........................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI SUNT ILEGALE, REPREZINTĂ ABUZ DE PUTERE ȘI FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ.

Totalul afișărilor de pagină

luni, 12 iunie 2017

Iată ce chimicale introduci în corp cu fiecare țigară fumată!

 
Cu toții suntem conștienți că fumatul este dăunător pentru sănătate. Fumatul se numără printre principalele cauze de deces în majoritatea țărilor, România nefăcând excepție.
Statisticile spun că fumatul curmă anual viețile a 10.000 de români, însă efectele fumatului sunt de necontrolat. Tot statisticile ne dezvăluie că aproximativ 100 de români cu vârste sub 18 ani se apucă zilnic de fumat.
Dacă ești fumător sau poate ești tentat să te apuci de fumat, s-ar putea să te gândești de două ori înainte să-ți aprinzi o țigară după ce vei vedea exact cât de nocive sunt chimicalele din țigări.
Ingredientele conținute de țigări sunt de-a dreptul înfiorătoare...
Deși unele denumiri precum hexamină, acid stearic și cadmiu nu ne spun mare lucru la prima vedere, te vei îngrozi când vei afla de unde provin aceste substanțe și ce efecte au asupra organismului, astfel:
- Cadmiul este folosit la fabricarea bateriilor alcaline;
- Butanul este o chimicală puternică conținută de gazul de brichetă;
- Metanul este un gaz toxic emanat de fosele septice;
- Arsenicul este o otravă puternică;
- Amoniacul este conținut de detergenții puternici pentru dezinfectarea băii și a vasului de toaletă;
- Metanolul este folosit pe post de combustibil pentru propulsarea motoarelor cu reacție;
- Hexamina este conținută de gazul pentru aprinderea grătarelor;
- Acidul stearic este un ingredient tipic al cerii pentru lumânări;
- Toluenul este un solvent industrial;
- Nicotina intră în componența insecticidelor.
- La toate acestea se mai adaugă și monoxid de carbon, un gaz foarte toxic, dar și acid acetic în concentrații mari.
Dacă toate aceste detalii nu sunt suficiente pentru a te determina să te lași de fumat, ia în calcul faptul că organismul se reface surprinzător de repede atunci când nu mai este expus constant la toate aceste otrăvuri.
Potrivit Societății Române de Cancer, la doar 20 de minute după stingerea ultimei țigări, pulsul cardiac și tensiunea arterială coboară până în limitele normale.
În plus, la numai două săptămâni de la renunțarea la fumat, circulația sângelui se îmbunătățește, iar capacitatea pulmonară crește considerabil. La un an, riscul de boli cardiace se reduce la jumătate.
Desigur, există și avantaje imediate și ușor observabile. Simțul gustului se ascute, respirația, părul și hainele își schimbă mirosul, iar dinții și unghiile devin mai albe.
Multora nu le este ușor să spună nu țigărilor, dar beneficiile sunt uriașe. Vei arăta și te vei simți incomparabil mai bine!

yogaesoteric 
11 mai 2017

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu