”Mă vindec de tot trecutul meu întunecat, de toate faptele și gândurile care m-au oprit să evoluez și care m-au îndepărtat de Lumină. Vreau să evoluez în iubire. Eu sunt iubire. Așa să fie!” (în sprijinul cititorului interesat)

Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 11 octombrie 2014

Cioara sau păunul?


Cine crezi ca este mai fericit? Afla cum O CIOARA iti poate SCHIMBA VIATA!

Nu degeaba se spune că cioara este cea mai inteligenta pasare de pe planeta... Ea a aflat secretul fericirii.

Citeste o poveste care iti poate schimba viata!

O poveste interesanta si plina de morala care a cucerit intreg internetul si care ne invata cel mai simplu secret al fericirii: sa fim multumiti cu ceea ce avem. In loc sa râvnim la viata si la fericirea altora, să ne bucuram de propria viata si fericirea va veni de la sine.
---------------------------------------------------------------------------------

O cioara traia in padure si era absolut multumita de viata sa. Insa intr-o zi a vazut o lebadă…

“Aceasta lebada este atat de alba!”, s-a gandit cioara. “Si eu sunt atat de neagra! Aceasta lebada trebuie sa fie cea mai fericita pasare din lume.”

Cioara i-a comunicat lebedei ceea ce gandea.

“De fapt”,  i-a raspuns lebada. “simțeam ca sunt cea mai fericita pasare din imprejurimi până când am vazut un papagal care avea doua culori. Acum cred ca papagalul este cea mai fericita pasare care a fost creata".

Apoi, cioara l-a abordat pe papagal. Papagalul i-a explicat:

 “Am trăit o viață foarte fericita pana cand am vazut un păun. Eu am doar doua culori, insa paunul  are o multitudine.”

Mai tarziu, cioara a vizitat un păun de la gradina zoologica si a vazut ca sute de oameni se adunau ca sa il vada. 
Dupa ce oamenii au plecat, cioara s-a apropiat de păun. “Dragul meu ”, i-a spus cioara, “esti atat de  frumos, in fiecare zi mii de oameni vin sa te vada.

Cand oamenii ma vad pe mine, imediat mă gonesc. Cred ca esti cea mai fericita pasare de pe planeta.”

Păunul i-a raspuns: “Am crezut totdeauna ca sunt cea mai  frumoasa si fericita pasare de pe planeta. Insa, din cauza frumusetii mele, sunt inchis in aceasta gradina zoologica.

Am cercetat cu atentia gradina zoologica si am realizat ca cioara este singura pasare care nu este inchisa intr-o cușcă. Asa ca zilele trecute m-am gandit ca daca as fi o cioara, aș putea sa hoinaresc fericit pretutindeni.”


Morala:  Aceasta este si problema noastra. Ne comparam in mod inutil cu altii si ne intristam. Nu pretuim ceea ce Dumnezeu ne-a dat ceea ce duce la ciclul vicios al nefericirii. 
Invata sa fii fericit cu ceea ce ai in loc sa te agati de ceea ce nu ai. Intotdeauna va exista cineva care va avea mai mult sau mai putin decat ai tu.
Persoana care este multumita cu ceea ce are este cea mai fericită persoană  din lume.

Un comentariu: