”Mă vindec de tot trecutul meu întunecat, de toate faptele și gândurile care m-au oprit să evoluez și care m-au îndepărtat de Lumină. Vreau să evoluez în iubire. Eu sunt iubire. Așa să fie!” (în sprijinul cititorului interesat)

Totalul afișărilor de pagină

luni, 29 septembrie 2014

SALVAȚI ALBINELE!

Dragi prieteni,Peste tot în lume, miliarde de albine mor, iar întregul nostru lanț alimentar e în pericol. Oamenii de știință consideră că de vină sunt anumite pesticide. În urma unei ample campanii Avaaz, acestea au fost interzise în UE. Peste doar 3 zile, SUA le-ar putea interzice la rândul lor, oferind un exemplu de urmat multor altor guverne din întreaga lume. Avem o șansă uriașă de a salva albinele de la dispariție. Semnați petiția și trimiteți mai departe acest mesaj urgent:
Peste tot în lume, miliarde de albine mor, iar întregul nostru lanț alimentar e în pericol. Albinele nu produc doar miere: ele sunt o mare forță de muncă invizibilă, care polenizează 75% dintre plantele pe care le cultivăm. Iar în 3 zile, Statele Unite ar putea face un pas important către interzicerea pesticidelor care le ucid.

Știm că putem obține o interdicție. În urma campaniei noastre de proporții de anul trecut, UE a interzis o serie de substanțe toxice pe care mai mulți oameni de știință le consideră vinovate pentru dispariția albinelor. Marii producători de pesticide fac un lobby intens pentru a opri inițiativele autorităților americane, dar surse din interior ne asigură că o presiune puternică din partea societății civile poate înclina balanța în favoarea unei interdicții. Deci haideți să creștem presiunea! Dacă Statele Unite vor lua măsuri, se va crea un efect de domino care poate convinge și alte țări să acționeze.

Nu avem timp de pierdut.
Grupul de lucru pentru protejarea polenizatorilor de la Casa Albă își va prezenta marți propunerile. Nu e vorba doar despre salvarea albinelor ci și despre supraviețuirea noastră. Semnați acum petiția urgentă. Haideți să lansăm un apel global asurzitor pentru a convinge SUA să interzică pesticidele care ne ucid albinele, înainte ca acestea să dispară pentru totdeauna:

https://secure.avaaz.org/ro/save_the_bees_us_pet_loc/?bcZUqeb&v=47114

Albinele nu sunt folositoare doar pentru miere, ci sunt esențiale pentru viața pe pământ. Valoarea polenizării culturilor agricole efectuată de albine este estimată la 40 de miliarde de euro pe an. Dacă nu acționăm urgent pentru a ne asigura că albinele vor continua să ne polenizeze plantele, multe dintre fructele, legumele și nucile noastre preferate ar putea dispărea de pe rafturile magazinelor, ca și o treime din producția totală de alimente.

În ultimii ani am asistat la un declin vertiginos al populațiilor de albine, la nivel global. Unele specii au dispărut în totalitate Doar în California - cel mai mare producător de alimente din SUA - apicultorii pierd o treime dintre stupi în fiecare an. Oamenii de știință au încercat din răsputeri să identifice cauza decimării lor. Unele studii, finanțate de cele mai multe ori de producătorii de pesticide, susțin că declinul populațiilor de albine e influențat de mai mai mulți factori, printre care se numără bolile, pierderea habitatului și substanțele chimice toxice, în timp ce alte studii independente au ajuns la concluzia că de vină sunt pesticidele neonicotinoide.

Aceste dovezi științifice de necontestat și campaniile de impact pe care le-am lansat alături de partenerii noștri au condus la impunerea unei interdicții în Uniunea Europeană. În SUA, Agenția pentru Protecția Mediului (EPA), care are rolul de a reglementa producția și utilizarea substanțelor toxice, și-a neglijat timp de ani de zile sarcinile, sub influența marilor companii din industria chimică. Dar acum, ”grupul de lucru pentru protejarea polenizatorilor” ar putea forța EPA să anuleze autorizația pesticidelor periculoase, pentru ca acestea să nu mai poată fi vândute în SUA. Trebuie să profităm de această șansă!

Grupul de lucru își va prezenta raportul peste 3 zile. Petiția noastră are deja 3 milioane de susținători în întreaga lume. Haideți să strângem un număr record de semnături pentru salvarea albinelor! Vom înmâna petiția printr-o acțiune strategică și ne vom asigura că presa îi va acorda atenția necesară. Doar așa putem opri aranjamentele din culise, de care profită doar marile companii. Semnează acum petiția urgentă:

https://secure.avaaz.org/ro/save_the_bees_us_pet_loc/?bcZUqeb&v=47114

Nu mai putem lăsa fragilul nostru lanț alimentar în mâinile companiilor chimice și al legislatorilor care se află la cheremul lor. Interzicerea acestor pesticide este un pas important către o lume mai sigură pentru noi și pentru alte specii pe care la prețuim și care sunt esențiale pentru supraviețuirea noastră.
Cu speranță,
Terra, Alex, Alice, Ari, Nick, Laila, Marigona, Ricken și restul echipei Avaaz

MAI MULTE INFORMAȚII (ÎN ENGLEZĂ):

Heavy Costs, Weighing the Value of Neonicotinoid Insecticides in Agriculture (Center for Food Safety)
http://issuu.com/centerforfoodsafety/docs/neonic_efficacy_digital/1?e=9942666/7206999

Presidential Memorandum -- Creating a Federal Strategy to Promote the Health of Honey Bees and Other Pollinators (The White House)
http://www.whitehouse.gov/the-press-office/2014/06/20/presidential-memorandum-creating-federal-strategy-promote-health-honey-b

Petition for Interim Administrative Review of Neonicotinoid Pesticides (Filed July 7, 2014)
http://docs.nrdc.org/health/files/hea_14070701a.pdf

The Costly Lobbying War Over America’s Dying Honeybees (National Journal)
http://www.nationaljournal.com/energy/the-costly-lobbying-war-over-america-s-dying-honeybees-20140701

EPA memo reveals concern that pesticide causes bee deaths (SF Gate)
http://www.sfgate.com/cgi-bin/blogs/green/detail?entry_id=79910

$15 Billion Bee Murder Mystery Deepens (Business Insider)
http://www.businessinsider.com/colony-collapse-disorder-still-unsolved-lead-researcher-had-connections-to-bayer-2010-10

Beekeepers want government to pull pesticide (Palm Beach Post)
http://www.palmbeachpost.com/money/beekeepers-want-government-to-pull-pesticide-1107701.html

Bees in freefall as study shows sharp US decline (The Guardian)
http://www.guardian.co.uk/environment/2011/jan/03/bumblebees-study-us-decline?INTCMP=SRCH

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu