..................................................................................................PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI SUNT ILEGALE ȘI REPREZINTĂ FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ

Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 4 aprilie 2015

Nu vei putea crede cat de sanatoasa este aceasta leguma speciala!

legumaspecialaEste sanatoasa de la radacina si pana la seminte si este usor de digerat, scade tensiunea arteriala, detoxifica organismul, este un excelent aliat in diete si regleaza disfunctiile hormonale.
100 de grame din radacina ei contin doar 40 de calorii, adica de doua ori mai putin decat aceeasi cantitate de cartofi.
Aceasta leguma speciala – telina – este un tonic al sistemului imunitar. Este o vegetala bogata in fitonutrienti, care au un efect deosebit de benefic asupra organismului.
Are in compozitie un procentaj mare de apa si, prin urmare, poate fi folosita ca ingredient principal al unei diete eficiente. Nu este recomandat sa o folosesti separat, ci e important sa o combini cu alte ingrediente care ii accentueaza efectele.
Este cunoscuta ca dispozitiv eficient de curatare a organismului. Actioneaza ca un diuretic si ajuta la expectoratie si la combaterea dificultatilor digestive. Telina nu este lipsita de avantaje atunci cand vine vorba de vitamine si de ingrediente benefice. Aceasta contine vitaminele C, K, B, precum si potasiu, acid folic si fibre. In trecut, in combinatie cu miezul de nuca, telina era folosita pe post de afrodisiac.
Te ajuta sa slabesti
Telina este un aliment bun pentru persoanele care doresc sa piarda in greutate. In primul rand, ea contine extrem de putine calorii. De fapt, digerarea telinei are nevoie in sine de mai multe calorii decat contine leguma, deci este evident cat de mult te ajuta in curele de slabire!

Sursa importanta de vitamina K
O ceasca de telina contine 37% din doza zilnica recomandata de vitamina K, ceea ce contribuie la o coagulare normala a sangelui. Deficitul de vitamina K nu numai ca mareste riscul de sangerare necontrolata, dar slabeste si oasele, deoarece vitamina K participa inclusiv la consolidarea structurilor osoase!

Contribuie la reglarea cantitatilor de zahar si de colesterol din organism
Telina este bogata in fibre solubile, care ajuta la echilibrarea nivelului de zahar din sange si la reducerea nivelului de LDL, asa-numitul „colesterol rau”.

Imbunatateste sanatatea cardiovasculara
Este dovedit faptul ca gustul sau distinctiv si aroma pe care o ofera telina – substanta specifica fiind 3-n-Butylphthalida (BupH) – ajuta la reducerea tensiunii arteriale.
Un studiu publicat in revista „Phythotherapy Research” a aratat ca la rozatoare cu hipertensiune, BupH actioneaza ca un vasorelaxant – reduce tensiunea din peretii vaselor de sange, determinand astfel o scadere a tensiunii arteriale.

Are proprietati anti-cancer
Telina contine doi compusi din familia de flavone, apigenina si luteolina, care s-au dovedit ca actioneaza impotriva diferitelor tipuri de cancer. Un studiu publicat in revista „Tumoral Biology” a relevat ca apigenina induce apoptoza (moartea celulara programata) celulelor de cancer gastric uman, in functie de doza. Un alt studiu publicat in revista „Experimental And Molecular Pathology „, a aratat ca „si in doze mici, apigenina poate incetini sau preveni progresia cancerului de san”. Pe de alta parte, s-a aratat ca luteolina actioneaza in special impotriva cancerului de colon.

Prezentarea pe scurt a diverselor studii publicate in „Asian Pacific Journal of Cancer Prevention” a concluzionat ca luteolina poate reduce stresul oxidativ din timpul genezei cancerului de colon, astfel incat poate fi considerat un potential remediu pentru tratarea acestei boli.
Se recomanda consumarea telinei in stare cruda, in mod special utilizata ca dressing la salata sau la mancarurile gatite. Si consumul sucului de telina este important, acesta este un excelent detoxifiant si energizant. Este indicat sa cumperi telina cultivata ecologic sau cel putin telina care nu a fost pulverizata cu ingrasaminte toxice.

Revista de sănătate

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu