........................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI SUNT ILEGALE, REPREZINTĂ ABUZ DE PUTERE ȘI FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ.

Totalul afișărilor de pagină

vineri, 21 iunie 2013

Încălcând grav normele CNA, postul B1TV difuzează afirmaţii calomnioase despre yoghinii MISADispreţuind adevărul şi bunul simţ, un realizator TV instigă public la ură şi discriminare


Către Redacția B1 TV
În atenția Redactorului șef

Biroul de presă al MISA, în temeiul „Dreptului la replică şi la rectificare” statuat de Decizia nr. 220 din 24 februarie 2011 privind Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, vă solicită difuzarea următorului drept la replică, în condiții similare de apariție (egalitate de timp de emisie și conținut) față de următoarele:

1. Ştiri B1 TV din data de 14.06.2013, ora 13.21 – 13.25, secţiunea „Un magistrat a fost ameninţat de membri M.I.S.A. cu aparate psihotronice, în contextul în care urma să se judece cazul lui Gregorian Bivolaru ”. Știrea a fost însoțită de imagini de arhivă cu Gregorian Bivolaru după gratii din 2004, precum și cu imagini cu yoghini la spirală.
2. Știri B1 TV din data de 14.06.2013, ora: 15:15 – 15:17 şi ora 20:33 – 20:35, în cadrul cărora sintagma „ameninţat de membri M.I.S.A.” a fost eliminată, dar ştirea a continuat să fie ilustrată cu imagini cu yoghini dintr-un film numit „Arta binecuvântării”, care sugestionează în mod evident telespectatorii că autorii respectivei scrisori ar fi practicanţii yoga ai Şcolii MISA.
3. Emisiunea „Lumea lui Banciu”, B1 TV din data de 14.06.2013 ora 23:29 – 23:34 în cadrul căreia realizatorul emisiunii, Radu Banciu, a făcut o serie de afirmaţii deosebit de injurioase la adresa persoanelor înscrise la cursurile MISA. Redăm în continuare o parte dintre acestea:
„Rog justiţia din România, rog presa de calitate, rog tabloizii, rog pe cine se poate sesiza să intervină şi să-i pună pe ăştia de la MISA cu botul pe labe cât mai repede. A fost desfiinţată în România porcăria asta? Sau încă mai au drept să emită? Da, doar la Ceauşescu a fost desfiinţat. Nu ştiu, rog domnul prim ministru, fac o rugăminte şi la viitorul preşedinte al României – dom-le nu putem să scăpăm de bandiţii ăştia? Dar Indignaţii cică semnează, nu MISA.”
„Sper să nu ne lăsăm şantajaţi de aceşti nesimţiţi dar care până la urmă iată, tot ei sunt cu gura mare. Cum să faci, bă aşa ceva? E o sectă care trebuia să fie scoasă în afara legii de mult. Dar oare n-aţi avut curajul, ăştia 600 câţi sunteţi acolo de parlamentari, oare n-are nimeni curajul să vină şi să-i pună pe ăştia cu botul pe labe, ce trăim în Evul Mediu, mă sau ce-i aicea? Terminaţi-i, mă, cine sunt ăştia? Ne e frică de ăştia de la MISA sau care-i problema? Daţi-i dom-ne, să-i băgaţi pe toţi la puşcărie! Ăştia nici nu mai trebuie judecaţi, îi luaţi după scrisoarea asta. Vreau şi eu nişte stenograme, să-i auzim să ne distrăm un pic, că n-am vorbit niciodată despre ăştia. S-au dus acolo toţi ăia, hipnotizaţii, de zici că suntem în Cartea Junglei că tot am vorbit de India. Duceţi-vă bă în India, acolo în jungla aia indiană. Duceţi-vă să vă luptaţi cu tigrii ăia, să vedem, pe ăia reuşiţi să-i hipnotizaţi?”
Față de știrile difuzate și menționate la pct. 1 și pct. 2, în care se afirmă că ”Un magistrat al Înaltei Curți de Casație și Justiție a fost amenințat de membri MISA înainte de a se pronunța soluția în dosarul care îl privește pe Gregorian Bivolaru”, ţinem să subliniem că nici magistratul în cauză (Ionuţ Matei) şi nici Președinta instanței (Livia Stanciu) nu au susținut că membrii MISA sunt autorii acestei scrisori de amenințare, respectiva informaţie fiind exclusiv invenţia jurnaliştilor. 
Ştirea a fost însoţită de imagini cu yoghini care participă la o spirală, sugerându-se în mod evident că ameninţarea din scrisoare vine din partea MISA. În condiţiile în care scrisoarea nu este semnată explicit şi nu s-a soluţionat nicio anchetă în acest sens, prin aceste afirmaţii se prejudiciază grav imaginea şcolii de yoga MISA, a cursanţilor şi simpatizanţilor ei, pentru că nu există nicio dovadă fermă care să ateste că aceştia au într-adevăr vreo legătură cu această scrisoare de ameninţare. 
În plus, conform normelor audiovizualului, ar fi fost normal să fie precizată şi poziţia MISA, care era deja cunoscută prin declaraţia purtătorului de cuvânt al MISA, care a negat categoric orice legătură a şcolii şi cursanţilor ei cu această scrisoare, declaraţie care a şi fost preluată de alte televiziuni. Chiar dacă în ştirile de la ora 15 şi, respectiv, de la ora 20, s-a renunţat la afirmaţia „ameninţat de membri MISA”, ştirea a continuat să fie ilustrată cu imagini cu yoghini dintr-un film numit „Arta binecuvântării”, ceea ce întreţine aceeaşi sugestie că autorii respectivei scrisori ar fi yoghinii MISA. Repetăm faptul că în opinia noastră acea scrisoare de ameninţare a fost o încercare de influențare a magistraților de către un grup de persoane care au dorit să insufle în realitate o reacție adversă a magistraților față de Gregorian Bivolaru. 
Ca un argument, este facil să constatăm că membrii MISA nu au cum să fie în posesia unor dosare juridice soluționate greșit de magistratul Ionuț Matei, așa cum se arată în scrisoarea de amenințare. Calea prin care Şcoala MISA a ales să arate abuzurile strigătoare la cer făcute de judecătorul Ionuţ Matei este aceea a sesizării autorităţilor competente (Președinția României, C.S.M., Ministerul Justiției etc.), precum şi aceea a realizării unor proteste publice paşnice, autorizate, în faţa instituţiilor în cauză care nu au luat măsurile cuvenite unui stat de drept.
În legătură cu aspectele menţionate la pct. 3, considerăm foarte grave alegațiile realizatorului Radu Banciu, care sub pretextul complet nefondat şi interpretat de dânsul că „Adepţii MISA au încercat să-l intimideze pe judecătorul Ionuţ Matei. Nu este bine să vă jucaţi – i-a transmis MISA judecătorului” se pretează la o instigare publică şi la calomnii incalificabile faţă de practicanţii yoga ai Şcolii MISA. Astfel, el îi prezintă în bloc pe yoghinii MISA ca fiind persoane infame, degradate, care trebuie înlăturate cu orice preț din societate: ”aceşti nesimțiți, … hipnotizați,… bandiți, … MISA este o porcărie”, „E o sectă care trebuia să fie scoasă în afara legii de mult ”, „Terminaţi-i, mă !” „Rog pe cine se poate sesiza să intervină şi să-i pună pe ăştia de la MISA cu botul pe labe cât mai repede”, ”Băgați-i pe toți la pușcărie…nici nu mai trebuie judecați…să ne distrăm un pic”.
Toate aceste invective difuzate pe un post TV se constituie ca o deosebit de gravă instigare publică la ură si discriminare, aducându-se astfel atingere libertăţilor şi drepturilor fundamentale a mii de persoane. Această situaţie este cu atât mai serioasă cu cât nu este prima dată când același realizator Radu Banciu denigrează, calomniază şi jigneşte membrii, cursanţii şi simpatizanţii MISA. Astfel, în data de 9.08.2011 B1 TV tot în cadrul emisiunii „Lumea lui Banciu”, intervalul orar 23:27 – 23:29, Radu Banciu i-a etichetat ca „proști și cretini” pe cei trei sute de participanți la tabăra internaţională yoghină de la Costineşti:

“Trei sute de yoghini din țară, băi proști au fost și o să fie întotdeauna. Trei sute de cretini din țară și din străinătate, așadar s-au adunat la Costinești într-o nouă tabără spiritual M.I.S.A., pentru prima spirală Yang din această vară. Au intrat în comuniune spirituală cu Bivolaru prin mijloacele specifice, l-au găsit pe Facebook, cât şi cu restul yoghinilor din Europa…Cei care n-aveţi nicio orientare, nicio pasiune, nu v-aţi gândit niciodată la nimic, duceţi-vă după Bivolaru ăsta până-n mormânt…”.
Puteţi accesa aici emisiunea din 9.08.2011.
Pentru aceste aspecte calomniatoare şi discriminatoare pe care vi le-am semnalat şi care încalcă în mod flagrant termenii de reglementare a conţinutului audiovizual prevăzuţi de Decizia nr 220 din 24 februarie 2011, vă solicităm sancționarea realizatorului Radu Banciu şi difuzarea acestui drept la replică.

Biroul de Presă MISA
19 iunie 2013

------------------------------------------------------------------------
Comentarii: Alexandrina: massmedia sau lumea prostiei fara margini
Un asemenea individ de talia acestui radu banciu, cu litere mici,daca n-ar fi angajatul unui instrument massmedia care isi tavaleste numele in noroi,nici macar nu ar veni considerat,sau ar fi cosìnsiderat mai putin ca un caine care latra aiurea.Problema Romaniei este ca asemenea frustrati si prost crescuti ajung in posturi in care pot intiga si calomnia in loc sa faca meseria pentru care sunt platiti adica sa lumineze mintile oamenilor care si asa orbecaiesc.Unui stat de drept i-ar fi cel putin rusine sa promoveze aasemenea bipezi dar nu si Romaniei.Asta da evul mediu.

6/20/2013 8:34:00 PM

  Fericitul Ghitza: Subcultural
Este uluitor, inca, faptul ca un asemenea realizator TV cu limbaj subcultural poate sa se numeasca ziarist. Comportamentul si limbajul degradant, lipsit de inteligenta si bun simt il descalifica pe acest personaj din orice categorie jurnalistica. Poate, eventual, la televiziunea de mahala... Este uluitor ca producatorii de la B1TV permit existenta unei asemenea emisiuni, care nu le face cinste. Acest Banciu ar trebui dat in judecata! Sa-i fie rusine!

6/20/2013 3:33:00 PM

 violeta a:
este uluitor cum asemenea emisiuni apar la o televiziune .cum e posibil ca asemenea birjari ca acest reporter sunt lasati sa vorbeasca in public .este naucitor si jalnic ca in tzara noastra asemenea oameni sunt ascultati, cu asemenea amenintzari la adresa unor oameni pe care nu i cunoaste si care nu au facut rau nimanui .Doamne suna de parca am fi pe vremea inchizitiei .este incredibil,un asemenea om ar trebui anchetat de politie daca indrazneste sa instige opinia publica in asemenea hal de vandalism si violenta ...

6/19/2013 10:46:00 PM


2 comentarii:

 1. Syrinx : :|
  Mie chiar nu-mi vine sa cred ca asemenea chestii se petrec in tara..fara ca indivizi gen... cine-o mai fi si mascariciul asta de radu banciu (care mai are si tupeul sa scrie ca :" ..ce traim in Evul Mediu,ma sau ce-i aicea?..." si care evident el nici acolo nu a ajuns ca nivel din moment ce spune ,ulterior :"Baga?i-i pe to?i la pu?carie…nici nu mai trebuie judeca?i…" ) ..sa fie dati in judecata si sever pedepsiti! Spuneti-mi si mie CE ASTEPTATI CA SA-L DATI IN JUDECATA pe acest rest de om??!?!?! Mi-e deja lehamite de indivizi din astia optuzi care sar la gatul cui considera ei ca niste caini turbati!
  6/23/2013 9:48:00 PM

  ________________________________________

  :
  este inadmisibil si incalificabil ce se petrece pe posturile de televiziune.
  6/23/2013 3:07:00 PM

  ________________________________________

  se pe: intrebare
  de ce misa nu reactioneaza si sa puna la dispozitia tuturor simpatizantilor si membrilor misa avocatii sai in mod gratuit pentru ca fiecare participant sa deschida proces civil contra acestui individ pentru calomniere grava si toata pleiada de contraventii pe care acesta a savarsit-o in aceasta emisiune. sunt convins ca emisiunea asa zis pamfletica nu are suport juridic mai ales in acest caz in care doar s-au aruncat injurii fara sa se prezintel faptele care trebuiau "satirizate" in acest fel. in masura in care avocati cred ca pot sa castige aceste procese (si sunt convins ca pot sa o faca) despagubirile a miilor de simpatizanti si membri misa pe care le vor cere in aceste procese civile, vor pune capat acestui gen de emisiuni si evident a carierei mizarabile a acestui incult promovat pe ecrane. daca daor vom sta si vom astepta ca nu stiu ce consiliu a discriminarii sa actioneze in locul nostru , cred ca putem astepta mult si bine. si chiar daca va primi o amenda simbolica de la acest consiliu de 1.000 lei nu l va afecta foarte mult. in schimb 1.000 lei despagubire ori mii de simpatizanti care isi vor cere dreptatea cuvenita in justitie va pune capat manifestarii de acest gen mult succes. si sa stiti ca eu astept cu nerabdare sa preluati aceasta initiativa care va deschide o metoda excelenta pentru a pune capat acestor injustitii si manifestari bizare ale bagatorilor in seama la televziuni.
  6/22/2013 8:32:00 PM

  RăspundețiȘtergere
 2. sandu : banciu e pro gay. fireste...
  Iată ce aflăm din articolul ”Banciu susține casatoriile gay”
  http://ampress.ro/fapt-divers/banciu-sustine-casatoriile-gay-ce-daca-scrie-in-biblie-eu-n-am-voie-daca-sunt-barbat-sa-iubesc-un-barbat/ : „Ce daca scrie în Biblie? Eu n-am voie dacp sunt bărbat sa iubesc un bărbat?”:
  Realizatorul TV Radu Banciu s-a dezlanțuit duminica seara într-o tirada specifică pe un subiect foarte discutat în aceste zile: căsătoriile homosexuale.
  În emisiunea pe care o realizeaza la B1 TV, Banciu a atacat și Biserica, dar și pe politicienii care vor să treacă în Constituție faptul că familia are la baza casatoria între un barbat și o femeie. „Nici n-ar trebui să se pună, într-o societate normala, condusa de oameni normali, problema asta – că-i barbat cu femeie, că-i femeie cu femeie sau bărbat cu bărbat. N-ai ce să discuți. Este pur și simplu alegerea ăluia”, a comentat inițial realizatorul TV.
  El a calificat drept „o megatâmpenie” ideea că doi barbați sau două femei nu pot avea o familie, inclusiv cu „cinșpe copii”. „Dar cine ești tu, bă – că ești președinte, că ești preot, că ești șef de partid sau că ești vânzator de ziare – și ce drept ai sa-mi spui mie ca eu nu pot să stau cu un bărbat? De ce nu pot să-mi fac o familie? Dar ce, tu ești întemeietorul ideii de familie? Cine ești tu? Uite, vreau să-mi fac o familie. Vreau să am cinșpe copii. Doi bărbați sau două femei. De ce nu pot să fac asta? Este o megatâmpenie”, s-a enervat Banciu. „Aa, vine Dumnezeu pe pământ. Și dacă vine Dumnezeu, ce? O sa zică Dumnezeu, să spunem, „Eu aș vrea ca aici sa fie barbat cu femeie”. Și ce? Eu nu vreau. Eu, ca bărbat, nu vreau. N-ai decât sa mă pedepsești, să faci ce vrei. Eu consider ca e dreptul meu să-mi întemeiez o familie lângă cine vreau (…) Am ajuns în secolul 21 să stau să mă gândesc că dacă pup un bărbat pe stradă – sau, dacă aș fi femeie, pup o femeie – îl mânii pe nu știu cine? E un rahat!”, a continuat realizatorul TV, care a luat apoi la țintă Biserica. „Veniți, bă și voi cu o idee ca lumea, nu tâmpenii de genul asta, că n-are voie femeia cu femeie și barbatul cu barbat!”, s-a adresat el reprezentanților acesteia. „Dar de ce să n-aibă voie? Pe ce idee n-are voie, mă? Așa ați citit voi în stele sau în ce? Vi se pare vouă c-ați citit așa, că poate n-a fost așa. Și să zicem c-ar fi fost, scrie în Biblie că… și dacă scrie în Biblie, ce? Eu n-am voie în județul Teleorman al lui Liviu Dragnea, în 2013, daca sunt barbat, sa iubesc un barbat? Ce dacă scrie în Biblie, bă? Ma intereseaza pe mine?”, a încheiat Radu Banciu. Aurel Ilfoveanu, A.M.PRESS
  6/21/2013 11:41:00 PM

  RăspundețiȘtergere