..................................................................................................PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI SUNT ILEGALE ȘI REPREZINTĂ FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ

Totalul afișărilor de pagină

duminică, 7 octombrie 2018

CE ALIMENTE CONSUMAM PENTRU O MINTE AGERA

de  la 28 sept. 2018
Ce alimente consumam pentru o minte ageraAi la indemana o gama atat de variata de alimente incat ar fi trist sa nu le incerci.
In aceste zile, exista produse alimentare pentru toate buzunarele si toate gusturile, trebuie doar sa fii suficient de ager incat sa selectez ce e mai bun pentru sanatatea ta si sa incerci sa reduci consumul de alimente fara continut (nutritiv). Industria alimentara este plina de intreprinzatori care incearca sa faca maxim de profit din produse care mai de care mai nisate: produse raw-vegane, produse pentru slabit, produse cu rol detoxifiant, etc.
Cu siguranta ca oamenii dezvolta in timp anumite afectiuni care necesita o alimentatie mai deosebita, insa de aici pana la a crea si intretine probleme inexistente, este drum lung. Secretul unei alimentatii corecte sta insa in alegerea acelor alimente de baza, cat mai putin procesate, care sa fie consumate cu moderatie. Ouale, laptele, branza, fructele si legumele proaspete: toate acestea sunt variante pe care ar trebui sa le iei in calcul daca iti doresti un corp sanatos si un creier pe masura.
Exista de altfel o serie de alimente care contribuie la functionarea adecvata a acestuia din urma, mai ales atunci cand sunt consumate periodic. Care sunt acestea?
Coacazele
Coacazele sunt un dar de la Mama Natura. Acestea sunt recunoscute drept reginele antioxidantilor si sunt folosite in curele de detoxifiere. Nu sunt foarte multe studii care sa releve relatia dintre coacaze si o activitate cerebrala imbunatatita, insa exista un studiu efectuat pe seniori.
In urma studiului s-a constatat ca dintre cei care au consumat suc de coacaze in fiecare zi, timp de 12 saptamani, majoritatea au cunoscut imbunatatiri ale memoriei. Daca nu ti se pare suficient de puternic argumentul, afla ca coacazele au si alte beneficii importante pentru sanatate, astfel ca ar trebui sa le faci loc in dieta ta saptamanala daca nu zilnica.
Broccoli
Primul dintre vegetale cand vine vorba despre beneficii pentru activitatea cerebrala. Oricum l-ai prepara (la cuptor, fiert, etc.) acesta te va ajuta in demersul tau de a duce o viata sanatoasa. Exista doi nutrienti principali in broccoli: vitamina K, cea care ajuta la imbunatatirea abilitatilor cognitive si Choline – nutrientul care imbunatateste memoria. Daca consumi broccoli frecvent, beneficiie sale pentru sanatate nu vor intarzia sa apara.
Nuci
Nucile reprezinta cea mai buna alegere cand vine vorba de functiile cognitive. Acestea contin acizi omega 3, contribuind la incetinirea procesului de declin mintal ce se petrece pe masura ce inaintam in varsta, datorita continutului de vitamina E. Alimentele bune pentru functionarea creierului contin predominant vitamine si antioxidanti.
Portocalele
Nu sunt recomandate freshurile de portocale (pe motiv ca nu ai putea manca 3-4 portocale cat intra intr-un pahar de fresh, insa cu siguranta ca portocalele sunt un aliment benefic pe care trebuie sa il consumi in mod regulat. Vitamina C reduce riscul instalarii bolilor cronice, precum cele de inima. De asemenea, consumul de vitamina C ajuta producerea de celule albe, cu rol foarte important in cresterea imunitatii. Se considera ca cantitatile mari de vitamina C stimuleaza memoria si ajuta la prevenirea dementei.
 http://www.sanatatesistaredebine.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu