”Mă vindec de tot trecutul meu întunecat, de toate faptele și gândurile care m-au oprit să evoluez și care m-au îndepărtat de Lumină. Vreau să evoluez în iubire. Eu sunt iubire. Așa să fie!” (în sprijinul cititorului interesat)

Totalul afișărilor de pagină

luni, 10 februarie 2014

AVERTISMENT DAT OMENIRII.Proportiile  calamitatii care s-a abatut asupra Asiei, vor pali în comparatie cu evenimentul apocaliptic care se apropie,  avertizeaza oamenii de stiinta 
englezi si americani. Ei  sustin ca Pamântul se va confrunta în curând cu un  fenomen tsunami mai distrugator decât orice catastrofa  naturala din timpurile moderne. 
 Cercetatorii spun ca un val tsunami enorm provocat de viitoarea eruptie a  vulcanului din La Palma, insulele Canare, va acoperi coasta  de est a Statelor Unite si vestul Europei, înecând  milioane de locuitori.


 La  aceasta ora, ochii geologilor din întreaga lume sunt  atintiti asupra insulelor Canare, din largul coastelor  marocane. Aici se afla ceea ce savantii considera a fi pericolul numarul  unu pentru  omenire: vulcanul Cumbre Vieja, de pe La Palma, una din cele  sapte insule vulcanice care compun Canare.

Oamenii de stiinta cred ca în urmatoarele doua decenii, aceasta  zona va fi scena unei catastrofe mondiale. Dezastrul va fi  declansat de naruirea insulei La Palma, în urma eruptiei  vulcanului Cumbre Vieja. 

Muntele  crăpat. 
La  Palma a intrat în  atentia geologilor la mijlocul secolului trecut. În anul  1949, eruptia lui Cumbre Viejo a provocat o crapatura imensa  în partea vestica a versantului vulcanului. Peretele de  roca a alunecat patru metri spre mare, înainte de a se opri  brusc.. De-abia în anii '90, cercetatorii au realizat  cât de aproape a fost prapadul. Astazi, savantii considera  ca pe insula exista toate conditiile ideale pentru naruirea  ei.

Datele adunate arata ca urmatoarea eruptie va provoca prabusirea  în ocean a unei mase de roca de 500 de kilometri cubi,  cântarind 500 de miliarde de tone. Consecinta? Un tsunami  de proportii gigantice. 
Bill McGuiere
 Potrivit lui Bill McGuire, directorul Centrului de Cercetari Benfield Grieg Hazard de  la Universitatea din Londra, valul va avea câteva sute de  metri înaltime si o viteza de 800 de kilometri pe ora: 
"Va  fi afectat întregul Ocean Atlantic . Dupa ce va devasta  insulele din împrejurimi, mega-tsunami va atinge într-o  ora coasta de vest a Africii. În opt-noua ore, valuri cuprinse între 20 si 50 de metri vor traversa aproape 7000  de kilometri si se vor napusti asupra Insulelor Caraibe si  coastelor estice ale Statelor Unite si Canadei. Primul mare oras lovit va fi Boston, urmat de New York si de restul  oraselor de pe tarm, pâna la Miami".

 Haos  si teroare 
Cercetatorul  britanic spune ca socul va fi amplificat de  particularitatile fenomenului tsunami:
"Când  soseste, un astfel de val tine timp de 10-15 minute. Este ca  un val urias de apa, care tot vine si nu se mai termina.  Nimic nu-i poate sta în cale. Chiar daca populatia va fi avertizata din timp, panica si aglomeratia de pe autostrazi  vor împiedica milioane de locuitori din marile orase sa se  puna la adapost. 

Cu câteva minute înainte de producerea cataclismului lichid,  oamenii vor vedea cum apa din apropierea tarmului se va  retrage, absorbita de valul care se apropie. Localnicii vor  putea zari fundul marii pe o distanta de sute de metri.  Apoi, uriasul val de apa va izbi regiunile de coasta.  Distrugerile vor fi inimaginabile.

Tsunami va matura totul în  cale, pe o adâncime de 20 de kilometri. Zgârie-norii se  vor prabusi, podurile vor fi rupte în bucati, padurile si  micile localitati vor fi zdrobite de valuri. Dupa ce  întregul val va spala tarmul, tsunami se va retrage,  tragând dupa el oameni si ruine, ca un aspirator.  Cei care vor avea norocul sa supravietuiasca  impactului, se vor trezi în largul oceanului.
Milioane de oameni vor muri, nemaivorbind despre efectul pe care-l va avea asupra lumii disparitia inimii urbane a Americii." 

 Monstrul  lichid. 
Sumbrul scenariu a fost  confirmat de simularile efectuate de cercetatorii americani  de la Universitatea din California si de savantii Institutului Federal Elvetian de Tehnologie din Zurich .
dr. Stephen Ward
Conform doctorului Stephen Ward, naruirea versantului vestic al muntelui va avea drept rezultat formarea unei coloane de apa  de aproape 900 de metri înaltime. Energia eliberata de  colapsul insulei, va fi egala cu electricitatea consumata de  Statele Unite într-o jumatate de an.
În  10 minute, giganticul val va parcurge o distanta de aproape  300 de kilometri. Coasta marocana va fi lovita de un zid de  apa de 100 de metri. În momentul în care se va napusti asupra Insulelor Caraibe si Floridei, valul va avea 50 de  metri de la baza la creasta. Coasta Braziliei va înfrunta  un val de 40 de metri, care va patrunde 10 kilometri în interiorul uscatului.

La  rândul lor, oamenii de stiinta elvetieni au ajuns la  concluzia ca prabusirea vulcanului Cumbre Vieja , va da  nastere unui val de 650 de metri înaltime. Acesta se va  extinde dupa modelul circular al undelor generate de  aruncarea pietrelor în apa unui lac. Nu numai Africa si  America vor avea de suferit.
Conform  cercetatorilor elvetieni, la 4 ore dupa colapsul insulei La  Palma , valuri de pâna la 10 metri vor lovi coastele Marii  Britanii, Spaniei, Portugaliei si Frantei. Partea de sud a  Angliei va fi inundata, iar zonele joase din Olanda vor fi  potopite. Zeci de mii de europeni îsi vor pierde viata în  zona porturilor si estuarelor. 


Avertismentul  Krakatau 
Ca  orice scenariu apocaliptic, producerea valului urias are  precedente în istoria omenirii. Ultimul mega-tsunami a avut  loc în urma cu 4000 de ani. Un fenomen asemanator celui care se va înregistra pe La Pampa s-a produs în 1883,  când vulcanul din
Vc. Karaktau
insula Krakatau, situat între Sumatra si  Java, în arcul indonezian, a erupt cu o violenta nemaintâlnita în istoria moderna.
Amploarea distrugerilor a fost limitata de dimensiunile reduse ale  insulei. Chiar si asa, efectele prabusirii vulcanului au  fost impresionante. Exploziile au fost auzite pe insula Rodriguez din Oceanul Indian, aflata la o distanta de 4653  de kilometri. Când eruptia a luat sfârsit, doar o treime  din insula Krakatau, de 5x9 km, a ramas deasupra nivelului marii.

Naruirea  vulcanului a produs un val înalt de 40 de metri, care a  distrus 165 de sate de coasta, omorând 36,417 persoane si  dizlocând blocuri de coral de pâna la 600 de tone. Valul  de apa a atins portul Aden, de pe coasta de est a Africii,  aflata la o distanta de peste 6000 de kilometri, în 12 ore. Praful vulcanic trimis în atmosfera a filtrat radiatiile  solare, scazând temperatura globului cu 1,2 grade Celsius  în anul care a urmat eruptiei.

Nepăsare  criminală. 
Savantii  din întreaga lume considera ca acum, dupa ce dezastrul din Asia a demonstrat puterea devastatoare a fenomenelor tsunami, omenirea trebuie sa ia în serios pericolul reprezentat de vulcanul din La Pampa.

 Profesorul  Bill McGuire este nemultumit de lipsa de preocupare a  autoritatilor fata de bomba cu efect întârziat Cumbre  Vieja: "Pâna acum, s-a facut putin pentru monitorizarea activitatii geologice din La Palma. Exista doar câteva seismometre pe partea vestica a  muntelui, dar aparatele nu ofera suficiente informatii,  pentru a putea prevedea momentul urmatoarei eruptii. Este  nevoie de un efort international pentru a instala senzori  mai sofisticati pe insula.

Un  asemenea sistem costa doar câteva sute de mii de dolari.  Guvernul Statelor Unite ar trebui sa fie constient de  pericolul reprezentat de La Palma, la fel si locuitorii insulelor caraibiene, care vor recepta din plin socul  valului tsunami. Nimeni nu ia însa lucrurile în serios.  Guvernele se schimba la fiecare patru sau cinci ani si nu  sunt interesate de astfel de  lucruri."

 Dileme  inutile. 
Chiar  si în ipoteza instalarii unui sistem de avertizare  performant, omul de stiinta britanic ramâne sceptic în  privinta efectelor acestuia: "La un moment dat,  presedintele SUA va trebui sa ia o decizie. Ce va face când  La Palma va erupe? Va evacua toate orasele mari de pe coasta  de est?  

Golirea  oraselor ar avea un impact financiar imens, ar putea provoca  mari nemultumiri în cazul în care totul se va dovedi o  alarma falsa. În plus, daca nu va avea dreptate,  presedintele risca sa nu mai fie bagat în seama data viitoare. O greseala de asemenea proportii îl poate costa  slujba.

 Este putin probabil ca oamenii politici sa evacueze zone întregi  din SUA si Europa, urmând sfatul unui mic grup de oameni de  stiinta".

Aceste  scenarii se vor dovedi însa inutile în cazul materializarii variantei luate în calcul de unele studii -  aceea ca flancul de vest al vulcanului s-ar putea prabusi  brusc, sub influenta gravitatiei, fara sa mai fie nevoie de  socul unei eruptii. 
Valul Tsunami va afecta aproximativ 100 de milioane de oameni de pe teritoriul Africii, Americii si  Europei.

(Primit pe net, C.M.) 


Un comentariu:

  1. Asta spunea Fulford prin decembrie 2011:
    ''Si acum va informez ca exista o amenintare la adresa Japoniei, exista un vas de foraj maritim care chiar acum foreaza la mare adancime pe fundul oceanului la Chiba ca sa depuna acolo o bomba nucleara, vasul se numeste Tchikyu Maru. Si, daca Japonia este atacata din nou cu acest tsunami nuclear, atunci am auzit ca va fi o actiune de contracarare – vor scufunda o mare formatiune de stanci din Insulele Canare care va genera un val de tsunami inalt de 100 metri ca sa loveasca coasta de est a SUA, inclusiv New York, Washington si Miami. Voi trebuie sa impiedicati o asemenea tragedie.

    Trebuie sa ii arestati pe acesti criminali. Noi stim cine sunt ei: Jay Rockefeller, George Bush… si nu uitati de banditii din Chicago care il manipuleaza pe Obama, nu-l uitati pe Banjamin Netanyahu.''

    http://daniilgaucan.wordpress.com/2011/12/29/benjamin-fulford-ultimatum-dat-ocultei-mondiale-in-21-decembrie-2011/

    RăspundețiȘtergere