..................................................................................................PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI SUNT ILEGALE ȘI REPREZINTĂ FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ

Totalul afișărilor de pagină

vineri, 24 iunie 2016

20 DE SEMNE TIMPURII ALE CANCERULUI

de  la 17 Iun. 2016
Nu te baza doar pe testele de rutina ca sa te protejeze de cancer. Este la fel de important sa asculti de corpul tau si sa observi orice este diferit, neobisnuit si inexplicabil.

Aici sunt cateva semne care sunt de obicei trecute cu vederea.

1. Respiratia fluieratoare si dificultatile de respiratie.
Unul dintre primele semne de care pacientii bolnavi de cancer pulmonar isi amintesc este inabilitatea de a-si regla respiratia.

2. Tusea cronica sau o durere in piept.
Multiple tipuri de cancer, incluzand leucemia si tumorile pulmonare, pot cauza simptome care imita o tuse rea sau bronsita. Unii pacienti de cancer pulmonar raporteaza o durere in piept care se extinde pana sus in umar sau jos in mana.

3. Febra frecventa sau infectiile.
Acestea pot fi semne ale leucemiei, un cancer al celulelor sangelui care incepe in maduva. Leucemia determina maduva sa produca niveluri anormale de celule albe in sange, lasand corpul fara abilitatea de a lupta contra infectiilor.

4. Dificultatile la inghitire.
Problemele de inghitire sunt adesea asociate cu cancerul de esofag sau gat, si cateodata sunt unul dintre primele semne ale cancerului de plaman.

5. Ganglionii umflati sau nodulii pe gat, la subrat sau zona inghinala.
Ganglionii mariti indica modificari in sistemul limfatic, acestia putand fi un semn al cancerului.

6. Vanataile excesive sau sangerarile care nu se mai opresc.
Acest simptom de obicei sugereaza ceva anormal care se intampla cu trombocitele si celulele rosii ale sangelui, lucru  care poate fi un semn al leucemiei. In timp, celule leucemice elimina celulele rosii din sange si trombocitele diminueaza abilitatea sangelui de a transporta oxigen si de a se inchega.

7. Slabiciunea si oboseala.
Oboseala generalizata si slabiciunea sunt un simptom al multor tipuri de cancer, semne la care va trebui sa te uiti alaturi de alte simpome, dar oricand te simti obosit fara explicatie si nu este  din cauza lipsei de odihna, vorbeste cu doctorul tau.

8. Balonarea sau ingrasarea abdominala.
Femeile diagnosticate cu cancer ovarian au raportat de cele mai multe ori o balonare abdominala de neexplicat care a aparut instantaneu si a continuat pentru o perioada lunga de timp

9. Sentimentul de satietate si imposibilitatea de a manca.
Acesta este un semn al cancerului ovarian; femeile spun ca nu au apetit, desi nu au mancat pentru o buna perioada de timp.

10. Durerea pelviana sau abdominala.
Durerile si crampele in zona pelvisului si abdomenului merg mana in mana cu balonarea, care de obicei semnaleaza cancerul ovarian. Leucemia poate de asemenea, cauza o durere abdominala rezultand de la o splina marita

11. Sangerarea rectala sau sangele in fecale.
Acesta este un rezultat comun al diagnosticarii cancerului colorectal. Sangele in toaleta este el insusi un motiv sa-ti suni doctorul si sa programezi o colonoscopie.

12. Pierderile inexplicabile in greutate.
Pierderea in greutate este un semn precoce al cancerului colonului si al altor tipuri de cancer digestiv; este de asemenea un semn al cancerului care se extinde la ficat, afectand apetitul si abilitatea corpului de a elimina deseurile.

13. Stomacul iritat sau durerile de stomac.
Crampele stomacale sau stomacul iritat frecvent pot indica un cancer colorectal.

14. Sanii umflati, inflamati sau rosii.
Aceste simptome pot indica cancer inflamator de san. Contacteaza-ti doctorul in legatura cu orice schimbari neexplicabile ale sanilor.

15. Schimbari ale sfarcurilor.
Una dintre cele mai comune schimbari pe care femeile si le amintesc observandu-le inainte de a fi diagnosticate cu cancer de san, este ca sfarcul a inceput sa arate turtit, inversat sau intors spre laterale.

16. Menstruatia densa sau dureroasa, anormala sau sangerarile dintre menstruatii.
Multe femei spun ca acesta este trucul spre depistarea cancerului uterin sau endometrial. Cere o ecografie transvaginala daca suspectezi ca ar fi ceva mai mult decat menstruatii grele.

17. Umflaturi ale fetei.
Unii pacienti cu cancer pulmonar au raportat umflaturi sau roseala a fetei. Tumorile pulmonare cu celule mici de obicei blocheaza vasele de sange din piept, prevenind transportul sangelui de la cap la fata

18. Un nodul de piele inflamat care nu se vindeca, este acoperit de o coaja sau care sangereaza usor.
Familiarizeaza-te cu diferitele tipuri de cancer-melanom, carcinomul bazocelular, carcinoma cu celule scuamoase – atentie sporita la verificarea pielii de pe corp pentru cresteri ciudate sau pete.

19. Schimbari ale unghiilor.
Schimbarile inexplicabile ale unghiilor pot fi un semn al diferitelor tipuri de cancer. O dunga maro sau neagra sau un punct sub unghie pot indica un cancer de piele, in timp ce noul descoperit ”clubbing”- largirea capetelor degetelor cu unghii care se curbeaza in jos peste varful degetelor - poate fi un semn al cancerului de plaman. Unghiile albe sau palide pot cateodata sa fie un semn al cancerului de ficat

20. Durerea de spate sau in partea dreapta jos.
Multi pacienti de cancer spun ca acesta a fost primul semn al cancerului de ficat. Cancerul de san este adesea diagnosticat prin dureri de spate, care pot avea loc cand tumoarea sanului apasa inapoi in piept sau cand cancerul se imprastie la coloana sau coaste.

Indiferent daca esti barbat sau femeie, este important sa supraveghezi orice schimbare neobisnuita din corp si nivelurile energiei in scopul de a detecta orice semne ale cancerului timpuriu. Cu cat detectezi mai devreme problema, cu atat mai repede poti sa urmezi pasii necesari vindecarii.

Bineinteles, ideal ar fi sa urmezi un stil de viata anti-cancer, inainte de a observa orice simptome, deoarece preventia este cea mai buna optiune in ceea ce priveste bolile cronice. Nu este neobisnuit ca sa treaca 10 ani sau chiar mai mult intre expunerea la agentii cauzatori de cancer (tutun, chimicale, radiatii, telefoane mobile, nutritie neadecvata etc) si cancerul  detectabil.

In aceasta perioada, ai o sansa de a modifica progresia bolii.

Cancerul este, de fapt, un grup de boli caracterizat de o crestere necontrolata si de o raspandire anormala a celulelor. Vindecarea consta in controlarea acestor cresteri anormale si oprirea raspandirii.

Corpul tau are o capacitate remarcabila de a face exact acest lucru - de a se vindeca - iar aceasta abilitate este alimentata in mare de stilul tau de viata. Daca mananci bine, faci exercitii, dormi sufficient, te expui la soare si iti controlezi stresul emotional, corpul tau ar trebui sa poata sa mentina un echilibru sanatos.

Problema cancerului consta in ignorarea acestor principii de sanatate si, de asemenea, in tratamentul invaziv si riscant pe care medicina conventionala se bazeaza pentru a il trata - operatie, chimioterapie si radiatii.

S-ar putea sa te surprinda, dar un studiu recent a descoperit ca anumite tipuri de cancer, chiar si cele invazive, pot disparea fara tratament si ca acest lucru se poate intampla mult mai des decat oricine ar fi crezut.

Dimpotriva, mai multi experti spun ca pacientii de cancer mult mai probabil vor muri din cauza tratamentele de cancer, cum ar fi chimioterapia, decat din cauza cancerului in sine.
http://www.sanatatesistaredebine.ro

Un comentariu: