..................................................................................................PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI SUNT ILEGALE ȘI REPREZINTĂ FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ

Totalul afișărilor de pagină

duminică, 30 iunie 2013

NIVEL DE CIVILIZAȚIE ȘI SPIRITUALITATE DIFERIT.



1)Demonstraţie yoga cu 16.000 de participanţi în centrul New York-ului


de Traian Nicoară
Acum câteva zile, pe 21 iunie 2013, în una dintre cele mai mari intersecţii din lume, Times Square din New York, s-au strâns peste 16.000 de oameni pentru a face o demonstraţie de exerciţii yoga. Organizatorii au declarat că scopul acestei manifestaţii, realizată tocmai într-un loc atât de aglomerat, este acela de a arăta că yoga te poate ajuta să îţi găseşti pacea şi liniştea interioară chiar şi în mijlocul agitaţiei şi stress-ului cotidian. 

 Evenimentul a purtat un titlu sugestiv în acest sens: „Mintea, mai presus de nebunie”.

Sub coordonarea unor instructori profesionişti, au fost realizate posturi corporale, exerciţii de respiraţie şi meditaţii specific yoghine. Mii  de trecători s-au oprit curioşi pe marginea spaţiului special amenajat pentru a privi, fotografia şi filma evenimentul.
Această manifestare se desfăşoară în fiecare an pe data de 21 iunie, cu ocazia solstiţiului de vară, atunci când ambianţa subtil energetică prezintă anumite caracteristici deosebit de binefăcătoare. Conform mărturiilor participanţilor, totul a debordat de o intensă energie pozitivă, care genera o stare de echilibru şi entuziasm. 
Într-un mod semnificativ, una dintre participante spunea: „Deşi aici este atât de mult zgomot, atât de multă agitaţie şi se întâmplă atât de multe în jurul tău, atunci când faci yoga eşti unificat, îţi găseşti centrul, pacea interioară. Cred că yoga este ceva extraordinar pentru că te ajută să poţi face toate aceasta şi te duce la o mare putere de control”. Un alt practicant yoga intervievat declara că „Yoga este unul dintre lucrurile care îţi pot transforma cel mai mult viaţa şi pe care oricine poate să îl facă. Eu pur şi simplu iubesc yoga, viaţa mea s-a transformat în mod uimitor. Doresc să împărtăşesc aceasta cu cât mai mulţi oameni posibil”.
Având în vedere că acum 11 ani, la prima ediţie a acestui eveniment, în afară de organizatori au participat doar trei persoane, iar acum s-a ajuns la o participare de 16.000 de oameni, putem spune că interesul americanilor pentru practica yoga a crescut enorm în ultimii ani. O deschidere de o asemenea anvergură este prin ea însăşi o dovadă că yoga este cu adevărat extrem de eficientă prin multiplele sale efecte benefice, care se adecvează perfect şi la viaţa tumultoasă din cele mari mari metropole ale lumii.
Deşi evenimentul yoga de la New York a fost menţionat şi în media românească, niciun jurnalist nu a făcut minima observaţie că acest gen de manifestaţii sunt organizate public şi de către Şcoala de yoga MISA, de ani de zile, în toate marile oraşe din România. Este vorba despre exact acelaşi gen de exerciţii, realizate în centrul unor oraşe, şi care au fost apreciate de către mulţi dintre spectatorii care în felul acesta au înţeles ce înseamnă yoga. Inventând tot felul de acuze fantasmagorice, care nu au putut fi demonstrate de nimic, jurnaliştii din România sunt în mod evident mult mai preocupaţi să îndepărteze opinia publică de această practică milenară decât să-i recunoască beneficiile. Considerăm că acest gen de promovare din mass-media americană ar mai putea deschide autorităţile din România şi către o altă perspectivă.

SURSE: http://www.himalayanyogainstitute.com

              http:// Yogaesoteric, 27 iunie 2013



COMPATAȚI cu ceea ce s-a întâmplat pe 9 oct. 2012 la noi



2) Demonstraţie de posturi yoga în linişte, în Bucureşti, de Ziua Internaţională YOGA
Forţele de ordine au făcut tot posibilul pentru a bloca desfăşurarea acestui eveniment

de Cătălin Dobrescu

Ziua internaţională YOGA nu s-a desfăşurat, pentru yoghinii din Bucureşti, aşa cum ar fi trebuit, şi aceasta pentru că forţele de ordine au interzis desfăşurarea demonstraţiei publice de asane care trebuia să aibă loc cu ocazia acestui eveniment. Deşi aveau toate aprobările necesare şi au fost prezenţi la ora 17 pentru a face toate pregătirile, yoghinii au fost nevoiţi să aştepte o oră jumătate până să primească asentimentul bodyguarzilor din Parcul Tineretului pentru a începe această acţiune.
Contactaţi telefonic, reprezentanţii Primăriei şi ai Administraţiei parcurilor au confirmat legalitatea aprobărilor şi i-au asigurat pe organizatori de tot sprijinul lor pentru derularea acestui eveniment. Chiar şi aşa, forţele de ordine au tergiversat cât au putut de mult, interzicând montarea staţiei, a bannerelor, a ecranului pe care ar fi trebuit să fie proiectate filmele de prezentare ale organizatorilor.
[În ciuda asigurărilor „diplomatice” ale oficialilor, posibil să fi existat şi alte comenzi, mai puţin oficiale şi nu atât de favorabile, căci într-o replică imprudentă, dar care părea sinceră, unul dintre cei mai îndârjiţi dintre poliţişti-jandarmi-bodyguarzi s-a văicărit că îşi vor pierde slujba dacă evenimentul respectiv va avea loc.]

În timp ce reprezentanţii yoghinilor negociau cu jandarmii, poliţiştii şi bodyguarzii, participanţii au început totuşi o demonstraţie ad-hoc de posturi yoga. O parte dintre yoghinii care veniseră pentru a participa la Ziua Internaţională YOGA au preferat însă să rămână, prudenţi, pe margine – probabil au fost speriaţi de ameninţările bodyguarzilor, care încercau să-i facă pe yoghini să înceteze demonstraţia şi să se împrăştie. Situaţia nu a luat însă o turnură conflictuală (nici măcar când s-au apropiat şi jandarmii călare pentru a interveni) şi aceasta mai ales datorită calmului şi seninătăţii yoghinilor care făceau liniştiţi posturi yoghine, cu ochii închişi, „dezarmând” astfel intenţiile agresive ale acestora.
Demonstraţia practică a posturilor yoga s-a desfăşurat în linişte, fără staţie şi microfon, fără muzică, şi în absenţa oricăror bannere. Astfel că, foarte probabil, cei care au trecut prin zonă sau au rămas câteva minute să privească grupul de yoghini nu au priceput mare lucru. Exact la ora 18.30, când trebuia să se încheie programul de asane, a fost pornită şi sonorizarea! După o scurtă prezentare, spectatorii au fost invitaţi să se alăture meditaţiei în spirală care a încheiat acest eveniment.

Răspunsul final al autorităţilor a fost cel puţin hilar: pentru a compensa aceste neajunsuri, am fost rugaţi să reluăm evenimentul peste câteva zile. Ca şi cum Ziua Internaţională YOGA s-ar putea muta după bunul lor plac (aceasta seamănă cu celebrul banc: „în caz de ploaie, eclipsa se va organiza în sală.”)! Pe de altă parte, reprezentanţii Poliţiei i-au sfătuit pe organizatorii acestui eveniment să dea în judecată firma de securitate în cauză.  

 

yogaesoteric
9 octombrie 2012




















 Fotografii de:

Costică Cojocaru

Alin Mândru

Mălin Oloier

Costin Tiță



Comentarii:
Sa stiti ca si printre politisti sunt practicanti yoga.Ceea ce nu stiti unii dintre dvs este ca cel putin unul, pe care eu personal il cunosc, a fost chemat de seful lui si i s-a zis ca ori alege serviciul, ori practica yoga.NU mai stiu ce a ales dar in mod cert politistii sunt si ei oameni.Unii chiar foarte buni.Sistemul ii obliga la reactii care de nenumarate ori sunt neconforme cu ceea ce ei simt si gandesc.Am vazut intr-un spital multi politisti cu simplu sau dublu accident vascular cerebral in jurul varstei de 40 de ani datorita comenzilor de multe ori aberante pe care ei le primesc in cadrul serviciului.Daca ma intelegeti cu adevarat si ii veti mentaliza si trata exact ca pe niste oameni si nu ca pe unelte ale sistemului veti avea multe surprize placute.Dar trebuie sa treceti aceasta bariera a gandului tuturor relelor pe care le-au facut UNII DINTRE EI.Altfel, imaginile de mai sus m-au facut sa imi dea lacrimile.Din mai multe motive.

6/28/2013 12:48:00 AM



Anca:
Ultima fotografie le cuprinde pe toate ....extrem de profunda. Felicitari:*!

10/15/2012 12:11:00 AM



catalin : foarte frumoasa manifestare
nu va lasati. aratati lumii beneficiile sistemului YOGA. perseverenta invinge prostia si obtuzitatea sistemului. Succes!

10/13/2012 12:38:00 AM



Marius : yoga
Foarte frumoasa prezentarea acestui eveniment, felicitari celor care nu s-au last indimidati! Sa o tineti tot asa!

10/11/2012 2:53:00 PM



: asortate
foarte dragut imbracate yoghinele, asortate; sosetele cu hanoracul, esarfa cu izoprenul... :) ne place!

0/9/2012 9:09:00 PM



traian : felicitari si continuati. nu va lasati
Foarte frumoase imaginiile. Cat despre reactia militienillor particulari sau de stat ce pot zice decat ca traim in continuare intr-un comunism mascat.

10/9/2012 7:06:00 PM

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu