..................................................................................................PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI SUNT ILEGALE ȘI REPREZINTĂ FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ

Totalul afișărilor de pagină

joi, 13 noiembrie 2014

Conținut de dialog cu Ponta.


Domnule candidat la președinția României,
la întâlnirea cu contracandidatul dv., Klaus Iohannis, a părut că ați ieșit învingător, în acel dialog. Nu vă faceți iluzii de învingător căci, din păcate, ați avut în față un opozant care, deși infinit mai onest decât dv., nu are logoreea pe care dv. v-o tot exersați pe la Antena 3 sau România Tv. El nu se afla în postul de prim-ministru, pentru a deține anumite date pe care un premier le primește „pe tavă” zilnic.
Este adevărat că d-l Iohannis nu este o persoană care să poată răspunde la „focul de mitralieră” al întrebărilor unuia care de când se știe face exercițiul minciunii.
Este adevărat și faptul că d-l Klaus nu este un candidat viabil, nu este ceea ce țara aceasta ar avea nevoie acum, dar nici pe departe nu înseamnă că dv. sunteți cel indicat pentru postul de președinte. Cea mai bună și convingătoare dovadă este guvernarea execrabilă pe care o administrați acestei țări, de peste doi ani.
Permiteți-mi să vă răspund eu la unele dintre întrebările pe care le-ați pus lui Iohannis.
1) I-ați reproșat că nu cunoaște ceea ce se întâmplă în diaspora, că nu a luat contact „la fața locului” cu compatrioții care trăiesc și lucrează peste hotare, așa cum ați făcut-o dv. Vreau să vă amintesc că întâlnirile pe care le-ați avut peste hotare cu diaspora au avut loc doar în ultima perioadă, și aceasta doar în scop electoral, pe banii statului (adică ai poporului), nu din propriul dv. buzunar sau al psd-ului (așa cum ați afirmat). Pentru această „deturnare de fonduri” aveați pretenția să mai și fiți lăudat!? (Admit că o parte din fondurile electorale v-ar fi putut parveni din multele miliarde furate de puzderia de afaceriști oneroși ai psd-ului, care „fac coadă” la  DNA).
-) Dar, dacă tot ați cheltuit banii țării pe plimbări electorale în unele țări unde există mulți români, cum de n-ați observat că această campanie electorală a fost execrabil organizată de subordonații dv. de la MAE?
La reacția virulentă a românilor, ați încercat să dați vina pe alții (BEC), adică să faceți ceea ce faceți de fiecare dată când vreți să vă „spălați pe mâini, precum Pilat”. Până la urmă, constrâns și având perspectiva degradării și mai accentuate a prestigiului de care vă iluzionați că-l mai aveți, l-ați „sacrificat” pe amicul dv. Corlățeanu, numind în locul lui o marionetă, un lacheu, uns cu toate alifiile iliesciene și lipsit de coloană vertebrală.
Nu, domnule candidat Ponta: adevărul este că dv. știați foarte bine că diaspora nu poate fi manipulată sau constrânsă să vă aleagă și atunci, i-ați ingrădit cât ați putut accesul la și așa insuficientele secții de votare organizate în străinătate. Ați încălcat cu bună știință un drept fundamental al cetățeanului român, acela de a i se asigura toate condițiile pentru a se putea prezenta la vot. Asta se pedepsește, domnule candidat psd-ist.
-) Când ați fost întrebat de ce nu ați introdus votul electronic, ați răspuns că pentru asta ar fi fost necesară o perioadă mai lungă de timp. Dar dv. guvernați de doi ani, domnule Ponta! În acest timp ați bătut toate recordurile de emitere a multelor HG-uri, indiferent că erau sau nu urgențe (Nu vi le mai amintesc aici ca să nu lungesc scrisoarea), în marea lor majoritate fiind dictate de interese de grup sau chiar îndividuale.
-) I-ați reproșat lui Iohannis că n-a fost în Moldova de peste Prut, așa cum ați făcut-o dv. Intrebarea și reproșul sunt stupide: ați făcut cumva opoziției invitația de a vă însoți în R. Moldova, pe banii guvernului, pe care dv. i-ați consumat cu tupeu și nonșalanță? 
Chiar credeți că nimeni nu observă că plimbăriule dv. prin puținele țări care vă mai invită sunt costisitoare, inutile și extrem de păguboase? 
Ce rost și ce eficiență au avut plimbările în China, în care ați luat o delegație numeroasă de amici sau de slugi? Ați făcut mare tam-tam că vin chinezii să investească în România. Unde sunt, domnule?
În loc să utlizați multele miliarde puse la dispoziția României de UE, pe gratis, dv. mergeți la prietenii chinezi să vă dea ...promisiuni.
-) Să vă amintesc de cadoul de sute de miloane de euro făcut unei țări asiatice datornice României? Cine v-a îndritut cu acest drept, domnule Ponta?  Chiar credeți că nu veți da socoteală pentru acest abuz inimaginabil și chiar criminal?
-) Contracandidatul dv. v-ar fi putut întreba câte propuneri de miniștri ați făcut de când conduceți guvernul, pe ce criterii v-ați selectat miniștri și câți au rezistat pe funcție. Cred că și aici ați bătut toate recordurile.
De ce nu aveți stabilitate în guvern? Pentru că alegerea miniștrilor nu se face pe competențe ci pe criterii clientelare. Mulți dintre cei pe care i-ați pus miniștri au probleme cu justiția, majoritatea sunt niște bieți incompetenți, singurul criteriu care contează în numirile (de fapt, propunerile de numire) pe care le faceți este slugărnicia față de dv. și alegerea pe care o fac cei care vă manipulează (gen Voiculescu, Dragnea, Sârbu, Hrebenciuc, Duțu, Niculescu, Năstase, Mazăre etc.) pentru că, probabil, sunteți șantajabil. 
Pentru că suntem la acest capitol, vreau să vă întreb: ce calități, ce expertiză are amicul dv. de „nebunii” și de afaceri oneroase, Dan Șova, de a reușit să se plimbe de la un minister la altul, fără niciun fel de rezultat pozitiv și fără a da socoteală?
-) Ați fi putut fi întrebat, de asemenea, de „calitățile” dv. de plagiator, dar Iohannis (un candidat la rându-i cu unele bube în cap) a „uitat” să vă întrebe. 
Nu cumva intangibilitatea d-nei Andronescu (supranumită Abramburica) se datorează aranjamentelor și eforturilor pe care le-a făcut pentru a vă scăpa de oprobiul academic al unor comisii neutre și corecte? 
De fapt, credeți că dacă ați reușit să împiedicați un verdict corect în această dezonorantă chestiune, veți fi vreodată considerat un imaculat?
-) Tot astfel, ați fi putut fi întrebat de dublul limbaj pe care-l folosiți în aproape toate situațiile, în încercarea de a scăpa de întrebări incomode și de realitate. Dv. practicați un fel de inadmisibilă „miștocăreală” la nivel guvernamental.
-) În disputa inegală cu ceilalți candidați, creată de faptul că pe timpul campaniei electorale nu ați renunțat la funcția de prim-ministru, post din care ați putut pune presiune pe administrațiile locale către care ați pompat multe milioane, bani luați cu împrumut sau adunați prin cele aproape 40 de taxe și impozite suplimentare, este posibil să ajungeți la multrâvnitul dar nemeritatul fotoliu prezidențial.
-) Populist, ați restituit diferențele la pensie și salarii (reținute justificat de guvernul Boc, ca singura alternativă de a evita colapsul economic și social la care cea mai mare contribuție a avut-o amicul dv. de conjunctură, Tăriceanu) pentru ca, prin proasta guvernare, pomeni clientelare (în special electorale) și multele impozite și taxe suplimentare adăugate ulterior, mai mult sau mai puțin mascat, să pulverizați pur și simplu orice creștere de venit pentru cetățeanul de rând.
-) Amputarea fondurilor de investiții, este o măsură cu bătaie lungă, căci pentru o lungă perioadă de timp ați condamnat țara la imposibilitatea de a se dezvolta, de a se moderniza și de a crea locuri de muncă. Pentru aceasta va trebui ca guvernul dv., în frunte cu dv., primul ministru, precum și partidul aflat la putere, să dați socoteală; sper că nu peste prea multă vreme.
-) Nu ați renunțat la obsesia dv. aberantă de a-l implica și acuza pe Președintele Traian Băsescu de rezultatele proastei dv. guvernări.
Din păcate, d-le Ponta, spoiala de experiență pe care ați acumulat-o în timpul guvernării (în pauzele care vi le-ați luat de la Antena 3 și România tv) vă permite ca în disputa directă cu primarul Sibiului să păreți a conduce ostilitățile.  
A fost o situație diferită, dar reconfortantă pentru dv., față de cea jenantă în care un avizat (președintele țării) v-a pus, la vizita de pomină pe care ați fost invitat să o faceți la Cotroceni când, împreună cu „pafaristul” ministru de finanțe, v-ați expus hazului unei întregi națiuni (și nu numai).  De data aceasta Iohannis n-a mai reușit să vă determine să vă fixați privirea în tavan, implorându-vă, probabil, mentorii să vă deschidă urgent un hău în care să puteți plonja.
-Ar mai fi fost de pus și întrebarea, cum vă șimțiți ca autor al puciului din 2012? Numai că d-l Iohannis fusese unul dintre inițiatori (alături de efemerul lui mentor, Antonescu) și nu putea s-o facă.
-) De nenumărate ori ați susținut că vreți să deveniți președinte pentru a încheia perioada de 10 ani de scandaluri și disensiuni între cele două palate. Ați omis, d-le Ponta , să spuneți că inițiatorul acestor susținute scandaluri ați fost NUMAI dv.  
Mi s-a întipărit imaginea dv. după încheierea disputei cu Iohannis:  era a unui școlar mediocru fericit că a scăpat ca prin urechile acului de întrebările incomode ale profesorului.
Credeți, d-le Ponta, că de mediocritatea, iresponsabilitatea și aventurismul dv. politic are nevoie România, în această perioadă complicată pe plan intern și internațional?
Credeți că dacă opozantul dv. la candidatura prezidențială ar fi fost Monica Macovei sau Elena Udrea, ați mai fi putut poza în jalnicul și nemerituosul câștigător care vă așteptați să fiți? Vă spun eu: oricare dintre aceste două doamne v-ar fi „spulberat” pur și simplu. 
Adevărul este că ați dus o campanie electorală atipică, anormală, lipsită de perspectivă,  căci, de fapt, ar fi trebuit să vă lansați proiectele, să spuneți ce gândiți și ce intenționați să faceți ca viitor președinte, nu să împingeți discuțiile în zona derizoriului.
Nenorocirea face, d-le Ponta, că în acest moment, ignoranța alegătorilor români din țară, lipsa lor de orientare și educație (pe care o întrețineți voit) se prea poate să vă ducă la Cotroceni; și pe aceasta mizați dv.
Vai nouă!! Vai copiilor noștri!!
Încă mai sper într-o minune care să ne salveze, altfel... Dumnezeu cu mila!!
Să vă dea Domnul mintea de pe urmă a românului!
Constantin Mihăilescu



Un comentariu:

  1. Salutari!Am o MICA-MARE intrebare.....De ce nu este explicat la noi in tara (adica in Romania) ce inseamna DIASPORA .......cred ca este omis intentionat sa stie poporul roman din surse oficiale si mai ales ca sa nu voteze pentru scoaterea saraciei din tara ,mai ales daca se duce lupta de atatia ani ptr acapararea bogatiilor ce le detinem (atat cele aflate pe sol subsol cat si cele intelectuale,inventii etc) .....SLOGANUL ESTE :SARACESTE UN POPOR CU ACCEPTUL LUI LUAT PRIN MINCIUNA SI EL APOI ESTE DE ACORD SA VII SI SA LE IEI PE DEGEABA!Sa auzim numai de bine

    RăspundețiȘtergere