........................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI SUNT ILEGALE, REPREZINTĂ ABUZ DE PUTERE ȘI FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ.

Totalul afișărilor de pagină

luni, 12 august 2013

CEL MAI....

Există aproximativ 210 tări în lume.
Mai jos sunt 24 lucruri pe care poate nu le știți despre unele dintre aceste țări.
                                             
24. Cel mai probabil să dispară sub valuri - Maldive
Maldive
Cu toate discuțiile despre încălzirea globală și creșterea nivelului mării, locuitorii din Maldive au cele mai multe motive să se teamă. Cu o inălţime medie de aproximativ 1,8 metri deasupra nivelului mării națiunea lor este cea mai expusă de pe Pamânt în cazul creşterii nivelului oceanelor.
 

 23. Populația cea mai supraponderală - Nauru

Nauru
Cu peste 95% din populație supraponderali, națiunea din mica insulă Nauru este, de departe, cea mai grasă de pe Pamant. Epidemia de obezitate sa este atribuită importului de fast-food din Vest, care a coincis cu un standard crescut de viață în secolul 20, datorită exporturilor sale de fosfat.
 

22. Drumuri din corali - Guam

Guam
Deoarece Guam nu are plaje din nisip natural, ci numai corali, insula națiune face asfalt utilizând un amestec de corali de ulei, refuzând importul de nisip din străinătate.
 

21. 350 de oi pe cap de locuitor -  Insulele Falkand (Marea Britanie)

Falkland
Cei aproximativ 3.000 de locuitori din Insulele Falkland cresc 1 milion de oi! Nu e de mirare, pentru că lâna este cel mai important produs de export.
 

20. Cel mai vechi stat suveran - Egipt

Egipt
Acest lucru depinde în mare măsură de definiția ta a unui stat suveran, dar în cazul în care acceptaţi
prima apariţie a suveranităţii,  Egipt ar fi prima țară din lume pentru că a obținut-o o dată cu formarea primei dinastii, în 3100 î.Hr..
 

19. Cele mai multe lacuri din lume - Canada

Canada
Cu peste 3 milioane de lacuri (60% din toate lacurile din lume se găsesc în interiorul granițelor sale.), 9% din teritoriul canadian este de fapt apă dulce

18. Cel mai probabil loc în care nu-ţi întâlneşti aproapele! - Mongolia

Mongolia
La 4 persoane pe kilometru pătrat Mongolia este țara cel mai puțin populată de pe Pamânt.
Comparați acest lucru cu Mong Kok, un cartier din Hong Kong, care are cea mai mare densitate  a populației în lume: 340.000 de oameni pe kilometru pătrat!
 17. Cel mai mare număr de tancuri - Rusia
Rus
Acesta este un titlu de glorie cam ciudat, dar Rusia are, de departe, cele mai multe tancuri din lume (21.000). Din fericire, cele mai multe dintre aceste mașini sunt vechi (vestigii ale trecutului său). Deși numeric stau mai prost (16.000), Statele Unite au în inventar modele mult mai avansate.
 

16. Ţara fără nici un râu! - Arabia Saudită

Arabia
Sună un pic ciudat, dar aşa este! Pentru o țară la fel de mare ca Arabia Saudită ar trebui să existe cel puțin un fel de apă curgătoare. Ei bine, nu este! Cele mai multe rezerve de apă proaspătă provin de la centrale de desalinizare sau rezervoare subterane.
 

15. Cea mai tânără populație din lume - Niger

Niger
În general, țara cea mai tânără este apreciată prin calcularea procentului de locuitori mai mic de 15 ani.
În prezent, Niger deține această distincție, cu aproximativ jumătate din populația sa abia alunsă la pubertate (49%).
 

14. Țara cea mai diversă în lume - India

India
În aproape fiecare domeniu - cultural, economic, climatic, rasial, lingvistic, etnic și religios - India este țara cea mai diversă din lume.
 

13. Ţara aflată cel mai aproape de dispariție - Ucraina

Ucraina
Cu o scădere naturală a populației de 0.8% anual, Ucraina îşi va pierde până în 2050 cca. 30% din locuitorii săi.
 

12. Ţara cu cei mai mulţi cetateni ai săi care trăiesc în străinătate - Malta

Malta
După vremuri grele dpdv economic, cuplate cu o rată crescută a natalității, Malta are astăzi o bogată  experiență în imigrare. Este semnificativ faptul că în prezent există viață malteză mai mult în străinătate decât în ​​țara în sine!
 

11. Ţara mai mică decât Central Park din New York - Monaco

Monaco
Deși Vatican este mai mic (0.17 km pătraţi) faţă de Monaco (0.8 km pătraţi), nu are rezidenţi permanenţi. Dar Monaco este cea mai mică ţară locuită permanent, deşi este mai mică decât Central Park.
 

10. Aproape în întregime acoperită de junglă - Surinam

Surinam
În Surinam,  91% din suprafaţa sa este acoperită de junglă. O jumătate de milion de rezidenți trăiesc
de-a lungul coastei din apropierea capitalei. Doar 5% din populație (în principal indigeni) trăieşte în interiorul junglei.

 

9. Aproape în întregime defrişată - Haiti

Haiti
Aşa arată văzută din satelit Haiti, o țară grav afectată de despădurire, comparativ cu vecina ei Republica Dominicană .

 8. Cea mai mare țară fără ferme agricole - Singapoore

Singapur
Deși în lume există un număr de națiuni mici care nu au nici un fel de economie bazată pe agricultură, (ex. VaticanSingapoore este cea mai mare dintre orașele-stat!

7. Cele mai multe limbi vorbite - Papua Noua Guinee

Papua Noua
Deși engleza este limba oficială a acestuistat , doar 1-2% din populație o vorbește în fapt.Este țara cea mai diversă lingvistic din lume, cu peste 820 de dialecte vorbite (12% din totalul mondial).

6. Cei mai mulţi oameni educați - Canada

Canadian
Cu 50% din populația sa educat la nivel postliceal, Canada este ţara cea mai educată din lume. Este urmată de Israel la 45% și Japonia cu 44%.

 5. Ţara cu cea mai mare suprafaţă de deşert - Libia

Libia
Cu 99% din țară acoperită de deșert, Libia este unul dintre locurile cele mai aride din lume. În unele dintre regiunile sale nu cade nici măcar o picătură de ploaie timp de decenii!

 4. Cea mai violentă ţară din lume - Somalia

Somalia
Deși în ultimii trei ani Irak a fost socotită cea mai puțin pașnică țară din lume, Indicele de pace global claseză anul acesta Somalia pe locul întâi.

 3. Ţara care produce cea mai mare cantitate de oxigen din lume - Rusia

Siberian
Siberia este acoperită de aproximativ 25% din pădurile lumii (o suprafață mai mare decât cea a Statelor Unite, făcând din Rusia cel mai mare convertor de CO2 în compuși respirabili. 
2. Cel mai mare producător de opiu - Afganistan
maci
Aproape incredibil, Afganistanul produc cantitatea enormă de 95% din opiul lumii. Nici măcar după 10 de ani de ocupație, forțele americane nu au micşorat această "industrie".

 

1. Cei mai mulți oameni în spatele gratiilor - Statele Unite
American
Când vine vorba de locuitori încarceraţi, Statele Unite este lider mondial de necontestat.
Cu 2,2 milioane de oameni în spatele gratiilor, SUA, deşi are doar  5% din populația lumii, se poate mândri cu cei mai mulţi puşcăriaşi (25% dintre cei încarceraţi în toată lumeaChina este pe locul al doilea cu 1,5 milioane și Rusia a treia la 870.000.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu