..................................................................................................PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI SUNT ILEGALE ȘI REPREZINTĂ FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ

Totalul afișărilor de pagină

marți, 1 martie 2016

Informații actualizate despre situația lui Gregorian Bivolaru

Având în vedere valul de informații tendențioase și speculative care sunt lansate zilele acestea de aproape toate publicațiile din România despre situația actuală a lui Gregorian Bivolaru, Biroul de Presă MISA va posta constant aici ultimele informații corecte, verificate, care apar în legătură cu acest subiect.

Gregorian Bivolaru se află în prezent sub autoritatea forțelor de ordine franceze, în localitatea Fresnes. După reținerea sa de vineri, 26 februarie 2016, la Salonul de carte veche din Champerret, el a fost adus a doua zi în fața Curții de Apel din Paris. Fondatorul MISA este apărat de avocaţi din România. La prima ședință de judecată un magistrat al Parchetului General din Paris i-a adus la cunoştinţă domnului Bivolaru conţinutul unui mandat de arestare european. Ședința de judecată de sâmbătă, 27 februarie 2016, a fost amânată pentru data de miercuri, 2 martie 2016.

Magistrații francezi urmează să decidă dacă cererea de extrădare a lui Gregorian Bivolaru, formulată de statul român, este sau nu îndreptățită. Ei vor analiza motivele pentru care autoritățile române au cerut această extrădare. Se va verifica dacă infracţiunile pentru care profesorul de yoga este acuzat în România sunt incriminate şi de legea franceză.

În cazul în care francezii vor decide că cererea de extrădare nu este îndreptățită și vor constata abuzurile înfăptuite de autoritățile din România, Gregorian Bivolaru nu va fi extrădat.
În cazul în care se decide totuși extrădarea, domnul Bivolaru poate ataca decizia instanţelor franceze cu recurs. În acest sens, dacă el nu dorește să fie predat autorităților române, magistraţii francezi vor avea la dispoziţie 20 de zile pentru a se pronunţa asupra cazului.

Este de observat că presa din România distorsionează în continuare grosolan informațiile despre situația prezentă a lui Gregorian Bivolaru. Majoritatea știrilor de ultimă oră mint în special cu privire la acuzațiile pentru care dumnealui a fost condamnat. Astfel, este constant menționată acuzația nejustificată de „trafic de persoane”, deși în realitate două instanțe din România l-au achitat de această infracțiune. Se afirmă de asemenea în mod mincinos că Gregorian Bivolaru ar fi fost acuzat pentru „relații sexuale cu mai mulți minori”.

Biroul de Presă MISA reamintește că dl. Bivolaru a fost condamnat doar pentru „act sexual cu o minoră”, în condițiile în care fosta minoră de 17 ani a afirmat constant, pe toată durata de 10 ani a procesului, că nu a avut niciodată o relație cu Gregorian Bivolaru și chiar a dat statul român în judecată la CEDO pentru că a fost supusă unor grave abuzuri și manipulări de către procurorii care au lucrat în această cauză.


Biroul de Presă MISA
29 februarie 2016 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu