..................................................................................................PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI SUNT ILEGALE ȘI REPREZINTĂ FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ

Totalul afișărilor de pagină

vineri, 15 aprilie 2016

VREMEA PAPADIILOR - LEACUL GALBEN AL PAJISTII

de  la 14 apr. 2016
ruiana banala si galbena ar putea avea proprietati benefice noua? Pe langa faptul ca toata lumea isi pune o dorinta si apoi sufla in ea, exista si alte lucruri bune legate de papadie.
Cine ar fi crezut ca o buruiana banala si galbena ar putea avea proprietati benefice noua? Pe langa faptul ca toata lumea isi pune o dorinta si apoi sufla in ea, exista si alte lucruri bune legate de papadie.1. Este o sursa de proteine, continand aproximativ 15% proteine in intreaga sa masa, adica mai mult decat spanacul! Pe langa proteine, papadia contine si vitaminele A, B, C si D, iar o ceasca de frunze de papadie are doar 25 de calorii (frunzele de papadie fiind un ingredient foarte bun, chiar daca sunt putin amare). Floarea galbena este bogata in fibre, potasiu, fier, magneziu, zinc si calciu, asa ca incearca sa o incluzi si pe ea in salate. Vitamina B si fierul sunt foarte importante la formarea hemoglobinei. Papadia este folosita si in tratamentul celor care sufera de anemie. Dar papadia are si alte calitati terapeutice. Concentratia de acid kynurenic este foarte mare, iar asta ne ajuta sistemul digestiv, iar antioxidantii prezenti in papadie ne pot proteja sistemul cardiovascular.  

2. Te poate ajuta sa slabesti! Fiind un aliment diuretic, te va face sa te duci la baie de mai multe ori pe zi (conform unui studiu realizat de cercetatorii coreeni). Cum lichidele corpului nostru reprezinta 70% din greutatea noastra, papadia poate reduce si tine sub control acest procent, daca este utilizata intr-un ceai. Ceaiul de papadie se face din frunze si din radacina, dar trebuie consumat cu grija deoarece poate provoca reactii alergice.
 
3. Ni se pare ca papadia este amara, deoarece contine foarte putine zaharuri. Astfel, papadia ii ajuta pe cei care sufera de diabet, stimuland secretia de insulina din pancreas, tinand nivelul de zahar din sange cat mai mic si mai stabil. Din acest motiv, papadia a inceput sa fie vanduta drept indulcitor natural, deoarece nu contine zaharuri nedorite si/sau nesanatoase.
 
4. Este un tratament bun impotriva acneei! Acneea apare  atunci cand porii sunt „sufocati” de excesul de sebum si de uleiurile naturale ale pielii, iar laptele de papadie poate trata aceasta problema. Laptele de papadie va stabiliza secretia de sebum si transpiratia, dar va si mari porii. Desi porii deschisi pot arata urat, ei sunt mariti pentru a putea elimina toxinele excesive din piele. De asemenea, laptele de papadie va calma acneea si va diminua roseata si cicatricile lasate de cosuri, deoarece contine vitamina C, vitamina cunoscuta pentru rolul sau in combaterea acneei.  
 
5. Poate prezenta un beneficiu pentru pacientii care sufera de cancer. In 2015, medicul biochimist Siyaram Pandey de la Universitatea Windsor din Canada a publicat rezultatele unui studiu efectuat timp de mai bine de doi ani asupra papadiilor si celulelor canceroase. Conform dovezilor sale, diferite parti ale papadiei provoaca "spulberarea" celulelor canceroase. Efectele papadiei in tratamentul cancerului sunt inca studiate, dar descoperirile deja facute sunt un pas inainte in tratarea acestei maladii.
 
Iata cum o simpla planta pe care o vedem pe marginile strazilor, printre crapaturile din ciment, pe pajisti si pe capetele copiilor drept coronite, si pe langa care trecem nepasatori, ne ajuta. Poate ca ne incredintam dorintele plantei potrivite, in cele din urma...
http://www.sanatatesistaredebine.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu