..................................................................................................PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI SUNT ILEGALE ȘI REPREZINTĂ FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ

Totalul afișărilor de pagină

luni, 23 septembrie 2013

SUCURI VINDECATOARE



Legumele proaspete sunt primele pe lista alimentelor, atunci când vine vorba despre sănătate.  Sucurile obţinute din legume proaspete fac minuni pentru sănătate, datorită aportului ridicat de vitamine şi de minerale pe care îl aduc organismului.
SUCUL DE ROŞII PROTEJEAZĂ INIMA
Sucul de roşii este ideal în primul rând pentru inimă, întrucât acesta are proprietatea de a fluidiza sângele, prin urmare, reduce riscul afecţiunilor vasculare, precum cardiopatia ischemică sau insuficienţa cardiacă. În acest sens, e nevoie să se ţină o cură în care să se bea 200 ml de suc de roşii de trei ori pe zi, timp de o lună. Acesta se bea imediat după preparare. 

SUCUL DE ARDEI GRAS PREVINE BALONARE ŞI ÎNTĂREŞTE PĂRUL ŞI UNGHIILE 
Persoanele care au probleme cu părul: fie le cade, fie este lipsit de strălucire şi se toceşte rapid, e bine să facă o cură cu suc de ardei gras. Datorită conţinutului bogat în siliciu, sucul de ardei gras întăreşte nu doar rădăcina firului de păr ci şi unghiile. În plus, e util în caz de crampe sau de balonare. De preferat e să se bea proaspăt, cu înghiţituri mici, cu jumătate de oră înainte de mesele principale. În plus, trebuie menţionat faptul că este mai eficient în combinaţie cu alte sucuri: o parte suc de ardei gras, două părţi de suc de spanac şi două de suc de morcovi. 
ŢELINA DRENEAZĂ BILA, IAR CARTOFUL VINE DE HAC ULCERULUI 
Sucul de ţelină este depurativ natural, drenează bila şi elimină gazele intestinale, dacă se beau zilnic câte trei pahare cu suc pentru 15-20 de zile.

SUCUL DE CARTOFI tratează ulcerul. Pentru un gust uşor de suportat e bine să fie băut în amestec cu suc de morcovi, timp de o lună; câte o jumătate de pahar cu suc de patru ori pe zi. Pentru diabetici este suficientă o cură de zece zile.

SUCUL DE CASTRAVETE, IDEAL ÎN BOLILE DE RINICHI

Un alt aliment pe care îl folosim de obicei la salată, castravetele, poate fi făcut şi el suc. Acesta e recomandat, de obicei, fie în combinaţie cu sucul de morcovi şi ridiche neagră, fie cu sucul de morcovi şi sfeclă roşie. La fel ca în cazul celui de roşii, e nevoie de 200 de mililitri de suc de castraveţi, însă combinat cu un amestec în părţi egale de 200 de mililitri din produsele mai sus menţionate. O cură de o lună poate dizolva pietrele la rinichi, în plus, sucul de castraveţi este un bun diuretic şi dă rezultate în bolile de rinichi, cum este litiaza renală. 
SFECLA ROŞIE COBOARĂ VALORILE TENSIUNII 
Persoanele care au tensiunea mare e indicat să bea suc proaspăt de sfeclă roşie, câte un pahar pe zi, în trei reprize.
SUCUL DE CEAPĂ combate ateroscleroza. La sucul obţinut dintr-un kilogram de ceapă roşie se adaugă 300 de grame de miere. Se pune sucul la frigider şi se iau câte 50 de mililitri pe zi, timp de trei-patru luni. 

SUCUL DE CEAPA COMBATE ATEROSCLEROZA 
Una dintre cele mai raspandite afectiuni, ateroscleroza, manifestata prin ingrosarea peretilor arterelor, poate fi combatuta cu ajutorul sucului de ceapa.
Preparare si utilizare: In sucul obtinut dintr-un kilogram de ceapa rosie adaugi 300 de grame de miere. Tii sucul la frigider si iei din el 50 ml pe zi, timp de trei-patru luni. Un pahar de suc de ceapa pe zi, diluat cu putina apa, suc de telina sau de morcovi, alunga astenia. 
SUCUL DE SPARANGHEL, UN BUN DIURETIC

Cura cu suc de sparanghel este eficienta in cazul tulburarilor renale. Are actiune diuretica datorita unei substante numite sparanghina.
Preparare si utilizare: Se bea un pahar pe zi, indoit cu putin suc de morcovi. In combinatie cu suc de telina, alunga oboseala. 

TOP 3 SUCURI NATURALE CARE ŢIN LA DISTANŢĂ BOLILE DE INIMĂ, AFECŢIUNILE RINICHILOR ŞI CANCERUL 
Folosirea sucurilor pentru purificarea, regenerarea şi vindecarea organismului este recomandată din două motive întemeiate: pe de o parte, pentru că partea esenţială se află în seva lor care se obţine sub formă de suc, iar pe de altă parte, pentru că sucul de legume crude este asimilat în organism în aproximativ 10-15 minute şi este folosit aproape în întregime pentru hrănirea şi regenerarea ţesuturilor, cu un efort minim al aparatului digestiv. 
1 - SUCUL DE CASTRAVEŢI DIZOLVĂ PIETRELE LA RINICHI 
Răcoritor, sucul de castraveţi este un bun diuretic şi dă rezultate în bolile de rinichi, cum este litiaza renală.
Preparare şi utilizare: Amestecaţi 200 ml de suc de castraveţi cu 200 ml de suc de morcovi şi de ridiche neagră, plus putţnă miere. La fel de bun este amestecul de suc de castraveţi, morcovi şi de sfeclă roşie.
 

2 - SUCUL DE CEAPĂ COMBATE ATEROSCLEROZA
Una dintre cele mai răspândite afecţiuni, ateroscleroza, manifestată prin îngroşarea pereţilor arterelor, poate fi combătută cu ajutorul sucului de ceapă. 

Preparare şi utilizare: în sucul obţinut dintr-un kilogram de ceapă roşie adăugaţi 300 de grame de miere. Ţineţi sucul la frigider şi luaţi din el 50 ml pe zi, timp de trei-patru luni. 
3 - SUCUL DE SFECLA ŢINE CANCERUL LA DISTANŢĂ
În cartea sa despre tratarea cancerului cu ajutorul sucurilor de legume, vândută în peste un milion de exemplare la nivel mondial, Breuss recomandă o combinaţie de sucuri (sfeclă roşie – 100 ml, ţelină – 50 ml şi morcovi – 300 ml), care se obţine uşor cu ajutorul unui storcător electric. În opinia terapeutului, sucul de sfeclă este cel mai important deoarece blochează dezvoltarea tumorilor.


Datorită vitaminelor, fibrelor insolubile, flavonoidelor, dar şi efectelor antioxdinate, sfecla roşie poate fi folosită cu succes în prevenirea şi combaterea leucemiei, cancerului colo-rectal, cancerului pulmonar şi a celui gastric. În cazul leucemiilor se recomandă consumul a 450 ml din sucul Breuss, zilnic, timp de două luni. După 15 zile de pauză, cura poate fi reluată. Conform specialiştilor, aceasta terapie nu intră în opoziţie cu niciun altfel de tratament, fie el alopat sau naturist.

sursa: http://www.doctorulzilei.ro/sucul-de-rosii-este-ideal-pentru-inima-iata-si-alte-sucuri-vindecatoare/  
CAISELE – FRUCTELE ZEILOR . 8 BENEFICII PENTRU SANATATE

Caisele (Prunus armeniaca) sunt un gen de fructe inrudite cu prunele. Caisele sunt originare din Armenia si partile de granita dintre cele 2 continente: Europa si Asia. 
Caisele sunt cultivate de secole in China si Europa, grecii fiind cei care le-au adus de pe teritoriul Armeniei.
Gustul caiselor li s-a parut atat de bun, incat i-au atribuit sorginte divina, socotindu-l un nectar al zeilor, iar caisele au devenit ofrande pentru zei.
Mai mult, se credea ca cei care consuma aceste fructe vor avea un trup tanar si viguros si o minte agera, pana la varste inaintate. 

Caisele sunt o sursa excelenta de vitamina A, o sursa bogata de vitamina C, fibre si potasiu.

Caisele contin antioxidanti puternici din categoria carotenoizilor, care le dau culoarea specifica, portocalie, galbena, rosie, precum si antioxidantii luteina si zeaxantina. Un alt antioxidant important care se gaseste in compozitia caiselor este licopenul.
Caisele mai contin vitamine din complexul B, vitamina E si K.

Dintre minerale, caisele sunt bogate in calciu si magneziu, dar contin si fosfor, fier, precum si urme de cupru, zinc, seleniu, mangan. 
CURA CU CAISE 
Zilnic se consuma 0,5- 1 kg de caise, in mai multe reprize, cu aproximativ 30 de minute inaintea meselor principale.

O cura cu caise dureaza minim 14 zile, sau 1-2 zile daca se consuma numai caise.  

Caisele uscate sunt foarte sanatoase, dar de cele mai multe ori sunt conservate cu dioxid de sulf, de aceea ne vom uita cu atentie pe eticheta, cautand doar acele fructe care sunt obtinute prin simpla uscare si nu contin conservanti.
MIEZUL DIN SAMBURELE DE CAISA 
In medicina chineza, miezul de cais, era folosit ca remediu pentru bolnavii cu probleme respiratorii, precum astmul, bronsita, emfizemul sau tusea cronica. Miezul de caisa contine cianati care nu sunt benefici pentru sanatate, de aceea nu se consuma in cantitati mari. 
CAISELE - PROPRIETATI TERAPEUTICE

Doza minima pentru a obtine efecte terapeutice de pe urma administrarii acestor fructe este de 350 de grame pe zi, aproximativ 10 caise crude. 
CAISE BENEFICII: AFECTIUNI RESPIRATORII
In caz de bronsita, astm, tuberculoza - se fac de doua ori pe an cure cu miez de samburi de caisa, care au un efect imunostimulator si previn agravarea acestor afectiuni.
Se consuma 3 mieji, dimineata, la micul dejun, timp de 30 zile.

Intre cure se lasa o perioada de minim 2 luni.
Consumul fructelor are de asemenea, efecte antioxidante si antiinflamatorii prevenind aparitia astmului si a afectiunilor pulmonare cronice. 
CAISE ȘI CANCERUL
S-a descoperit ca licopenul, o substanta antioxidanta care da culoarea galben-portocalie caiselor are un efect puternic de preventie a dezvoltarii celulelor tumorale la nivelul prostatei.

Amigdalina sau vitamina B17 din miezul de caisa este unul din cei mai importanti antitumorali in cancerul de san. Se consuma cate 5 samburi de caisa/zi, timp de 30 de zile. Intre cure se face o pauza de o luna. Acest tratament este indicat si in cancerul pulmonar.

Anumiti compusi din caise (pectina), dar si din samburi sunt factori preventivi impotriva cancerului de colon. 
CAISE: DEGENERESCENTA MACULARA 
Vitamina A si beta-carotenii reduc riscul degenerescentei maculare si a cataractei, ajutand la pastrarea vederii timp indelungat. Caisa este unul din cele mai bogate alimente in vitamina A, fiind intrecuta doar de catina. O singura caisa furnizeaza aproximativ 20% din necesarul zilnic de vitamina A al unui adult. 
CAISE BENEFICII:  
PROTECTIE CARDIOVASCULARA

Numerosi nutrienti din caise cum ar fi vitaminele A, C, antioxidantii, potasiul protejeaza vasele coronariene impotriva depozitelor de colesterol si cresc elasticitatea vaselor de sange, prevenind hipertensiunea. 
 IMBUNATATIREA MEMORIEI 
Samburii de caisa contin vitamine din complexul B, lecitina si acetilcolina, substante care ajuta la intarirea memoriei. Se consuma 5 caise cu miezul din sambure/zi, in cure de 2 saptamani, cu 2 saptamani pauza intre cure. 
 CONSTIPATIE

Curele cu caise sunt remedii eficiente impotriva constipatiei, aceste fructe fiind foarte bogate in fibre (celuloza, pectina) si sorbitol- un laxativ natural.
Caisele regleaza tranzitul intestinal si impreuna cu samburii pot fi consumate ca tratament adjuvant in litiaza biliara.

In plus, caisele pot fi incluse in orice dieta de slabit, deoarece au putine calorii si confera satietate prin aportul de fibre.

CISTITA

Cura cu fructe de caise este foarte recomandata in infectiile urinare, deoarece au ca efect alcalinizarea urinei ceea ce creste efectul antibioticelor. 
 FRUMUSETEA SI SANATATEA PIELII

Caisele previn imbatranirea prematura a pielii si trateaza eficient acneea, ridurile si arsurile solare, datorita concentratiei crescute de vitamina A, care este esentiala pentru sanatatea pielii.

Se maseaza pielea cu pulpa unei caise bine coapte si se lasa 15 minute, apoi se curata cu apa calduta.

Acest remediu face minuni in cazul tenurilor grase.
Impotriva ridurilor se prepara o masca din pulpa unei caise bine coapte si miere.

Sucul de caise poate fi aplicat pe arsurile solare, pentru a le grabi vindecarea.




BUSUIOCUL – BENEFICII ALE CONSUMULUI

In biserica, busuiocul este folosit la sfintirea apei, a locurilor si a oamenilor, alunga duhurile rele si aduce belsug in casa. Pentru sanatate, busuiocul are foarte multe efecte benefice asupra organismului nostru. 
ORIGINILE PLANTEI 
Originar din India si cunoscut inca de acum 3 milenii, busuiocul s-a raspandit in intreaga lume. In India se spune ca busuiocul este planta lui Krishna si a lui Vishnu, doua zeitati hinduse, si ca un bun hindus nu se duce la culcare fara o ramurica de busuioc de piept pentru a calatorii pe taramurile paradiasiace in timpul somnului. In Romania, busuiocul a fost cunoscut si numit ca fiind planta dragostei si a feritilitatii iar la greci este o planta sacra.

BUSUIOCUL SI ROLUL SAU IN BISERICA CRESTIN-ORTODOXA 
In biserica, busuiocul este folosit la facerea aghiasmei si la sfintit. Cu ajutorul unui buchetel de busuioc, care se scufunda in aghiasma, se imprastie apa sfintita pentru curatarea si sfintirea unui loc si pentru alungarea duhurilor rele. De asemenea, in slujbele din casa, apa se sfinteste cu ajutorul unui buchetel de busuioc si a unei cruci din argint. Busuiocul se pune si la icoane pentru a atrage protectia lui Dumnezeu asupra casei si asupra oamenilor din ea. De Boboteaza, fetele nemaritate isi pun busuioc sub perna pentru a-l visa pe cel ursit.
10 BENEFICII ALE BUSUIOCULUI
PREVINE SI VINDECA TOXIINFECTIILE ALIMENTARE 
In perioada Pastilor, toxiinfectiile alimentare sunt foarte des intalnite. In acest sezon, substantele volatile continute de busuioc sunt cele care ne feresc de infectiile tubului digestiv cauzate de bacteriile din alimente. Pentru a evita sau vindeca toxiinfectiile alimentare se recomanda consumarea busuiocului crud in salate, ca si condiment in prepararea mancarurilor sau sub forma de ulei volatil in apa. Busuiocul distruge E.Coli, stafilococul auriu si listeria. El este bun si in cazurile de diaree.

UN PUTERNIC DETOXIFIANT 
Dupa masa bogata de Pasti, o cura de detoxifiere este necesara. Oamenii de stiinta au descoperit ca frunzele de busuioc contin niste substante care actioneaza direct asupra celulelor hepatice, crescand potentialul lor metabolic si determinand o reactie in lant: creste viteza de metabolizare a toxinelor (carne, prajeli, E-uri, coloranti, pesticide etc.), creste sinteza enzimei care distruge alcoolul din corp, scade efectul nicotinei, scade absorbtia grasimilor etc. Toate aceste efecte se pot vedea si dupa trei saptamani de consumat cate o cana de ceai de busuioc in fiecare zi. Dupa Sarbatorile Pascale, o cura cu busuioc este foarte buna pentru detoxifierea organismului.

 REDUCE GLICEMIA

Prea multe prajituri de Pasti? Datorita efectelor pe care busuiocul le are asupra functionarii ficatului si a pancreasului, acesta din urma raspunde mai bine la variatiile glicemice din organism si poate reduce cu 50% riscul crizelor de variatie glicemica. Oamenii de stiinta spun ca busuiocul este o planta miraculoasa in tratarea diabetului de tip II. 
TONIC AL SISTEMULUI NERVOS 
Oamenii de stiinta sustin ca busuiocul contine substante active care ajuta la o mai buna oxigenare celulara. De asemenea, el reduce nivelul de cortizol din organism. Astfel, organismul nostru reactioneaza mai bine in fata conditiilor de stres inducand un sentiment de bine, o stare de optimism si de incredere.

ADJUVANT IN OBOSEALA SI OBOSEALA CRONICA 
Datorita faptului ca busuiocul este un tonic al sistemului nervos si are actiune antidepresiva, s-a constatat ca este foarte bun si in tratarea oboselilor si a eforturilor intelectuale prelungite. Consumul de infuzie de busuioc stimuleaza circulatia cerebrala si ajuta la relaxarea si refacerea psihomentala. Se recomanda administrarea unui amestec de 4 linguri de pulbere macinata amestecate cu 12 linguri de miere si patru de polen, in cure de 10 zile cu 5 zile pauza, cate 4-6 linguri pe zi.

RISCUL DE INFARCT
Consumul de busuioc protejeaza arterele coronare, subtiaza sangele, il purifica, previne depunerea colesterolului si scade tensiunea arteriala datorita substantelor antioxidante pe care acesta le contine. Folosit in salate, in infuzii sau ca si condiment, busuiocul poate reduce riscul de infarct.

VIERMII INTESTINALI
Busuiocul are proprietati antibacteriene si diuretice si ajuta la eliminarea viermilor intestinali, actionand ca un antibiotic fara sa afecteze flora bacteriana in vreun fel. De asemenea, busuicul actioneaza ca tonic asupra stomacului si intareste sistemul imunitar. 
CISTITA
Datorita proprietatile sale antiinflamatoare, diuretice, antivirale si antibiotice, o cura cu busuioc poate vindeca cistita. Cura se tine 7-14 zile, timp in care, zilnic, se beau 3 cani de ceai de infuzie in care se adauga cate 3 picaturi de ulei volatil de busuioc.
 DURERILE REUMATICE 
Cercetatorii de la Colegiul de Farmacie Poona din India au facut un studiu in urma catora tinctura de busuioc a redus inflamatiile reumatice cu 73 % in cazurilor bolnavilor suferinzi. Se recomanda folosirea cataplasmelor cu tinctura sau cu infuzie de busuioc in locurile dureroase, de cateva ori pe zi. De asemenea, tinctura de busuioc se poate administra si intern, diluata in apa (1 lingurita la 100 ml). 
AFECTIUNILE RESPIRATORII
Datorita proprietatilor sale antiinflamatoare, revigorante si energizante, busuiocul poate trata afectiunile respiratorii. Consumul de ceai sau de pulbere de busuioc este foarte eficient in cazurile de bronsita, astm si artrita.


3 ALIMENTE CARE ALINA DURERILE DE ARTRITA 

Mancand ce trebuie, tii sub control afectiunile articulatiilor si astfel alini simptomele neplacute.

- GHIMBIR
 De ce? Contine compusi care actioneaza similar cu medicamentele antiinflamatoare. Daca iei anticoagulante, e indicat sa intrebi medicul daca ai voie sa consumi acest aliment, pentru ca ghimbirul are aceeasi proprietate. Cum il consumi: de preferat, in fiecare zi. Pune cateva felii de ghimbir intr-o cana cu apa clocotita si prepara un ceai aromat, bun si pentru zile reci. Rade-l peste carnea la gratar sau adauga-l in sosuri ori supe-creme.

- ARDEI ROSU
 De ce? Contine o cantitate importanta de carotenoide care lupta cu inflamatiile, precum si o doza mare de vitamina C, mai mult decat dublul dozei zilnice recomandate. Cei care au carenta de vitamina C prezinta un risc mai mare de a dezvolta o boala inflamatoare. Cum il consumi: ar fi bine daca ai manca in jur de trei ardei rosii (cruzi) pe saptamana. Nu-i mult, nu?

- DOVLEAC
 De ce? Betacarotenul si betacriptoxantina sunt doi antioxidanti foarte puternici din dovleac care previn inflamatiile. Cum il consumi: copt sau adaugat (sub forma de piure) intr-un iaurt - un desert delicios, slab caloric si foarte sanatos. Pune o lingura de piure in sosuri ori consuma o supa aromata de dovleac. Ai grija, ca e purgativ!


 (C.M.)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu