de Alina Ingrid Bagarean la 30 Iun. 2016
Intepaturile de insecte sunt neplacute, enervante si uneori se pot dovedi a fi chiar periculoase. Acestea sunt urmate de mancarimi, iritatii si inflamatii, iar atunci cand o persoana este alergica la veninul sau substantele eliminate de insecte, pot aparea consecinte grave ale muscaturilor acestora.
Intepaturile de insecte sunt neplacute, enervante si uneori se pot dovedi a fi chiar periculoase. Acestea sunt urmate de mancarimi, iritatii si inflamatii, iar atunci cand o persoana este alergica la veninul sau substantele eliminate de insecte, pot aparea consecinte grave ale muscaturilor acestora.
Insectele sunt cel mai active in perioada verii, in special atunci cand apare disconfortul termic. Viespile, albinele si tantarii sunt numai cateva dintre insectele care iti fac viata mai grea in sezonul cald. Cu toate ca la o prima privire, acestea pot parea inofensive, medicii recomanda folosirea produselor care sa alunge insectele care pot deveni periculoase, asa cum este capusa, albina sau viespele.
Muscaturile in zonele sensibile ale corpului se pot dovedi a fi fatale in cazul in care interventiile nu se realizeaza rapid si eficient. Gatul, capul si zona gurii sunt cele mai vulnerabile, intrucat aici apare pericolul de sufocare a persoanei intepate de insectele periculoase. Medicina domestica, spre deosebire de cea traditionala, te invata sa iti prepari leacuri naturale care te pot ajuta atunci cand te confrunti cu intepaturi de insecte, fie ca tu esti persoana intepata sau un membru al familiei tale.
CUM POTI ACTIONA PENTRU AMELIORAREA SIMPTOMELOR INTEPATURILOR?
In general, intepaturile sunt periculoase si cauzeaza o senzatie de disconfort si chiar durere, din cauza inflamatiei care se produce la cateva secunde dupa contactul cu insecta. De aceea, anti-inflamatoarele sunt cele mai recomandate remedii, indiferent de zona in care a avut loc intepatura.
Se recomanda mentinerea zonei sub jet de apa rece, umezirea locului si aplicarea unui cub de gheata precum si aplicarea unor felii de ceapa sau de lamaie pentru a impiedica inflamarea.
De asemenea, uleiul de arbore de ceai este bine-cunoscut pentru proprietatile sale anti-inflamatoare. Acesta nu trebuie sa fie consumat intern, ci trebuie aplicat direct pe piele, in cantitati mici. Exceptand abilitatea sa de a combate inflamatiile, acesta este si un foarte bun dezinfectant.
Praful de copt amestecat cu apa este si el un remediu pentru intepaturile de insecte, iar prosoapele de bumbac imbibate in apa de colonie sunt excelente pentru senzatia de mancarime.
Daca nu ai la dispozitie niciuna dintre remediile de mai sus sau te aflii pe drum, cauta o frunza de patlagina, intalnita foarte des in Romania, preseaz-o intre degete si apoi aplica pe intepatura. Iodul si alcoolul sunt recomandate pentru dezinfectarea imediata a intapturilor de capușă.
CUM PREVII INTEPATURILE INSECTELOR?
Insectele, in special albinele si viespile, sunt atrase de gustul sau mirosul dulce al alimentelor, fructelor sau ale bauturilor. Asadar, atunci cand te afli la picnic, intr-un spatiu deschis sau cand consumati un desert cu geamurile larg deschise, incearca sa nu devi agresiv cu aceste insecte. Atunci cand se simt amenintate, tind sa atace. De asemenea, bea lichidele numai cu paiul atunci cand iesi la iarba verde, pentru a evita inghitirea vreunei albine ratacite in bautura ta.
Daca stii ca urmeaza sa te plimbi in locuri populate de insecte, fii preventiva si imbraca-te cu pantaloni lungi si bluze cu maneci, pentru a evita intepaturile. Iar atunci cand simti ca ai transpirat si te aflii in aer liber, schimba-ti hainele cat mai repede, intrucat mirosul de transpiratie este atragator pentru insecte.
Consecintele intepaturilor de insecte nu sunt, de cele mai multe ori, grave, insa efectele lor se modifica odata cu inaintarea in varsta. Mai mult, de-a lungul timpului poti dezvolta alergii la unele insecte sau intepaturi de insecte, motiv pentru care trebuie sa fii precauta tot timpul.
http://www.sanatatesistaredebine.ro/
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu