..................................................................................................PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI SUNT ILEGALE ȘI REPREZINTĂ FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ

Totalul afișărilor de pagină

duminică, 8 mai 2016

MITUL CURELOR DE DETOXIFIERE

de  la 04 mai. 2016
Mitul curelor de detoxifiere

Industria curelor de detoxifiere are de cele mai multe ori la baza nevoia psihica de "curatare" si reprezinta mai putin o necesitate in plan fizic, motiv pentru care, de multe ori, curele de detoxifiere pot avea efecte nedorite asupra organismului.

Detoxifierea este un concept pe care il auzim peste tot in ultima vreme, fiind folosit obsesiv de persoanele care duc un stil de viata dezechilibrat. Practic, oricine isi propune sa faca o schimbare in bine in modul sau de viata apeleaza la o astfel de cura.
Aceasta miscare a curelor de detoxifiere a aparut, ca si celelalte, in urma expunerii indelungate la produsele de tip fast-food si la cele semi-preparate ori procesate termic, mult mai la indemana in contextul in care mesele devin tot mai frugale si gustul bun, o recompensa la finalul unei zile pline.
Popularitatea curelor de detoxifiere a crescut in ultimii ani cu atat mai mult cu cat ele sunt asociate de cei mai multi cu dorinta de a pierde in greutate rapid. In prezent exista o explozie de retete si cure pentru eliminarea toxinelor din corp, pe care cei mai multi dintre noi le incearca fara sa inteleaga cum functioneaza, de fapt, tot acest proces.
Din aceasta cauza, suntem tot mai vulnerabili in fata manipularilor de orice fel, pentru ca industria in sine, se dovedeste a fi profitabila pentru actorii implicati. Asadar, care sunt miturile care stau la baza curelor de detoxifiere?
 
Curele de detoxifiere elimina surplusul de toxine.
Ar trebui sa incepem aceasta poveste prin a mentiona ca ideea de cura pentru detoxifiere nu exista. Organismul nu produce mai multe toxine decat poate elimina si singura situatie in care cantitatea acestora este prea mare si devin imposibil de eliminat in mod natural, este doar cea care presupune expunerea la surse din exterior, putand pune viata in pericol.
Asadar, nu exista o necesitate de a interveni in conditii normale, pentru ca organismul detine cea mai eficienta metoda de a elimina toxinele, prin intermediul rinichilor, a ficatului, a pielii si a plamanilor.
Prin urmare, conform specialistilor, exista doua cazuri in care acest concept poate fi folosit. Primul dintre ele face referire la tratamentul medical necesar persoanelor care se confrunta cu consumul de substante toxice. Al doilea face referire la singura modalitate de interventie pentru eliminarea toxinelor din punct de vedere medical, si anume irigarea colonului, sau clisma.
Aceasta nu se face, insa, decat in cazul anumitor afectiuni, atunci cand situatia medicala o cere, nu ca tehnica efectuata periodic cu scopul de detoxifiere.
Cei care propun aceasta metoda cu scopul de a detoxifia, ii justifica importanta invocand prezenta unor asa-zise reziduuri care se solidifica de-a lungul anilor, si care trebuie eliminate periodic din cauza toxinelor pe care le emit.
Cu toate acestea, nici un doctor nu a confirmat acest scenariu si nu s-a confruntat vreodata cu o astfel de situatie, mai mult, fiind subliniat pericolul ca prin aceasta procedura poate fi perforat intestinul.
 
Curele de detoxifiere te ajuta sa pierzi in greutate.
Dietele in general presupun reducerea cantitatii de alimente si implicit, privarea de alimente nocive. Curele de detoxifiere forteaza si mai mult organismul, excluzand multe dintre alimentele sanatoase si axandu-se pe doar cateva dintre ele, consumate extensiv.
Astfel, motivul pentru care pierzi in greutate este acela ca alimentatia devine mai mult una lichida, pe baza de freshuri, smoothie-uri, pe langa alte prafuri si suplimente. Problemele apar dupa ce renunti la acest program, pentru ca de cele mai multe ori kilogramele pierdute se dubleaza in momentul in care revii la alimentatia normala.
 
Greutatea de a tine o cura de detoxifiere subliniaza eficienta ei.
Organismul uman functioneaza corespunzator doar in conditii de echilibru, indiferent ce inseamna acest lucru. Echilibrul presupune existenta unei stari generale de bine, pe cand dieta presupune efort sustinut pe perioade determinate de timp.
Singura modalitate de detoxifiere, care implica si schimbarea modului de viata, este adoptarea unei diete echilibrate, bazata pe consumul de proteine, fructe si legume proaspete, si renuntarea la tutun, alcool si alte substante nocive. O astfel de abordare nu streseaza organismul.
 
Este normal sa resimti o stare de rau pe parcursul curei.
Cu cat este mai mare efortul pe care il depui, cu atat te astepti ca rezultatele sa fie mai bune. Totusi, lucrurile nu functioneaza asa de fiecare data.
Oricat de multe toxine ai elimina din organism, nu este normal sa resimti o stare de rau pe parcursul curei. Daca se intampla acest lucru, cu siguranta trebuie sa iti pun niste semne de intrebare si sa ceri ajutor specializat.
 
Apa trebuie consumata in cantitati cat mai mari.
Este o greseala frecvent asociata dietelor, si reprezinta in acelasi timp o denaturare a unei recomandari medicale justificate. Revenind la echilibru, organismul are nevoie de un consum optim de lichide pentru a putea functiona, insa a bea prea multa apa este la fel de nociv ca a consuma prea putina.
Hiponatremia este afectiunea care apare atunci cand nivelul sodiului din sange este foarte scazut, ca urmare a ingerarii unei cantitati prea mari de apa.
In cazul persoanelor sanatoase, exista totusi putine riscuri sa se ajuta intr-o astfel de situatie, insa in cazul celor care se confrunta cu retentia de apa, insuficienta renala sau alte complicatii cardiace, riscurile sunt majore.
Cel mai important este ca apa sa fie consumata la nevoie si in functie de context, si sa nu reprezinte in mod constant o metoda de a fenta foamea. 
 
Orice persoana trebuie sa tina o cura de detoxifiere la un moment dat.
Dietele si curele de detoxifiere presupun un efort pe care fiecare organism il resimte altfel. O astfel de initiativa iti pune de multe ori corpul la incercare, iar acest lucru nu este de dorit in cazul persoanelor care sufera de anumite boli, de genul celor amintite anterior.
In astfel de cazuri, acestea ar trebui sa fie incercate doar la recomandarea medicului si sub atenta observatie a acestuia. De asemenea, femeile gravide ar trebui sa adopte un regim de viata sanatos, fara a incerca insa dietele care forteaza organismul, pentru ca toate acestea pot avea repercusiuni asupra fatului.
 
Sauna reprezinta o metoda eficienta de detoxifiere.
Popoarele nordice au dezvoltat o cultura a saunei, insa si aceasta trebuie utilizata cu moderatie.
Dupa un antrenament intens, sauna reprezinta o buna modalitate de a elimina toxinele de la suprafata pielii, insa practicata excesiv, poate conduce catre inhibarea abilitatii corpului de a realiza acest lucru in mod natural.
Mai mult, excesul slabeste organismul in timp si il vulnerabilizeaza, fiind contraindicata cardiacilor sau a celor care sufera de boli acute interne.
http://www.sanatatesistaredebine.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu