..................................................................................................PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI SUNT ILEGALE ȘI REPREZINTĂ FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ

Totalul afișărilor de pagină

vineri, 6 ianuarie 2017

CUM POTI EVITA RACEALA PE TIMPUL IERNII?

de  la 31 Dec. 2016
Cum poti evita raceala pe timpul iernii?Stilul de viata si felul in care iti pregatesti corpul pentru sezonul rece, pot tine raceala departe.
Iarna este cu precadere sezonul racelii si al gripei. Mai mult, perioada decembrie-ianuarie capitalizeaza cele mai numeroase astfel de afectiuni.
Pentru a trece cu bine peste aceasta perioada, iti poti pregati organismul din timp pentru sezonul rece, dar trebuie sa stii sa reactionezi si sa te adaptezi si conditiilor  meteo care se schimba uneori de la o zi la alta.
Probabil ca ai auzit de numeroase metode de evitare a racelilor, multe dintre ele avand la baza suplimente alimentare sau combinatii de alimente care iti pot creste sistemul imunitar, insa nu toate dau roade.
Totusi, cu cat sistemul tau imunitar este mai pregatit, cu atat bolile de tot felul vor fi tinute la distanta. Adoptarea unui stil de viata sanatos poate fi o solutie nu doar temporara, ci una pe termen lung, existand numeroase exemple de oameni care nu au evitat gripa si raceala pentru ani intregi.
Iata cateva lucruri care te pot ajuta sa fii in forma:
Imbraca-te corespunzator
Pentru fiecare dintre noi, a te imbraca prea gros sau prea subtire are intelesuri diferite. Este important sa iti cunosti suficient de bine organismul si sa te imbraci de fiecare data in conformitate cu acest lucru si tinand cont de vremea de afara.
Chiar daca esti o persoana friguroasa, nu trebuie sa exagerezi cu numarul hainelor puse pe tine, pentru ca este posibil ca peste zi sa transpiri mai mult decat ai crede si apoi sa racesti pe acest fond.
Cel mai indicat este sa iti protejezi capul gatul si extremitatile. Daca acestea sunt bine echipate, hainele pot fi putin mai subtiri decat ai fi tentat sa incerci.
Este de asemenea important sa te poti imbraca astfel incat sa poti da jos din ele pe parcursul zilei, mai ales pentru iernile atipice in care ziua este mult mai cald, iar iarna, cu adevarat frig.
Spala-te pe maini
Chiar daca cele mai multe dintre infectii se intampla pe calea aerului, germenii fiind transmisi foarte usor atunci cand cineva stranuta, de exemplu, totusi, acestia pot fi luati si prin contact fizic, prin mainile infectate care pot atinge parti vulnerabile ale corpului, precum ochii, gura sau nasul. Spalarea si uscarea mainilor poate reduce posibilitatea de a prelua virusul.
Consuma multe lichide
Specialistii recomanda consumul a 8 pahare de apa pe parcursul zilei, pentru a pastra un tonus bun. Apa ajuta functionarea adecvata a rinichilor si implicit, contribuie la eliminarea toxinelor acumulate in organism.
Daca esti racit, deshidratarea face ca mucoasa sa devina tot mai uscata si implicit, va deveni mai putin eficienta in blocarea bacteriilor si a diferitelor tipuri de virus.
Creste aportul de vitamine si probiotice
Suplimentele de vitamine si minerale sunt importante pe timpul iernii, mai ales pentru ca este dificil sa gasesti fructe si legume proaspete pe care sa le poti consuma la fel de eficient ca pe perioada verii.
Mierea, catina, lamaia, ghimbirul, toate acestea iti pot fi de ajutor pentru intarirea sistemului imunitar.
Nu uita de probioticele precum lactobacili sau bifidobacteria, acestea fiind bacteriile bune existente la nivelul intestinelor care mentin nu doar sanatatea sistemului digestiv, dar imbunatatesc si mecanismele naturale de aparare ale organismului.
http://www.sanatatesistaredebine.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu