”Mă vindec de tot trecutul meu întunecat, de toate faptele și gândurile care m-au oprit să evoluez și care m-au îndepărtat de Lumină. Vreau să evoluez în iubire. Eu sunt iubire. Așa să fie!” (în sprijinul cititorului interesat)

Totalul afișărilor de pagină

luni, 23 ianuarie 2017

Cele mai multe victime ale traficului de persoane din Europa provin din România


Cele mai multe victime ale traficului de persoane din Europa provin din România”, a afirmat, în luna octombrie 2016, Mirela Podoiu, președintele Fundației Ușa Deschisă, la o conferință prilejuită de marcarea Zilei Europene Împotriva Traficului de Persoane.

Ea a spus că în România 6 din 10 victime sunt femei iar numărul băieților minori victime a crescut considerabil, de la 10 în 2014 la 40 în 2015.


Victima traficului de persoane poate fi oricine, trebuie să avem în vedere că trafic de persoane înseamnă comerț cu oameni, care produce profituri uriașe pentru traficanți. Metodele de exploatare sunt variate – sex, cerșetorie, săvârșire de infracțiuni, căsătorie forțată, prelevare de organe. Aș vrea să desființez câteva prejudecăți care ne împiedică să fim vigilenți. Traficul de persoane nu este doar de prostituție forțată, ci și de muncă forțată, exploatarea identității. (...) Nu este undeva departe de noi, este peste tot, ne înconjoară. În industria sexului sunt mii de victime exploatate anual în cele mai scumpe și reputate hoteluri”, a subliniat Podoiu.

Comisarul de poliție George Eremia, din partea Agenției Naționale împotriva Traficului de Persoane, a arătat că principala metodă de recrutare a victimelor rămâne ofertarea cu locuri de muncă în străinătate, bine plătite și fără experiență, alături de loverboy (metodă în care proxenetul manipulează fetele naive să se îndrăgostească de el, apoi determinându-le să se prostitueze).

Avem 830 de victime identificate. De trei ani, ne învârtim în jurul acestei cifre și acest lucru nu ne mulțumește pentru că într-adevăr suntem pe primele locuri în toate studiile și cercetările pe care le realizează organismele internaționale. 

Suntem însă conștienți că în România se luptă împotriva acestei infracțiuni, pentru că vorbim de o infracțiune de crimă organizată, și se luptă pe toate planurile. Principala metodă prin care se poate lupta este de a face parteneriate publice, publice - private, parteneriate cu mass-media. Împreună putem reduce această cifră.

Noi lansăm campanii de informare în școli, licee, vorbim pe internet, rețele de socializare, dar victimele traficului de persoane sunt în prezent și atât timp cât cererile alimentează rețelele de crimă organizată și noi nu reacționam în același timp cu traficanții, există riscul ca și peste cinci ani să vorbim de acest flagel în România și să fim primii în top
”, a explicat comisarul de poliție George Eremia, specialist în prevenirea traficului de persoane.

Potrivit statisticilor Agenției Naționale împotriva Traficului de Persoane, Bucureștiul se situează între primele zece regiuni cu aproape de 10 ori mai multe victime în ultimii doi ani. Județele de pe primele locuri fiind Timiș și Ialomița, unde numărul de victime s-a dublat și triplat de la un an la altul.

George Eremia a arătat că recrutorii sunt în general din grupul de apropiați. Anul trecut, în 14 cazuri, recrutorii au fost rude de gradul 1 și în 42 de cazuri au fost chiar partenerii de viață.Citiți și:
România, sursa de sclavi a Europei
Copii români plătiți mizerabil pentru a asambla jucării Kinder. Cât primește un copil de 6 ani pentru această muncă

yogaesoteric 
22 ianuarie 2017

2 comentarii:

  1. 830 de victime putem spune ca e doar varful aisbergului. Britanicii estimeaza ca numai in UK sunt cel putin 15000 de romance exploatate de proxenetii romani. Probabil ca sunt mult mai multe in Italia, patria mafiotilor cu care s-au inhaitat proxenetii romani, alte cateva zeci de mii in Spania, unde cunoscutul Clamparu facea milioane de euro de pe urma femeilor romance si alte sute de mii in tot restul Europei si al lumii. In Romania proxenetii si-au creat legaturi stranse cu politistii, politicienii, cu persoanele cunoscute din lumea mondena, cu care profita impreuna de banii scosi prin distrugerea vietilor a zeci de mii de femei, care, intr-o societate normala ar fi avut o familie si si-ar fi crescut copiii in liniste si demnitate. Ne mai miram ca scade natalitatea.
    Eu consider ca situatia se datoreaza politicienilor la putere, care permit, prin indiferenta si nepasare, degradarea si distrugerea natiei romane singurul lor interes fiind doar imbogatirea personala. Trist dar adevarat, semenii nostri isi vand femeile,la bucata, strainilor. Si mai trist e ca ceilalti, care doar privesc,barbati si femei, ii aplauda si se bucura cand sunt umilite si batjocorite femeile lor. Sa stiti ca in alte tari civilizate barbatii isi apara femeile natiunii lor, indiferent de nivelul lor de moralitate sau educatie, nu permit strainilor sa le terfeleasca numele natiei prin noroi, si riposteaza verbal oriunde in lume.

    RăspundețiȘtergere
  2. Pai de cele mai multe ori vina apartine atat parintiilor cat si a mediului din jur. Atat timp cat tara nu ofera prea multe oportunitati incepi sa cauti in jur cum sa faci bani..si uite asa apar baietii destepti ;)

    RăspundețiȘtergere