După cel de al Doilea Război Mondial, oamenii de știință au încercat să găsească utilizări mai pașnice energiei atomice. Una dintre ideile cele mai vehiculate în acele timpuri a fost aceea de a bombarda plantele cu radiații pentru ca acestea să producă mutații, care să le facă mai rezistente la variațiile de temperatură și dăunători sau să le confere alte culori sau mirosuri.
Experimentele s-au realizat în principal în așa numitele „Grădini Gamma” de pe întregul teritoriu al Statelor Unite, dar și în Europa de Vest sau în țări din fostul bloc comunist.
Potrivit celor de la New Scientist, aroma de mentă din guma de mestecat sau pasta de dinți sunt rezultatul unor mutații cauzate de expunerea deliberată la radiații a plantei în trecut. De asemenea, grape-fruitul „Rio Star”, cel roșiatic-rubin, care reprezintă 75% din producția de grapefruit din Texas, a fost creat în aceste grădini atomice.
Am fi tentați să spunem că ingineria genetică modernă a înlocuit nevoia de grădinărit atomic, însă această afirmație ar fi parțial corectă. În Hitachiōmiya, Japonia, se află un institut care și în zilele noastre deține o astfel de grădină atomică unde desfășoară cercetări. Speciile de plate sunt iradiate cu raze gamma dintr-o sursă de cobalt-60 plasată în interiorul unui stâlp central. Oficial, scopul cercetărilor este de a genera noi rezistențe legumelor și fructelor, pentru a fi cultivate în soluri mai puțin fertile.
Potrivit directorul Agenției Internaționale pentru Energie Atomică, dr. Lagoda, utilizarea radiațiilor a produs mii de mutanți utili în culturile lumii, inclusiv soiuri noi de orez, grâu, orz, pere, mazăre, bumbac, mentă, floarea-soarelui, alune, grapefruit, ulei de susan, banane, manioc și sorg. El consideră că iradierea nu e soluția, însă este un instrument foarte eficient, care ne ajută să reducem timpul de reproducere a alimentelor.
Încă o dată avem ocazia să descoperim că mulți oameni de știință se cred mici Dumnezei și că noi trebuie să culegem fructele iresponsabilității lor, devenind cobai ai acestor experimente. Și ne mai întrebăm de ce cancerul a devenit prima cauză de mortalitate în mai toată lumea? Oare cu ce alte boli ne-au mai pricopsit acești indivizi, sub justificarea nevoii unei producții mai mari de alimente? Dacă tot sunt preocupați de asta, nu ar trebui să înceapă cu reducerea risipei de alimente din tot Occidentul?
yogaesoteric
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu