..................................................................................................PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI SUNT ILEGALE ȘI REPREZINTĂ FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ

Totalul afișărilor de pagină

vineri, 29 aprilie 2016

CONEXIUNEA NECUNOSCUTA DINTRE POST SI DETOXIFIERE

de  la 27 apr. 2016
Conexiunea necunoscuta dintre post si detoxifiere

Inaintea sarbatorilor religioase importante, noi, oamenii, postim inca din cele mai vechi timpuri. La o prima analiza, prea multe nu ar fi de spus despre post. Insa, pe masura ce aprofundezi acest obicei iti aduci aminte de invataturile predate de bunici, parinti si profesorii de la scoala.


Conform celor care ne-au invatat ca este bine sa postesti, obiceiul este benefic pentru ca astfel reusesti sa iti purifici atat trupul, cat si sufletul. In zilele noastre, postul a incetat sa fie practicat atat de mult, in comparatie cu deceniile trecute, fie pentru ca numeroase credinte ale oamenilor au fost zdruncinate, fie pentru ca tentatiile sunt prea multe si se afla la tot pasul.

In acest articol, vom discuta despre importanta postului in viata ta si iti vom dezvalui cateva lucruri despre care suntem aproape siguri ca nu stiai.
Ce nu stii despre post?
Faptul ca postul este mai mult decat abtinerea de la produse de origine animala si dulciuri este bine-cunoscut. Insa, stiai ca oamenii de stiinta ofera postului o importanta deosebita? Ba chiar exista planuri personalizate de postire care te pot ajuta sa iti formezi o rutina sanatoasa si eficienta atunci cand postesti.
Ceea ce probabil nu stiai despre post este conexiunea mai putin populara dintre acest obicei si detoxifiere.
In trecut, atunci cand oamenii de rand nu erau educati, iar conceptele precum detoxifierea erau mult prea dificil de explicat, daca nu chiar imposibil, invatatii apelau la religie pentru a-si ghida semenii.

Povestile din stramosi spun ca monahii si calugarii se retrageau in pustietate si posteau zile intregi, pentru a se „purifica”. Insa, acestia au descoperit in timp, ca dupa perioade lungi in care posteau, acestia incepeau sa se simta mai bine, atat fizic, cat si mental. In zilele noastre, acest fenomen poarta denumirea de detoxifiere, iar efectele pe care le are se datoreaza purificarii organismului prin eliminarea toxinelor.   
Astfel, acestia au transmis invataturile pe care le-au extras din modul de viata singuratic si izolat, explicand oamenilor ca trebuie sa posteasca.
Desigur, aceasta este unul dintre motivele pentru care oamenii au inceput sa posteasca, dar nu singurul.
Daca esti o persoana religioasa, cu siguranta stii ca exista o multime de fragmente biblice care te indeamna la post.

Oamenii de stiinta sustin si ei postul, cu toate ca privesc lucrurile dintr-o cu totul alta perspectiva. Spre exemplu, efectele negative ale zaharului asupra activitatii creierului uman sunt reduse atunci cand o persoana posteste. Studiile realizate de-a lungul timpului au aratat chiar ca atunci cand consuma mai putin zahar si mai putine grasimi, creierul omului are o capacitate mai mare de intelegere a fenomenelor esoterice si transcedentale.
Atat corpul uman, cat si creierul au de castigat atunci cand postesti. Insa, prin post nu trebuie sa intelegi ca trebuie sa te abtii de la toate alimentele care iti plac. Este important, insa, sa stabilesti niste zile sau perioade in care sa nu consumi alimente de origine animala sau dulciuri.
Un studiu de la Universitatea din Louisiana care a fost realizat cu ajutorul a 50 de participanti a aratat ca atunci cand tii dieta CRAN ( restrictii calorice cu o nutritie adecvata), consumand aproximativ 890 de calorii pe zi, te simti mai energica si mai sanatoasa. Dieta CRAN consta in restrictii calorice printr-o nutritie adecvata si este foarte asemanatoare cu alimentatia din timpul postului.

De-a lungul timpului, studiile realizate de catre cercetatori au aratat, de asemenea, ca detoxifierea regulata a organismului prin post poate creste considerabil durata de viata a unei persoane. Totodata, sistemul imunitar al celor care fac din asta un obicei este mult mai puternic si mai eficient in lupta cu afectiunile.
Cum poti sa postesti eficient?
Motivul principal pentru care postesti se regaseste cu siguranta in credinta ta. Insa, asa cum am vazut in randurile de mai sus, postul are efecte benefice deosebite asupra corpului uman si il pot ajuta sa se detoxifice.
Cu toate acestea, nu este usor sa postesti atunci cand esti inconjurata de bunatati la tot pasul. Mai mult decat atat, se spune ca imposibilitatea de a ravni la un anumit tip de mancare, o activitate sau un obicei, anuleaza complet postul dintr-o anumita zi.
Ei bine, noi credem ca este important sa incerci sa postesti treptat si sa fii indulgenta cu tine insuti. In special daca esti o persoana care nu este obisnuita cu un tip de alimentatie mai strict, poti incepe cu pasi marunti dar siguri.

Asadar, in primul rand trebuie sa intelegi de ce postul iti face atat de mult bine. In al doilea rand, trebuie sa iti doresti sa iti detoxifici corpul si mintea pentru a putea reusi sa iti impui o anumita dieta.
Exista numeroase modalitati prin care poti sa postesti, insa cea mai simpla consta intr-o pauza de aproximativ 12 ore intre mic dejun si cina. Astfel, oferi sistemului tau digestiv o perioada de 4 ore pentru a realiza digestia. In urmatoarele 8 ore, ficatul tau are timp sa finalizeze ciclul de detoxifiere.
Pentru inceput, este bine sa incepi cu o singura zi pe saptamana, iar daca te simti foarte slabita sau ametita, poti scurta intervalul de asteptare pana la cina.

In timpul postului este indicat sa consumi foarte multe lichide precum apa cu un PH ridicat, bauturi fermentate, ceaiuri din plante, infuzii, apa cu lamaie sau apa cu otet. Toate acestea ii ofera corpului tau antioxidantii de care are nevoie, precum si micronutrientii responsabili pentru vindecare.
Daca iti propui sa postesti inaintea fiecarei sarbatori religioase de acum inainte, iei cea mai buna decizie pentru functionarea impecabila a corpului si a creierului tau. Totusi, trebuie sa iti amintesti sa consumi cat mai putin zahar si grane inaintea postului, pentru a-ti pastra un nivel echilibrat de zahar in sange si a stimula echilibrarea nivelului de insulina. 

Sursa imagine: www.lifehacker.com.au

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu