”Mă vindec de tot trecutul meu întunecat, de toate faptele și gândurile care m-au oprit să evoluez și care m-au îndepărtat de Lumină. Vreau să evoluez în iubire. Eu sunt iubire. Așa să fie!” (în sprijinul cititorului interesat)

Totalul afișărilor de pagină

luni, 28 octombrie 2013

Cea mai absurdă ”pedeapsă” pentru viol?

Avertisment: acest mesaj face referire la o agresiune sexuală

Dragi prieteni,Drama unei tinere de 16 ani a zguduit Kenya. Liz, în imaginea de mai sus în spital a fost violată atât de brutal încât se află acum într-un scaun cu rotile. În loc să îi aresteze pe agresori, poliția i-a pus să tundă gazonul din fața secției, după care i-a eliberat! Semnează și tu petiția urgentă și cere pedepsirea vinovaților și protejarea femeilor și copiilor din Kenya:

E un caz atât de brutal, încât am stat pe gânduri dacă să scriem aceste rânduri. Liz* se întorcea acasă de la înmormântarea bunicului ei, când a fost acostată de șase bărbați, printre și câțiva cunoscuți. Ce a urmat un coșmar de nedescris: cei șase au violat-o pe rând, cu bestialitate, după care i-au aruncat trupul inconștient într-o latrină adâncă de 6 metri. Iar continuarea e de-a dreptul absurdă: polițiștii i-au ”pedepsit” pe violatori cerându-le să tundă gazonul din fața secției, după care i-au eliberat!

Până acum, nimeni nu a fost tras la răspundere în fața legii - nici atacatorii și nici poliția. Politicienii și șefii Poliției au promis că ”vor cădea capete”, dar organizațiile pentru apărarea drepturilor femeilor din Kenya spun că acestea sunt doar vorbe goale. Trebuie să le dovedim politicienilor că întrega lume e cu ochii pe ei și că nu ne mai pot duce de nas cu promisiuni deșarte. Dacă reușim să îi convingem să acționeze, drama lui Liz ar putea deveni un punct de cotitură pentru viața tuturor femeilor din Kenya, o țară în care violurile fac ravagii.

Liz are nevoie de sprijinul nostru acum. Nu putem accepta ca drama ei să rămână fără urmări. Semnați petiția urgentă prin care cerem șefului Poliției kenyene să îi aresteze pe violatori și să îi tragă la răspundere pe polițiștii care nu și-au făcut datoria. Când vom strânge 500.000 de semnături, vom ”tunde gazonul” mai multor secții de poliție din Kenya, într-o serie de proteste de impact, pentru a îi aminti șefului Poliției cât de mult ne preocupă ”imaginea” instituției pe care o conduce:
http://www.avaaz.org/ro/justice_for_liz_loc/?bcZUqeb&v=30720
Mama fetiței povestește cum agresorii, după ce au fost eliberați, s-au întors pentru le ridiculiza și batjocori familia. Se purtau ca și când ar fi mai presus de lege, și din păcate au toate motivele să creadă că sunt! Invocând niște reguli birocratice ridicole, poliția a înregistrat violul ca fiind un simplu ”asalt”, după care i-a cerut mamei lui Liz să își ”curețe” fiica, ceea ce a dus la distrugerea celor mai importante probe medico-legale. Drept urmare, violatorii lui Liz se află în libertate, iar ea într-un scaun cu rotile. 
Drama lui Liz nu este un eveniment singular, ci doar un exemplu extrem al unei probleme mult mai mari. În Kenya, două treimi dintre fete și o jumătate dintre băieții de vârstă școlară au fost victimele unui abuz sexual. Recent, printr-o hotărâre judecătorească istorică, poliția a fost acuzată că nu și-a îndeplinit datoria în mod corespunzător și autoritățile au fost somate să asigure respectarea legilor stricte anti-viol. Cazul lui Liz este testul care va arăta dacă această somație a avut vreun efect.
Polițiștii se scuză spunând că nu au suficiente fonduri sau pregătirea necesară pentru a asigura respectarea legii. Dar nu ai nevoie de prea multă pregătire pentru a-ți da seama că tunderea gazonului nu poate fi o pedepeasă pentru viol! Agresorii și polițiștii trebuie să fie trași la răspundere pentru faptele lor, transmițându-se astfel un mesaj important pentru viitor: poliția trebuie să trateze violul ca pe o crimă extrem de gravă, și nu ca pe un delict minor. Semnați acum petiția urgentă și cereți dreptate pentru Liz. Hai să oprim războiul absurd împotriva femeilor și fetelor:
http://www.avaaz.org/ro/justice_for_liz_loc/?bcZUqeb&v=30720
Membrii Avaaz se mobilizează de ani buni pentru a apăra drepturile femeilor peste tot în lume. Recent, am convins Guvernul indian să finanțeze cu câteva miliarde de rupii un program național de educare a populației și combatere a violurilor. Nu putem repara în niciun fel răul făcut lui Liz, dar ne putem asigura că astfel de atrocități nu se vor mai repeta. E timpul să trecem la fapte!
Cu speranță și determinare,
David, Anne, Sam, Bissan, Oli, Ricken, Emily și întreaga echipă Avaaz
*”Liz” este un pseudonim folosit de trusturile de presă în primele relatări despre cazul fetei. De atunci, numele a devenit extrem de răspândit.

SURSE:
Brave Busia girl battles as her rapists go scot free (The Nation)
http://www.nation.co.ke/lifestyle/DN2/ When-rapists-go-scot-free/-/957860/2022572/-/skd9s8z/-/index.html
Miscarriage of justice in brutal gang rape case shines spotlight on Kenyan police (Sabahi Online)
http://sabahionline.com/en_GB/articles/hoa/articles/features/2013/10/18/feature-02

Police wrap up probe into girl’s gang rape (The Daily Nation)
http://www.nation.co.ke/news/Police-wrap-up-probe-into-girls-gang-rape/-/1056/2035702/-/format/xhtml/-/4rdyo/-/index.html  
After Kenya’s landmark rape decision, all eyes on the police (Globe and Mail)
http://www.theglobeandmail.com/commentary/after-kenyas-landmark-rape-decision-all-eyes-fall-on-the-police/article13545136/
Kenyan Rape Victims Seek Compensation (IWPR)
http://iwpr.net/report-news/kenyan-rape-victims-seek-compensation

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu