..................................................................................................PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI SUNT ILEGALE ȘI REPREZINTĂ FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ

Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 10 august 2016

6 METODE DE ACCELERARE A METABOLISMULUI

de  la 28 iul. 2016

Nu toata lumea se bucura de un metabolism de invidiat, insa exista cateva trucuri la care poti apela pentru o functionare mai buna a acestuia.

Metabolismul este un termen folosit pentru a descrie totalitatea reactiilor chimice implicate in mentinerea sanatatii celulelor si, implicit, a organismului.
Acesta este compus din doua faze majore: descompunerea moleculelor si sinteza tuturor compusilor de care au nevoie celulele corpului.
Metabolismul este direct legat de nutritie si influentat de prezenta nutrientilor. Acestia se descompun cu scopul de a produce energie.
Energia produsa ii este necesara organismului pentru a sintetiza noi proteine si acizi nucleici.
Dieta oricarui om sanatos trebuie sa contina nutrienti esentiali, precum carbon, hidrogen, oxigen, nitrogen, fosfor sau sulf.
La toate acestea, se adauga vitamine, minerale si o hidratare corespunzatoare. Cu toate acestea, majoritatea populatiei sufera de tulburari metabolice pe parcursul vietii.
Acestea genereaza adesea afectiuni severe de-a lungul timpului, motiv pentru care obiceiurile alimentare trebuie modificate astfel incat sa ajute atingerea echilibrului metabolic.
Ce masuri putem lua, asadar, pentru a ne ajuta corpul sa functioneze in parametri optimi?
Iata cateva idei simple:
Mananca putin si des de-a lungul zilei
Pauzele prea mari intre mese iti fac corpul sa intre in starea de infometare, transmitandu-i metabolismului un semnal clar ca trebuie sa incetineasca pentru a conserva energia si pentru a preveni infometarea.
In ciuda faptului ca unii oameni pot slabi prin infometare, cei mai multi dintre noi mananca mai putin atunci cand aleg portiile mici si dese.
Consuma mancare picanta
Piperul, ardeiul rosu iute, boiaua, toate acestea iti pot ajuta metabolismul sa functioneze mai eficient.
Efectul consumarii alimentelor picante este numai temporar, de aceea este indicat sa consumi de cate ori ai ocazia pe parcursul zilei.
Practica sport in mod constant
Orice forma de activitate fizica, chiar si jumatate de ora de mers pe jos, te poate ajuta sa iti accelerezi metabolismul.
Poti alege sa joci tenis, sau sa alergi in parc, ori poate sa faci cateva miscari energice acasa, iar rezultatele nu vor intarzia sa apara.
Nimic nu este mai rau decat sa petreci ore intregi de-a lungul zilei, stand la birou, in fata laptopului.
Cea ma eficienta metoda de crestere a metabolismului este reprezentata de antrenametele de forta.
Consuma suficient de multa apa
Studiile au aratat faptul ca o hidratare adecvata poate contribui la accelerarea metabolismului cu pana la 40%.
Acest lucru se poate explica prin efortul depus de organism pentru a incalzi apa ingerata, insa nu exista o parere unanima in acest sens.
In orice caz, este important sa faci diferenta intre senzatia de sete si cea de foame, pentru ca cele doua sunt adesea confundate, in detrimentul unei hidratari adecvate.
Odihneste-te suficient noaptea
Un somn de slaba calitate incetineste metabolismul atat in cazul femeilor, cat si in cel al barbatilor.
Acest lucru are de asemenea legatura cu nivelul de cortizol secretat de catre creier atunci cand corpul este stresat.
Pentru a evita problemele generate de un somn deficient, incearca sa te asiguri ca odihna nu iti va fi intrerupta pe parcursul noptii.
Adopta un stil de viata corespunzator organismului tau
Metabolismul difera in functie de varsta, de sex, de bagajul genetic pe care il purtam si de o serie de alte afectiuni pe care le avem.
Incearca sa adopti un stil de viata sanatos pentru tine, care sa raspunda principalelor nevoi ale oganismului. 
http://www.sanatatesistaredebine.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu