..................................................................................................PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI SUNT ILEGALE ȘI REPREZINTĂ FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ

Totalul afișărilor de pagină

vineri, 25 august 2017

Ce trebuie sa stii ca sa slabesti sanatos


   




Chiar incepand de astazi iti poti schimba dieta intr-una sanatoasa fara sa omiti nici o masa. Acorda atentie aportului de calorii (continut de alimentatie) si numarului de caloriilor pe care le consumi zilnic. Pe langa calorii, consuma cel putin 2l de apa pe zi. Fa cat de mult exercitiu fizic, in mod deosebit aerobic si cardio (ex. alergat sau bicicleta). Pentru ca sfatul sa fie complet, incearca sa faci parte dintr-un grup care are acelasi scop ca si tine: slabitul sanatos.
Mananca sanatos
O dieta echilibrata consta in principal din consumul de: legume, grane, seminte, peste, fructe, iaurt si orice altceva care nu este consumat excesiv, ca spre exemplu: carne de pui, porc, vita etc.

Fructe si legume
Fructele contin fructoza, un zahar natural care este usor procesat de organism si care este, asadar, sanatos. Fructele si legumele sunt combinatia perfecta deoarece primele ajuta la satisfacerea poftei de dulce iar legumele iti dau senzatia de satietate.
Pentru a reusi sa mananci cat mai multe legume si fructe, urmeaza urmatoarele sfaturi:
– Mananca orice fruct sau leguma care este de sezon fie la felul principal sau pur si simplu. Atunci cand, spre exemplu, mananci mere pe perioada toamnei sau cirese in vara, organismul are ocazia de a varia aportul de vitamine si minerale pe perioada anului. Pentru a slabi, incearca sa mananci in deosebi: morcov, ardei si conopida pe care le poti combina cu carne sau orice altceva iti place.
– Foloseste cat mai multe legume in cadrul meniului tau principal. Spre exemplu, poti face o salata de vara in care poti adauga si carne (de peste, pui etc.), dar ideea este sa te bazezi cu precadere pe legume.
Cereale integrale
Produsele de patiserie si brutarie (ex. paine) realizate din faina integrala reprezinta o sursa excelenta de energie si nutritie. Prin realizarea unei combinatii corecte de proteine si legume, produsele din faina integrala pot fi un adaos sanatos si excelent. Incearca sa eviti biscuitii, painea alba si dulciurile.
Proteine
Proteinele sunt importante pentru buna functionare a organelor si pentru sanatatea musculaturii. Pentru mentinerea unei greutati corporale sanatoase, incearca sa eviti carnurile grase. Evita pe cat de mult cu putinta carnea tocata si procesata ca salamul si carnea tocata. Vegetarienii pot asimila proteine si fibre din seminte, nuci, soia si fasole.
Sarea
Consumul de sare determina organismul sa retina mai multa apa, ceea ce iti da senzatia de balonare si de ingrasare. Vestea buna este ca excesul de apa se elimina rapid prin transpiratie, deci daca vrei sa slabesti mai usor, tot ce trebuie sa faci este sa consumi mai putina sare.
O idee buna este sa asezonezi mancarea cu alte condimente ca: paprica/boia, ardei iute, curcumin, cimbru etc. Odata ce vei consuma mai putina sare, vei simti mai usor sarea in alimente deoarece te vei dezobisnui. Asta te va determina pe termen lung sa sarezi mancarurile mai putin pentru a le simti gustul.
Mananca regulat
Mentalitatea generala este aceea ca daca vrem sa slabim trebuie sa mancam mai putin, implicit sa sarim peste mesele principale ale zilei. Studiile arata ca oamenii care manaca 3 mese pe zi la ore regulate se ingrasa mult mai putin decat cei care nu fac asta. In momentul in care sari peste mese, corpul tau inceteaza din a mai arde grasimi si incepe sa arda tesut muscular. Tesuturile musculare ard mai multe calorii decat tesuturile grasimoase, ceea ce inseamna ca in loc sa slabesti, pastezi tesuturile grase si adipoase.
Asigura-te ca nu iti este foame pe parcursul zilei. Consuma portii mici si dese de-a lungul zilei la intervale regulate.

https://www.sanatateafemeilor.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu