..................................................................................................PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI SUNT ILEGALE ȘI REPREZINTĂ FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ

Totalul afișărilor de pagină

marți, 8 decembrie 2015

Motive surprinzatoare pentru care te simti obosit

obosealaTe-ai simtit vreodata incredibil de obosit in cursul zilei fara sa faci nimic iesit din comun? Te simti deseori ca si cum n-ai mai fi dormit de nopti intregi, chiar daca ai dormit peste opt ore pe noapte? Acest sentiment poate fi extrem de frustrant.
Exista numerosi factori care provoaca stari de oboseala cronica: obiceiurile zilnice, modul in care dormi, ce faci inainte de culcare etc. Toate acestea iti afecteaza calitatea somnului si nivelul de energie.
Oboseala cronica iti afecteaza calitatea vietii si performanta din timpul zilei. Pentru a-ti recapata energia, va trebui sa consumi mancare si cafeina in exces, iar acestea iti afecteaza negativ sanatatea pe termen lung.
Iata cateva motive surprinzatoare pentru care te simti obosit in timpul zilei si cum pot fi corectate:
Boala de reflux gastroesofagian
Una din patru persoane care sufera de boala de reflux gastroesofagian are probleme cu somnul. Aceasta boala provoaca un gust amar in gura si dureri in zona pieptului si a gatului.
Exista medicamente care pot fi luate pentru eliminarea aciditatii stomacale. Poti preveni arsurile la stomac renuntand la mancarurile picante, acide si grase. Evita sa consumi alimente cu doua ore inainte de culcare si incearca sa dormi cu capul usor ridicat.
Deshidratarea
Deshidratarea poate provoca stari de oboseala si de ameteala.
Pentru a preveni deshidratarea, ia intotdeauna cu tine o sticla cu apa si consuma cat mai multe alimente bogate in apa, supe, fructe, iaurt.
Lipsa vitaminei B12
Aceasta vitamina este necesara pentru refacerea celulelor rosii. Iti imbunatateste starea de spirit si iti creste nivelul energetic. Lipsa vitaminei B12 poate provoca stari deoboseala si slabiciune.
Pentru a-ti asigura necesarul de vitamina B12, consuma mai multe lactate, oua, peste si carne. Poti lua si suplimente alimentare.
Anemia
Anemia este des intalnita in randul femeilor, din cauza lipsei de fier si a menstruatiei abundente. Printre simptomele anemiei se numara oboseala, durerile de cap, starea de slabiciune, lipsa puterii de concentrare si durerile in piept.
Pentru a preveni anemia, consuma alimente bogate in fier sau ia suplimente de fier.
Alimentatia nesanatoasa
Alimentele bogate in cafeina, zahar si carbohidrati iti dau energie de scurta durata, dupa care urmeaza o scadere brusca a nivelului zaharului in sange, rezultand oboseala si lipsa energiei.
Redu consumul de alimente procesate, mancare de tip fast food si carbohidrati simpli.
Urinarea nocturna frecventa
Urinarea frecventa in timpul noptii se numeste nicturia, fiind des intalnita la persoanele trecute de 30 de ani. Persoanele care se trezesc in timpul noptii pentru a merge la baie nu se odihnesc corespunzator.
Pentru a preveni nicturia, nu consuma lichide si alimente bogate in apa cu 3 ore inainte de culcare.
Exista multe alte boli care iti pot afecta somnul, cum ar fi diabetul, problemele cu tiroida, depresia sau bruxismul (scrasnitul din dinti). Nu este normal sa te simti obosit daca ai dormit suficient noaptea si mananci sanatos. Consulta-ti medicul daca nu te poti odihni corespunzator si te simti tot timpul obosit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu