoriu să se adauge şi Rh-ul, ce poate fi negativ sau pozitiv.
Dacă ai Rh-ul negativ, ai nevoie de o urmărire atentă a sarcinii, deoarece există riscul unor complicaţii pentru bebeluşul tău: de la anemie până la retard psihic, motor şi chiar moartea copilului. Nu lua însă lucrurile în tragic. Sunt mari şanse ca micuţul tău să nu păţească nimic. Totul este să fii informată şi să îţi alegi un ginecolog „responsabil“ care să te urmărească de-a lungul sarcinii.

Ce înseamnă Rh negativ?

Mamele cu Rh negativ sunt în pericol de a transfuza accidental sânge copilului. Dacă acest lucru se întâmplă, corpul mamei va fabrica anticorpi anti-Rh care au rolul de a distruge orice hematie întâlnită purtătoare de Rh pozitiv. Din nefericire pentru făt, anticorpii mamei pot să traverseze placenta, anticorpii ajung în circulaţia fătului şi distrug globulele roşii ale acestuia. Amploarea „distrugerilor“ este proporţională cu numarul de anticorpi pe care mama îi „fabrică“.

Incompatibilitatea de Rh

Medicina modernă este un ajutor de preţ pentru mamele care au incompatibilitate de Rh cu partenerul.
Dacă tu eşti una dintre ele, ar trebui să ştii că medicul care te urmăreşte trebuie să pună la punct o „strategie“ (diferită de la caz la caz) care poate include:
  • determinarea de anticorpi anti-Rh la începutul sarcinii, ulterior în săptămâna a 28-a, iar in cazul unor teste pozitive se fac dozări lunare de anticorpi;
  • prelevarea de celule de la făt pentru a se afla în ce măsură a fost afectat de anticorpii mamei (amniocenteza).
Dacă medicul consideră că viaţa copilului este în pericol, sunt posibile două opţiuni: se poate declanşa prematur naşterea (dacă fătul are peste 32-34 săptămâni) sau se face transfuzie sanguină intrauterină (dacă este mai mic).
Cuplurilor în care mama are Rh-ul negativ iar tatăl pozitiv, li se recomandă să ia măsuri de contracepţie până în momentul în care îşi doresc un copil. Astfel scade riscul de a avea o sarcină „cu probleme“.
Aşadar, şi în incompatibilitatea de Rh, este mai uşor să previi decât să tratezi. Află ce tip de Rh ai, iar dacă există vreun risc, ia măsuri de precauţie. În nici un caz nu te lăsa pe mâna unui medic care tratează o astfel de problemă cu superficialitate.
 Retardul şi surditatea, sechele posibile
În momentul în care globulele roşii ale fătului încep să fie distruse, transportul de oxigen la nivelul organelor copilului scade. Dacă afectarea este foarte mare, se poate produce moartea intrauterină a fatului. Dacă însă copilul reuşeşte să supravieţuiască până la termen, el dezvoltă după naştere icter.
Acesta poate fi minor sau icter nuclear. În situaţia din urmă, manifestările micuţului sunt de-a dreptul dramatice: are privirea fixă, nu-şi poate regla temperatura corpului, nu poate înghiţi şi ţipă încontinuu. În 80% din cazuri, aceşti copii nu supravieţuiesc. Ceilalţi rămân cu sechele motorii grave, psihice (retard de diferite grade, până la idioţenie) sau senzoriale (mai ales surditate).
Când eşti în afara oricărui pericol?
1. Nu există nici un risc ca viitorul bebeluş să aibă probleme, atunci când şi tatăl şi mama au Rh-ul negativ sau când tatăl are Rh-ul negativ, iar mama pozitiv;
2. Sunt 50% şanse ca Rh-ul copilului să fie tot negativ (compatibil cu al mamei);
3. Dacă în timpul sarcinii te vaccinezi pentru a nu dezvolta anticorpi împotriva propriului copil.
4. Prima sarcină a unei femei cu Rh-ul negativ este de cele mai multe ori lipsită de pericole pentru micuţ. La această primă sarcină, în sângele mamei se formează anticorpi care nu sunt periculoşi. Aceştia nu pot traversa placenta şi nu pot face rău fătului.
Atenţie! Dacă ai Rh-ul negativ, ai făcut o întrerupere de sarcină sau ai pierdut o sarcină şi nu ai fost vaccinată imediat după aceasta, atunci riscurile de a avea probleme când vei dori un copil sunt mai mari decât atunci când te afli la prima sarcină.
15% dintre europeni au Rh-ul negativ şi, potrivit statisticilor, accidentele severe apar numai la cinci-şase procente dintre gravidele incompatibile din punct de vedere al Rh-ului cu partenerii lor.

https://www.blogger.com


Un comentariu:

  1. https://www.youtube.com/watch?v=eYrafzrpVaA&index=31&list=PLVa6C3f8uuzQwebDH0FgnpxyCHr-mfIj9

    RăspundețiȘtergere