..................................................................................................PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI SUNT ILEGALE ȘI REPREZINTĂ FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ

Totalul afișărilor de pagină

joi, 25 septembrie 2014

Domnule Stelian Tănase, director general al Televiziunii Române


De la numirea dv. în această funcție, mulți români au avut așteptări, în ceea ce privește atât administrarea acestui mijloc național de comunicare și, mai ales, a conținutului programelor oferite telespectatorilor. Din păcate, suspiciunea unora dintre noi, că nici de această dată nu s-a făcut o numire potrivită, s-a adeverit.
Acum este evident că alegerea dv. în această funcție importantă a avut la bază exclusiv o motivațe politică, dv. fiind, judecând fie și doar după conținutul emisiunilor pe care le-ați avut împreună cu amicul dv. Mircea Dinescu, în care mereu ați făcut temenele PSD-ului, în pofida dovezilor zilnice și indubitabile, în ceea ce privește proasta guvernare, ingerințele politice, iresponsabilitatea, cârdășia, incompetența și corupția guvernanților actuali.
Nu vă contestăm posibilele dv. competențe scriitoricești (deși, personal, consider că acestea sunt „subțirele”). Oricum, din acest p.d.v., predecesorul dv. era o ilustră nulitate, un iresponsabil și un incompetent sadea, care nu s-a făcut „remarcat” decât prin cheltuieli nejustificate ale fondurilor primite și prin slugărnicia față de USL.
Am sperat că banul public drenat spre televiziunea națională va fi mai rațional și parcimonios cheltuit.
Din păcate, raportul prezentat de dv. în parlament nu a fost decât o amenințare cu falimentul și o cerere de fonduri suplimentare. De la un bun gospodar ne-am fi așteptat, să prezinte un plan de măsuri de ajustare a programelor și schemei de personal, până la limita minimului necesar, care să asigure buna funcționare a instituției, stopând orice cheltuială nejustificată și abuzivă.
Având în vedere lipsa de competență a majorității parlamentarilor (înmulțiți ca ciupercile după ploaie) din actuala legislație, raportul, se pare, a fost o simplă formalitate care a trecut „ca gâsca prin apă”.
Este de neînțeles cum, față de situația financiară dezastruasă a instituției pe care o păstoriți, dv. nu ați prezentat niciun program de restructurări, diminuări de venituri, la cei care primesc absolut nejustificat salarii și îndemnizații „nesimțite”. Practic, planul de redresare a tv. lipsește, mai puțin „mâna întinsă” către guvern.
Nu înțeleg rostul emisiunilor acceptate de dv., spre beneficiul amicului Mircea Dinescu, individ oportunist, „revoluționar” mimat, profitor până dincolo de orice limită a bunului simț al societății! Acestui individ lipsit de caracter și de talent, i-ați facilitat înființarea unui șir de emisiuni fără sens, lipsite de orice conținut educativ sau cultural, numai și numai pentru ca acest impostor să apară pe ecran și, mai ales, să primească o bună parte din puținii bani (vă plângeți dv.) ai instituției. În schimb refuzați realizarea unor emisiuni, cu adevărat de interes, cu personalități culturale de notorietate (Andrei Pleșu, Gabriel Liiceanu etc).

Sasu, un alt impostor, fost director al tvr., obedient și cu comportament larvar, a făcut, la timpul lui, singurul lucru lăudabil: a contractat o serie de filme istorice sud-coreene, filme cu adevărat importante, cu impact cultural și educativ remarcabil. Este singurul motiv pentru care mi-l voi aminti.
Dv. nu faceți decât să reluați aceste filme (din lipsă de bani, probabil, veți susține).
Cât timp credeți că va mai răbda telespectatorul să-i tot serviți filme și emisiuni din arhivă? Sigur, retrospectivele au rostul lor dar ceea ce faceți dv. este un abuz și o sfidare la adresa celor care vă privesc emisiunile. Dacă veți continua așa, veți fi, cu adevărat, „groparul” tvr.

Pe scurt, ce ați făcut dv. de când v-ați instalat în fotoliul de dir. general?
-) Ați mărit inandisibil frecvența filmelor românești luate din filmoteca tvr; și asta fără discernământ, având în vedere săraca zestre a depozitului,
-) Vi l-ați adus pe „poietul” Dinescu, pe post de bucătar șef, individ care prezintă cu tupeu tot felul de pregătiri pentru chiolhanuri, fie din spațiile de filmare ale tvr., fie de la ferma sa. Cât vă costă, d-le Tănase, asemenea simulacre de emisiuni?
 Unde este partea culturală, educativă a acestor „emisiuni”, în care unul cu ceafa lată dă indicații culinare?

 -) Preluați emisiuni sportive (cu precădere, fotbal) deși ar trebui să oferiți emisiuni culturale, educative, dezbateri de interes social, diverse probleme de viață, științifice, documentare etc. nu pierderi inutile de timp, în care se arată cum niște indivizi dau cu piciorul într-o minge. Știu, o faceți pentru bani, dar v-ați putea dimensiona astfel încât bugetul constituit din abonamente să vă ajungă. Există suficiente canale tv. care se ocupă de sport (nejustificat de multe, dacă ținem cont de lipsa generală de performanță a sportului românesc, mai ales a fotbalului).
-) Vă raliați politic actualei puteri, fie prin omiterea unor reportaje și emisiuni care prezintă punctul de vedere al opoziției sau Președintelui țării, ori emisiuni care ar arăta starea jalnică a economiei românești, adusă la sapă de lemn de către impostorul guvern Ponta, fie afișându-vă ca „purtător de drapel” al acestei nefaste guvernări.

Ați făcut o analiză a componenței și calității programelor tvr. pe care le prezentați consumatorilor? Cum de nu faceți o legătură între rating-ul catastrofal al emisiunilor tvr. și calitatea acestor emisiuni?
De câteva zile ați denunțat public ingerințele și presiunile politice ale guvernului și politicienilor coaliției puterii. În sfârșit, ceva curajos!
Bănuiesc însă că asta s-a întâmplat pentru că v-a ajuns „cuțitul la os”, încercând să stopați, sau măcar să limitați, tăvălugul care urmează în perioada campaniei electorale (și pentru care sunteți conștient că ați putea răspunde).
O explicație (pe care eu o văd mai plauzibilă) ar fi și că, pe măsura puterilor dv. foarte limitate (dată fiind lipsa de notorietate pe care o aveți și „recunoștința” pe care o datorați celor care v-au așezat în fotoliul de dir. greneral) încercați să le arătați guvernanților „pisica” („ Nu-mi dați fonduri, nu joc după melodia voastră, în campania electorală”).
D-le Tănase, veți face o mare greșeală dacă veți crede că mafia de la conducerea țării se va lăsa intimidată de amenințările dv.
Dacă simțiți că vă mai puteți recăpăta verticalitatea, dacă mai regăsiți în ființa dv. cel mai firav simțământ patriotic, dacă vă pasă de ceea ce se va întâmpla peste ani cu această țară și cu acest popor, vă rugăm, nu mai lucrați cu jumătățile de măsură, numiți-i pe cei care fac presiuni.
Oricum, fiți sigur că, după ce va trece campania alegerilor prezidențiale, dv. veți fi „debarcat”, foarte, foarte repede (evident, în situația în care Ponta va câștiga).
A doua variantă ar fi să câștige opoziția (mai cu seamă Monica Macovei sau Elena Udrea), caz în care nu ați avea decât de câștigat și ați trăi cu sentimentul datoriei împlinite.
Raționând astfel, nu ar fi mult mai benefic pentru cariera și demnitatea dv. să deveniți un adevărat conducător al tvr., unde să pretindeți și să impuneți imparțialitate, echilibru și promovarea NUMAI a adevărului, cu orice risc? (Observați că nu am spus că ar trebui să treceți de partea candidatului opoziției, ci postul tvr. să fie imparțial)
Este sigur că, în condițiile în care candidatul lipsit de legitimitate morală (Ponta) va câștiga, dv. veți fi „expulzat” de pe scaunul de director pe care-l dețineți, și pe care, iertați-mi sinceritatea, nu l-ați onorat încă.
Cu toate acestea, dacă alegeți verticalitatea și prezentați adevărul aveți numai de câștigat, adică:
1.   vă pierdeți postul dar rămâneți în memoria colectivă, cu imaginea și amintirea unui adevărat luptător pentru lumină; și asta înseamnă extrem de mult.
2.  apărând adevărul, fiind imparțial, veți da o șansă în plus schimbării și veți contribui la edificarea un viitor demn pentru acest popor, punând umărul la redresarea și reabilitarea țării (economic, politic, cultural), dovedind responsabilitate pentru copiii, nepoții și strănepoții neamului.
Toți suntem muritori dar nu trebuie să ne fie indiferent cum am trăit și ce lăsăm în urma noastră.
Sunt mult mai în vârstă decât dv. iar cunoașterea mea ezoterică și spirituală îmi permite să afirm că Justiția Imanentă există cu adevărat (numai ignoranții și escrocii nu cred în ea).
Toți vom „pleca” dar nu trebuie să ne fie indiferent cum o vom face. Pentru cel care a fost iubitor de adevăr, apărător al Luminii, „plecarea” va fi una glorioasă recunoscută și aplaudată atât de cei pe care-i părăsește cât și de cei care-l așteaptă. Și, în egală măsură, de Divinitate.
Inima grea, regretul profund, rușinea, remușcările vor însoți în ultimele clipe pe cel care părăsește această lume (dacă în acele ultime clipe se „va trezi”) sau imediat după ce va trece „dincolo”, dacă s-a lăsat ademenit de promisiuni efemere, de plăceri trecătoare, de „avantaje” materiale.
 Atunci va înțelege că era mult mai bine dacă alegea o viață onestă, curată, plină de reponsabilitate și de iubire pentru cei în mijlocul cărora a ales să-și trăiască viața pe care acum o părăsește. Da, dar va fi prea târziu!
Programul de viață viitor va fi întocmit pentru a-și lichida restanțele, în loc să-și continuie evoluția pe o nouă treaptă a dezvoltării spirituale.
Dacă mereu va face alegeri „greșite”, viețile viitoare vor fi un lung șir de suferințe și de dezamăgiri.
Domnule Tănase, alegerile ne aparțin și nu depind de nimeni altcineva.  Creatorul ne-a dat fiecăruia dintre noi tot ceea  ce ne trebuie să evoluăm ca ființe plămădite din ființa Sa. Nimeni nu va plăti pentru „greșelile” noastre, în afară de noi.

Nu știu de ce, dar am speranța că măcar veți citi această scrisoare și, poate, veți „trezi” în dv. și acea parte care încă preferă întunericul.
Căutați în dv. și veți găsi puterea!
Cu aprecieri pentru cel care ați putea fi.
Constantin Mihăilescu

Un comentariu: