..................................................................................................PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI SUNT ILEGALE ȘI REPREZINTĂ FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ

Totalul afișărilor de pagină

joi, 19 mai 2016

PLANTE MEDICINALE PE CARE TREBUIE SA LE CRESTI IN CASA

de  la 18 mai. 2016
Plante medicinale pe care trebuie sa le cresti in casa

Cu toate ca plantele medicinale nu mai sunt folosite in ziua de astazi atat de mult ca in trecut, valoarea lor nu a scazut. Chiar daca rareori folosim plantele medicinale in forma pura, le recunoastem proprietatile benefice si le consumam sub forma de capsule sau ceaiuri pentru ameliorarea unor simptome, pentru energizare si pentru a ne imbunatati functiile organismului.

Plantele medicinale sunt folosite in medicina alternativa inca din cele mai vechi timpuri. Exista numeroase categorii de astfel de plante, pentru toate tipurile de afectiuni. Acestea nu sunt folosite numai atunci cand o afectiune este detectata, ci si in tratamentele de frumusete sau imbunatatirea functiilor creierului.

Faptul ca plantele medicinale au efecte sigure, insa mult mai lente decat medicamentele moderne, este binecunoscut de catre fiecare dintre noi. Vestea buna este ca atunci cand le folosesti pentru perioade indelungate de timp, iti asiguri sanatatea si energia de care ai nevoie. 

DE CE SA CRESTI PLANTE MEDICINALE IN CASA?

Motivul principal pentru care ar trebui sa cresti plante in apartamentul sau in casa ta este prospetimea de care te poti bucura atunci cand vine vorba despre aroma si proprietatile lor. Un motiv secundar, dar aproape la fel de important, este accesul rapid si simplu pe care il ai la imperiul de vitamine cu care plantele medicinale sunt inzestrate.   
Atunci cand decizi sa cresti cateva ghivece in balconul tau, pe terasa sau chiar in bucatarie sau in camera, ai acces imediat la resursele de proteine si vitamine, dar si de antibiotic. Ceea ce este si mai important este faptul ca tu controlezi cresterea lor si stii exact ce consumi. Teama de substante daunatoare corpului uman dispare, pentru ca le cresti chiar la tine acasa.
Astfel, stii ca vei consuma plante medicinale de calitate, fie ca sunt destinate uzului intern sau extern. De asemenea, poti creste cantitatile de care ai nevoie, nemaifiind nevoie sa apelezi la surse nesigure pentru procurarea lor.
Nu in ultimul rand, atunci cand alegi sa iti cresti plantele medicinale de care ai nevoie in propria locuinta, infrumusetezi acest spatiu, amenajand un colt verde care iti va face zilele mai frumoase.  

CARE SUNT PLANTELE PE CARE TREBUIE SA LE AI IN CASA?

Daca iti plac plantele de apartament, insa ai vrea sa imbini frumosul cu practicul, atunci poti alege cateva plante medicinale pe care sa le cresti chiar la tine acasa. Uite care sunt recomandarile noastre: 

MENTA

In sezonul rece, orice persoana pastreaza in camara cateva pliculete de ceai de menta sau frunzele uscate ale acestei plante. Atunci cand o cresti chiar tu, nu te bucuri doar de proprietatile ei inegalabile, dar si oferi spatiului in care traiesti un aer mereu proaspat si parfumat.
Daca alegi sa cresti menta intr-un ghiveci, vei vedea ca aceasta va creste foarte repede si nu vei avea prea mult de furca cu ea. Cu toate acestea, trebuie sa stii ca prefera spatiile umbroase si are nevoie de apa o data la doua zile, in special vara.
Foloseste menta pentru a combate racelile, pentru a-ti construi un sistem imunitar mai puternic si pentru a combate greata. Menta este cunoscuta si pentru abilitatea ei de a te feri de stres si de a-ti usura simptomele sarcinii. 

ALOE VERA

Aloe Vera este una dintre cele mai potrivite plante pentru apartament. Acesta arata superb si iti ofera surse extrem de valoroase de sanatate. Este bine sa ii gasesti acestei plante o incapere de dimensiuni mai mari, care poate fi aerisita usor. Balcoanele inchise sunt ideale pentru Aloe Vera, in special daca le poti feri de caldura soarelui.
Aceasta planta are nevoie de apa in cantitati mici pentru evitarea putrezirii radacinilor. Daca decizi sa cresti Aloe Vera, vei putea beneficia de proprietatile ei pe care multi le considera miraculoase.
Este una dintre putinele plante cu efect antibiotic puternic, capabila sa regleze intregul sistem digestiv, sa creasca absorbtia de proteine in corp si sa calmeze durerile la stomac. In cazul infectiilor gingivale, o cantitate mica de Aloe Vera este suficienta pentru a calma senzatiile neplacute.
Cu ajutorul acestei plante, este usor sa iti pastrezi greutatea corporala in limite normale si sa iti asiguri aportul zilnic de energie. 

LAVANDA

Credeai ca lavanda este populara numai pentru mirosul placut si frumusetea florilor sale? Ei bine, aceasta planta se incadreaza in categoria remediilor naturale si poate contribui la stabilizarea somnului, la ameliorarea starilor de stres si anxietate si la calmarea generala.
Lavanda este recomandata si pentru dezinfectarea pielii si in prevenirea bolilor respiratorii. In mod surprinzator, aceasta planta are si efect dezinfectant si se dovedeste a fi foarte eficienta in eliminarea paduchilor. Sistemul imunitar, urinar sau digestiv pot, de asemenea, sa beneficieze de avantajele lavandei, atunci cand uleiul extras din aceasta este administrat in mod corect.
Ceea ce trebuie sa stii despre cresterea lavandei este ca are nevoie de foarte multa lumina pentru a se dezvolta armonios. Asadar, alege-i un loc luminos si bine aerisit.

DAFINUL

Majoritatea dintre noi cunoastem dafinul datorita aromei puternice pe care o ofera mancarurilor traditionale. In afara de aceasta calitate, dafinul mai poate fi folosit si in scopuri medicinale, pentru ingrijirea ranilor, dar si in scopuri cosmetice.
Dafinul are nevoie de mult soare si trebuie sa fie ferit de frig. Daca reusesti sa il cresti la tine acasa, te poti bucura de numeroasele lui beneficii. Atunci cand frunzele sunt mature, le poti lasa la uscat, iar apoi la macerat in ulei de masline. Dupa o luna de zile, poti aplica rezultatul pe rani, iritatii, inflamatii sau pe intreaga piele, stimuland astfel productia de colagen si incurajand hidratarea intensa a pielii. 

ECHINACEEA

Poate ai vazut si tu gama larga de vitamine care poate fi gasita in farmacii, imbunatatita cu extract de echinaceea. Propolisul, vitamina C si multe altele sunt gasite deseori in formule din care face parte si aceasta planta medicinala. Pe langa calitatile ei care iti pot fi de folos in timpul racelilor sau pentru intarirea sistemului imunitar, aceasta este si o planta aspectuoasa, cu flori de culoare roz.
In trecut, echinaceea era folosita in mare parte la tratarea muscaturilor de sarpe, dar si la vindecarea oricaror tipuri de rani. Astazi, echinaceea este folosita in aproape orice scop, intrucat contribuie la redarea echilibrului optim al organismului si are rol antiviral si antibacterian.
Aceasta planta medicinala creste de cele mai multe ori in natura, pe pajisti, insa poate fi crescuta si in apartament cu succes. Adora soarele, nu este o planta sensibila, insa are nevoie de multa apa, in special in perioadele de crestere. 

Tu folosesti aceste plante medicinale in viata de zi cu zi? Analizeaza-le beneficiile si alege cel putin una pe care sa o plantei in ghivecele din locuinta ta. In timp, vei realiza ca reprezinta adevarate comori.  

Sursa: http://www.sanatatesistaredebine.ro/
Sursa imagine: www.colourbox.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu