..................................................................................................PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI SUNT ILEGALE ȘI REPREZINTĂ FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ

Totalul afișărilor de pagină

marți, 25 aprilie 2017

12 legi simple mai puţin cunoscute ale recunoştinţei, care-ţi vor transforma viaţa

Recunoştinţa poate transforma ceea ce ai în mai mult decât suficient: locul de muncă într-un motiv de bucurie, haosul în ordine, incertitudinea în claritate şi îţi poate aduce o stare de pace, într-o zi ce a fost haotică până acum.
Să-ţi dai seama de lucrurile bune pe care le ai deja în viaţa ta este un lucru esenţial, pentru că acel lucru pe care-l apreciezi şi pentru care eşti recunoscător va juca un rol mai important mai departe.
Dacă discutăm cu diferite persoane despre subiectul recunoştinţei, de cele mai multe ori ele spun „Da, da, ştiu…”. Însă de cele mai multe ori, cei mai mulţi dintre noi dovedim că nu ştim, pentru că avem tendinţa să uităm. Fiindcă ne trăim viaţa în viteză, avem tendinţa să neglijăm multe din legile de bază ale recunoştinţei, pierzând ocazia să ne bucurăm de efectele lor pozitive. Aşa că haideți să ne aducem aminte cu toţii:
1. Faţă de oamenii şi circumstanţele pe care nu le mai ai în viaţă, cel mai important nu este să exprimi tristeţe sau regret, ci recunoştinţă.
Doar pentru că ceva anume nu a durat o veşnicie, nu înseamnă că nu a fost un cadou nepreţuit. Fii recunoscător că drumurile voastre s-au intersectat şi că aţi avut şansa să trăiţi acea experienţă frumoasă împreună.
2. În timp ce-ţi exprimi recunoştinţa, aminteşte-ţi mereu că ceea ce contează cel mai mult nu este doar să utilizezi cuvintele potrivite, ci să şi trăieşti conform lor în fiecare zi.
Ceea ce contează cel mai mult nu este ceea ce spui, ci modul în care trăieşti. Nu doar spune că ești recunoscător, ci şi arat-o. Nu doar promite c-o vei face, dovedeşte-o.
3. Cu cât eşti mai recunoscător pentru ceea ce ai, cu atât vei observa mai multe lucruri pentru care să fii recunoscător.Când eşti recunoscător pentru ceea ce ai, vei observa că vei ajunge să ai mai multe lucruri pentru care să fii recunoscător. Când te concentrezi pe ceea ce nu ai, niciodată nu vei ajunge să ai destul.
4. O persoană recunoscătoare nu ia niciodată lucrurile de bune, ca și cum e de la sine înțeles că i se cuvin.
Ceea ce separă privilegiul de drept este recunoştinţa. Circumstanţa sau persoana pe care o iei de bună astăzi, s-ar putea să fie singurul lucru de care ai nevoie mâine.
5. Să fii fericit nu te va face neapărat recunoscător, însă atunci când eşti recunoscător, vei fi mereu fericit.
Este aproape imposibil să apreciezi din inimă un moment şi să fii încruntat în acelaşi timp. Să fii fericit acum nu înseamnă că nu-ţi doreşti mai mult, ci înseamnă că eşti recunoscător pentru ceea ce ai şi că ai răbdare ca ceea ce urmează să se petreacă să vină în mod natural în viaţa ta.
6. Recunoştinţa include a dărui. 
În timp ce trecem prin agitaţia vieţii de zi cu zi, abia ne dăm seama cât de multe lucruri primim în comparaţie cu ceea ce oferim. Viaţa nu ar putea fi bogată şi variată fără a dărui. Este foarte uşor să ne dăm importanţă şi să punem foarte mult pe seama noastră faptul că avem anumite realizări, fără să ne gândim la rolul pe care l-au jucat alte persoane sau circumstanţe.
7. Recunoştinţa include totul. 
Zilele bune ne oferă fericire şi cele mai puţin bune ne oferă înţelepciune. Amândouă sunt esenţiale. Pentru că acestea au contribuit la evoluţia ta, este important să le incluzi pe amândouă când eşti recunoscător.
Acest lucru este valabil mai ales atunci când este vorba de relaţiile cu ceilalţi. Fiecare persoană pe care o întâlnim nu este ceva întâmplător. Dacă le oferim o şansă, fiecare ne poate învăţa un aspect valoros.
8. Nu ai nevoie de mai mult decât ai la un moment dat. 
Se spune că printre cele mai înalte forme de rugăciune este atunci când mulţumim. În loc să te rogi pentru diverse lucruri, mulţumeşte pentru ceea ce ai deja. Atunci când viaţa ne pune în situații dificile și am putea avea tendința să fim negativiști, să ne gândim la un motiv bun pentru care să avem o atitudine benefică, pozitivă. Întotdeauna vom găsi ceva pentru care să fim recunoscători.
9. Recunoştinţa dă naştere iertării, când poţi să spui cu sinceritate: „Mulţumesc pentru acea experienţă”. 
Nu are niciun sens să condamni sau să regreţi o lecţie pe care ţi-o oferă viaţa. Recunoştinţa oferă un sens zilei de ieri, aduce pace momentului prezent şi creează o viziune pozitivă pentru viitor.
10. Lucrurile pentru care eşti recunoscător în prezent se schimbă. 
Fii recunoscător pentru tot ceea ce ai acum, pentru că orice se poate petrece mai departe. Ceea ce ai va deveni inevitabil ceea ce ai avut. Viaţa se modifică în fiecare zi şi lucrurile pe care le primeşti se modifică împreună cu aceasta.
11. Pentru a fi recunoscător, este important să fii prezent. 
Observă lucrurile bune din viaţa ta şi începe cu gura de aer pe care poţi să o iei acum. De cele mai multe ori uităm că printre cele mai mari miracole este faptul că suntem acum pe acest pământ, trăind acum în momentul prezent, în timp ce apreciem această clipă şi simţim cum viaţa ne curge prin vene.
12. Atunci când renunţăm la dorinţa de control, putem fi mai uşor recunoscători. 
Câteodată punem atât de multă greutate pe dorinţa de a controla fiecare aspect mărunt din vieţile noastre, încât ajungem să nu mai vedem pădurea de copaci. Învaţă să iei lucrurile uşor, să te relaxezi şi câteodată să mergi pe calea pe care viaţa te poartă în mod natural.
Experimentează ceva nou, lasă îndoielile deoparte şi, mai presus de toate, dă ce e mai bun din tine şi fii mulţumit cu acest lucru. Lăsând deoparte tot felul de aşteptări inutile, poţi să experimentezi neaşteptatul.
Cele mai mari bucurii din viaţă vin de multe ori sub forma surprizelor neaşteptate şi a oportunităţilor pe care nu le-am anticipat.

yogaesoteric
24 aprilie 2017


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu