..................................................................................................PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI SUNT ILEGALE ȘI REPREZINTĂ FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ

Totalul afișărilor de pagină

marți, 19 decembrie 2017

Drob din legume – Rețetă de post delicioasă


Vă propunem o rețetă de drob din legume gustoasă, sățioasă și sănătoasă. Este o mâncare adecvată pentru perioadele de post creștin, dar cu siguranță vă va delecta oricând, deoarece este un preparat foarte reușit.
Rețetă
În funcție de preferințe, puteți renunța la ciuperci sau la spanac. Orezul poate fi înlocuit cu soia sau miez de nucă.
Ingrediente necesare: 
• 2 morcovi;
• 1 țelină;
• 4 cepe;
• 3 căței de usturoi;
• 3 cartofi;
• 1 cană de orez;
• 200 g de ciuperci;
• 100 g de măsline;
• 1 legătură de pătrunjel;
• 1 legătură de mărar;
• 1 legătură de spanac;
• 50 g de pesmet;
• sare, piper, oregano, boia dulce.
Mod de preparare: 
Mai întâi pregătim două cratițe. Într-una punem la fiert cartofii în coajă (bine spălați înainte), cu apă cât îi cuprinde, iar în cealaltă, orezul. La 1 cană de orez, se pun 2 căni de apă. După primele clocote, se pune capacul peste orez, și se lasă 10 minute, fără să ridicați capacul, apoi se închide focul și se mai lasă 10 minute, cu capacul acoperit. În acest interval, orezul va absorbi apa rămasă, și va fi bine fiert.
Între timp, se curăță ceapa și usturoiul, se toacă fin și se călesc în puțin ulei. Se adaugă și ciupercile tăiate mărunt și se călesc timp de 15 minute.
Spanacul se spală bine și se opărește rapid în apă clocotită. Morcovii și țelina se dau pe răzătoare. Măslinele se taie feliuțe. Pătrunjelul și mărarul se spală bine și se toacă mărunt.
După ce s-au răcorit puțin, cartofii se curăță de coajă și se pasează, ca la piure. 
Într-un vas încăpător, se amestecă toate ingredientele: piureul de cartofi, orezul fiert, ceapa, usturoiul și ciupercile călite, pătrunjelul și mărarul, pesmetul și condimentele. Amestecați bine, pentru a obține o compoziție cât mai omogenă.
Pentru a coace drobul, puteți folosi două tăvi de chec, o tavă rotundă, o tavă dreptunghiulară sau pătrată, în funcție de cum doriți să arate drobul. Tava aleasă se acoperă cu hârtie de copt, și în ea se pune compoziția. Nivelați bine deasupra, pentru a obține o suprafață netedă. Puteți așeza deasupra felii de roșii sau fâșii de gogoșar roșu. Coaceți drobul în cuptorul preîncălzit circa jumătate de oră, sau până când se rumenește.

După ce scoateți drobul din cuptor, lăsați-l să se răcorească bine, apoi puneți-l la frigider pentru 3-4 ore, înainte de a-l servi. Se va închega mult mai bine. Nu-l tăiați cald, deoarece se va sfărâma.
yogaesoteric
18 decembrie 2017

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu