........................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI SUNT ILEGALE, REPREZINTĂ ABUZ DE PUTERE ȘI FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ.

Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 17 august 2013

Pățania măgarului bătrân


Într-o bună zi, măgarul unui ţăran căzu într-o fântână. Nefericitul animal se puse pe zbierat, ore întregi, în timp ce ţăranul căuta să vadă ce e de făcut. Până la urmă, ţăranul 

hotărî că măgarul şi-aşa era bătrân, iar că fântâna, oricum secată, tot trebuia să fie acoperită odată şi-odată. Şi că nu mai merită osteneala de a-l scoate pe măgar din adâncul fântânei. Aşa că ţăranul îşi chemă vecinii, că să-i dea o mână de ajutor. Fiecare dintre ei apucă câte o lopată şi începură să arunce de zor pământ înăuntrul fântânii. Măgarul pricepu de îndată ce i se pregătea şi se puse şi mai abitir pe zbierat. Dar, spre mirarea tuturor, după multe lopeţi de pământ, măgarul se potoli şi tăcu.
Ţăranul se duse si privi în adâncul fântânii şi rămase uluit de ceea ce văzu:
cu fiecare lopată de pământ, măgarul cel bătrân făcea ceva neaşteptat: se scutura de pământ şi păşea deasupra lui. În curând, toata lumea fu martoră, cu surprindere, cum măgarul, ajuns până la gura fântânii, sări peste ghizduri şi ieşi fremătând.
 


Viaţa va arunca, poate, şi peste tine cu pământ şi cu tot felul de greutăţi... Pentru a ieşi din fântână, secretul este următorul: să te scuturi de acest pământ şi să-l foloseşti pentru a urca cu un pas mai sus. Fiecare dintre greutăţile noastre este o ocazie pentru un pas înainte.
Putem ieşi din adâncurile cele mai profunde, dacă nu ne dăm bătuţi. Foloseşte pământul care se aruncă peste tine, ca să mergi înainte.
 


Aminteşte-ţi cele 5 reguli pentru a fi fericit:

1)  Curăţă-ţi inima de ură, frică şi egoism.
   2)  Scuteşte-ți mintea de preocupări inutile.
 3)  Simplifică-ţi viața şi fă-o mai frumoasă.
    4)  Dăruieşte mai mult şi aşteaptă mai puţin.
      5)  Iubeşte mai mult şi scutură-te de pământ,
 

pentru că în viaţa asta, tu trebuie să fii soluţia, nu problema!(primit pe net C.M.)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu