Cercetătorii în neuroştiinţe de la Institutul Naţional Francez pentru Sănătate şi Cercetare Medicală (INSERM) au descoperit că atât omul cât și celelalte primate au creierul capabil să anticipeze orice situaţie nouă care ar putea apărea în timpul vieţii, prin crearea unui tip special de reţea neuronală.
Studiul, publicat în jurnalul PLOS Computational Biology, postulează că abilitatea maimuţelor de a prezenta o varietate mare de comportamente neanticipate de evoluţie este de fapt un produs al conexiunilor între neuroni care formează bucle recurente în care input-urile pot fi reintroduse şi mixate în reţea. Asemenea reţele neuronale pot genera o combinaţie unică de input-uri care pot fi folosite apoi pentru a dezvolta comportamentul corect pentru orice situaţie nouă.
Cercetătorii au demonstrat descoperirea lor prin antrenarea unei asemenea reţele pentru a realiza o nouă sarcină ce impunea rezolvarea unei probleme şi apoi prin compararea activităţii neuronale din acel model cu cea din cortexul prefrontal de la o maimuţă antrenată pentru a realiza aceeaşi sarcină. Comparaţia a arătat similarităţi puternice în activitatea neuronilor în ambele situaţii.
Această descoperire este un pas important în înţelegerea conectivităţii recurente locale din creier, care este cea care permite în mod esenţial maimuţelor să realizeze sarcini cu care nu au fost obişnuite.
Citiţi şi:Neuronii din creier se acordă pe diferite frecvenţe de vibraţie pentru a efectua diferite sarcini în ceea ce priveşte memoria spaţialăModul în care creierul creează, respectă şi renunţă la un obicei ne poate spune multe
O echipă de cercetători din SUA a realizat harta distribuţiei cuvintelor la nivelul creierului
yogaesoteric
26 septembrie 2016
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu