..................................................................................................PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI SUNT ILEGALE ȘI REPREZINTĂ FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ

Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 20 iunie 2012

De ce ai furat, procurorule?


 CINE NE CONDUCE !!!

De Dan Tapalagă; HotNews.ro
Dan Tapalaga
Marţi, 19 iunie 2012

Premiul pentru inspiratie ii revine lui Daniel Alexa, care a scos asta, luni seara, pe Twitter: Copy-Lotul si Vittore Dottore. Inca una pasata de amicul Liviu Alexa de la Cluj: Micul Furtilescu. Dupa dezvaluirile din Nature s-au zguduit mai mult net-ul si retelele de socializare, adica tarcul inca liber. Ore in sir, televiziunile - cu exceptia B1 TV - fie au tacut, fie au ridiculizat subiectul si sursa. Cu ocazia asta am aflat in cate locuri controleaza Ponta agenda. A fost un test bun. Culmea ironiei, Antena 3 transmitea despre "Protestul papioanelor" cu urmatorul supratitlu: "Basistii plagiaza". Supeeeerb.

Deci, ce s-a intamplat? Revista Nature si Frankfurter Algemeine Zeitung au scris, luni seara, ca premierul Romaniei, Victor Ponta, este acuzat de plagiat. Ziaristii au verificat, au comparat textele, au solicitat opinii de specialitate. Ingroziti, au ajuns la concluzia ca 200 din 400 de pagini din teza de doctorat scrisa de Victor Ponta in 2003 sunt copy-paste din alte lucrari, fara citat, fara nota de subsol. Asta se cheama plagiat grosolan. Mangleala. Impostura. Numele celor plagiati apare la bibliografie, dar nu-i destul. M-am uitat si eu peste documente, comparat, frecat la ochi, enervat. Ce a facut Ponta e golania clasica de student lenes, dar istet foc. Compileaza doua-trei carti, xeroxeaza jumate dintr-un autor si cealalta din alt autor, lasa sa se inteleaga ca-i opera lui, in final baga niste bibliografie cat sa se acopere. Asta se numeste, vorba lui Alexa, furt. De ce ai furat, procurorule? De ce ai sparlit pana si concluziile? Pai concluziile ar trebui sa fie ale tale. Nu? Cum ar fi sa-ti copiez eu tie teza de doctorat (furata cum e), sa nu-i pun ghilimele si nici note de subsol, sa umplu in felul asta 400 de pagini iar la final sa scriu pe doua pagini: Ponta are dreptate. Si sa-i zic teza de doctorat. As fi doctor, Vittore Dottore? Poate doctor in furt.


De ce te lauzi cu munca altora, procurorule? Vittore face misto de Nature: ce treaba au cu el? Pai, au. Fiind o revista stiintifica, Nature se ocupa si de natura umana. Furtul este intiparit in natura umana, in gene, iar la PSD  injectat in vene. Nature, procurorule, se ocupa si de naturile decazute, de capusile universitare, alea ca tine, care strica lumea stiintifica nu doar de insectele si viermi. Ponta zice ca i-a copt-o Basescu cu mana lui Funeriu. Asa, si? Ai plagiat sau nu? Ai subtilizat munca altora sau nu? Ce-mi pasa ca te-a dat in fapt Basescu, Funeriu sau X-ulescu? Ce relevanta are numele denuntatorului in penal, procurorule? Importante sunt problele, dovezile. In cazul tau, te cam infunda. Ponta mai zice ca unul din profesorii plagiati i-a scris prefata. Bun, si? Restul celor 200 de pagini cine le-a scris? Ponta sau autorii din bibliografie? O sa apara probabil cu aia de mana care vor zice ca nu se simt furati deloc, ci onorati, fericiti, patrunsi de importanta de a fi parazitati de insusi Copy-lot. Asa, si? Fapta ramane, furtul e furt.

Acuzat de furt intelectual.
 De ce ai furat, procurorule? De ce ciordesti chestii marunte, de ce te tii de gainarii? Esti premier. Azi furi o teza de doctorat, maine o tara. Putem risca? Nu putem. Mai bine demisionezi. Stim, stim. Nu esti vinovat, ai gresit, iti asumi, bla bla bla. De acord cu tine. Si presedintele Ungariei, si ministrul apararii din Germania s-au carat din functie bombanind ca n-au furat pe nimeni. Astia erau si mai acoperiti decat tine si tot au plecat. Nu intelegi ca imaginea ta afara e praf, credibilitatea la pamant. Stii deja ce transmit ambasadele in tarile lor. Stii ce o sa fii intrebat in fiecare conferinta de presa de afara? Banuiesti ce vor sa afle jurnalistii straini cand iesi de la Consilul European? Tot aia. Deci, putem suporta cateva zile, hai, cateva saptamani de explicatii penibile. Insa titlul asta - premierul Romaniei, acuzat de plagiat - o sa-l tot vezi prin presa internationala. E bine? Nu e. Uite, poti sa te scoti cu clasicul "interes national", tarisoara mai presus de toate si alte panglici din astea patriotice. Sa te cari din dragoste de tara. Nu ca ai fi furat ceva, Doamne feri, numai ca vrei sa pazesti Romania de un scandal planetar. Cam cum ai zis la Mang.

Uite, coordonatorul tau (de doctorat?), Adrian Nastase (asteapta
maine sentinta), nu se incurca cu maruntis. Dar de asta zic, daca mergi pe urmele mentorului tau, nu putem risca. Iarasi ma vad nevoit sa repet o chestie neplacuta: Azi furi o teza de doctorat, maine o tara. De ce vrei sa-l dai afara pe Patapievici de la ICR? De ce nu-l schimbi mai repede pe ministrul culturii, Mircea Diaconu, ca tot pierde procesele cu ANI si trebuie scos pe tusa vreo trei ani? Nu vrei sa-ti modifici si tu putin CV-ul? Sau l-ai dezumflat deja? Zici ca esti gata sa renunti la titlul de doctor. Nu mai bine la functia de premier? 

Mentorul pușcăriaș
Pe scurt: va fi un test bun pentru institutii, pentru presa, pentru societatea civila si pentru comunitatea stiintifica din Romania. Sa vedem si noi cum functioneaza, daca mai functioneaza.

Ziceam ca simpaticul
Copy-lotul propus de Daniel Alexe pe Twitter acopera cam tot. Este? Este. Scriam in urma cu o luna in articolul Universitatea Mang&Standford: "Si daca adevarul este ca Universitatea Mang&Standford are mai multi absolventi decat ne putem imagina? Daca adevarul trist este ca Mang si Dumitrescu sunt doar primii dintr-o lista? Daca impostura si minciuna au colonizat de fapt in masa critica politica romaneasca, inclusiv “Cel mai cinstit guvern”. Daca se vor mai fi gasit ministri prin guvernul Ponta abonati la titlul  "Mang cum laude pentru plagiat" si "Doctor la innot in minciuna"? Si daca se va dovedi ca avem de-a face cu un fenomen? Premierul Victor Ponta a setat un standard, a stabilit precedente. Corect ar fi sa tina seama de ele si pe viitor, sa ramana consecvent si sa inteleaga ca ochiului vigilent al generalului Google nu-i scapa prea multe, nici macar propria biografie."
 
 La o luna de cand am avut cu totii vaga banuiala ca ne ascunzi ceva, iarasi vin si te intreb: de ce ai furat, procurorule? Ca asta tot zici ca esti la baza: procuror. Pai, procurorii fura?
 
SURSA: http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-12564072-furat-procurorule.htm

Pentru conformitate
 (C.M.)



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu