..................................................................................................PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI SUNT ILEGALE ȘI REPREZINTĂ FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ

Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 12 august 2017

Ce boli poți face, în funcție de grupa de sânge

 , 

Este important să știi ce grupă de sânge ai, nu doar în caz de urgență, ci și pentru a afla ce probleme de sănătate poți avea.
Există patru grupe de sânge: A, B, AB și 0, ce reprezintă antigenii găsiți pe suprafața celulelor roșii. Studiile au arătat că grupa de sânge influențează starea de sănătate a unei persoane și îl face mai vulnerabil în fața anumitor boli.

Grupa de sânge A

Persoanele care au grupa de sânge A au un nivel mai mare de cortizol, hormonul stresului, în organism, mai ales în timpul perioadelor tensionate. În aceste condiții, se pot confrunta mai frecvent cu stări de anxietate și nu prea știu cum să se detașeze de probleme. În plus, numeroase studii au arătat că această grupă de sânge înseamnă un risc mai mare de a face cancer gastric. Nu există o explicație clară în acest sens, însă o teorie ar fi că oamenii care intră în această categorie sunt mai predispuși spre abuzul de alcool, droguri și alte vicii periculoase pentru sănătate. Există și avantaje date de grupa de sânge A: femeile sunt mai fertile și rămân însărcinate mai ușor.

Grupa de sânge B

Dacă ai grupa de sânge B, ești predispusă la accident vascular, boli ale sistemului imunitar, precum lupus sau scleroză multiplă, și ai un risc cu 11% mai mare de a suferi de boli de inimă decât cei care au grupa de sânge 0. În plus, un studiu al cercetătorilor de la Universitatea Harvard a constatat că femeile care au grupa AB și B sunt mai predispuse către cancer ovarian. Cu toate acestea, oamenii care intră în această categorie sunt, de obicei, mai rezistenți la alte tipuri de cancer sau infarcte. Pe lângă acestea, au de 50.000 de ori mai multe bacterii prietenoase decât cei care au grupa de sânge A sau O. Grupa de sânge B poate fi donată către bolnavii care au grupa B și AB.

Grupa de sânge AB

Grupa AB este cea mai rară și mai nouă grupă de sânge, foarte vulnerabilă în fața bolilor. Dacă intri în această categorie, ești predispusă la boli respiratorii și infecții ale urechii, paraziți, anemie și cele mai multe tipuri de cancer. Ar trebui, de asemenea, să acorzi o atenție deosebită inimii tale, pentru că ai un risc mai mare de a suferi de cheaguri de sânge și infarcte. Cercetările au mai arătat că femeile care au grupa de sânge AB și B pot suferi de preeclampsia, o afecțiune ce se caracterizează prin tensiune arterial ridicată în timpul sarcinii și care poate fi fatală. Un alt studiu al cercetătorilor americani a arătat că grupa AB de sânge este cu 82% mai predispusă la tulburări cognitive decât celelalte tipuri. 

Grupa de sânge O

Grupa 0 este cea mai comună grupă de sânge. Cei care intră în această categorie sunt predispuși către ulcer și holeră. Partea bună este că au un risc mai mic de a face cancer de pancreas sau de a muri de malaerie. Bărbații care au grupa 0 pot deveni obezi, mai ales dacă sunt expuși la un nivel mare de poluare la muncă. Sunt donatori universali de sânge.

https://www.unica.ro/ce-boli-poti-face-functie-de-grupa-de-sange-112303


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu