..................................................................................................PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI SUNT ILEGALE ȘI REPREZINTĂ FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ

Totalul afișărilor de pagină

marți, 26 ianuarie 2016

Atentie! Lipsa somnului poate conduce la obezitate

lipsa_somnDin ce in ce mai multe studii demonstreaza faptul ca lipsa somnului contribuie la cresterea in greutate. Daca incerci sa slabesti, trebuie neaparat sa te odihnesti suficient. Un studiu efectuat asupra unui esantion de 60.000 de femei, pe o durata de peste 15 ani, a demonstrat faptul ca femeile care dormeau cel mult 5 ore pe noapte erau predispuse la obezitate.
Lipsa somnului este intr-adevar una din cauzele principale ale ingrasarii. Atunci cand ti se face somn la birou, de exemplu, iti iei o cafea si mananci ceva dulce, in speranta ca vei capata mai multa energie. Poti fi tentat, de asemenea, sa sari peste mersul la sala si sa cumperi mancare din oras in loc sa iti gatesti. Fara indoiala, lipsa somnului iti afecteaza silueta si chiar sanatatea.
Potrivit studiilor, lipsa cronica de somn predispune la atac de cord, batai neregulate ale inimii, diabet si hipertensiune. Cei care sufera de insomnie au, de obicei, si o alta boala cronica.
De ce nu ne odihnim suficient
Pentru multi dintre noi, lipsa somnului a devenit ceva obisnuit. Multe persoane chiar se lauda cand pierd noptile, ca si cum ar fi o realizare. Din pacate, acest obicei este foarte nociv si poate contribui la cresterea in greutate. Persoanele care doresc sa slabeasca nu ar trebui sa renunte doar la zahar si sa reduca numarul de calorii, ci ar trebui sa se asigure ca se odihnesc suficient in fiecare noapte.
Atunci cand nu dormi suficient, vei observa ca iti este mai foame decat de obicei si ca poftesti la mancaruri nesanatoase. Lipsa somnului este asociata cresterii nivelului de leptina, un hormon care regleaza metabolismul si controleaza apetitul. Atunci cand se intampla acest lucru, este foarte probabil sa mananci prea mult.
Chiar daca ai o alimentatie sanatoasa si practici sport in mod regulat, este important sa dormi suficient – cel putin sapte ore pe noapte. Astfel, vei arde mai multe calorii zilnic si iti vei ajuta corpul sa functioneze la parametri optimi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu