Aproximativ cincizeci la sută dintre boli sunt ireale. Motivul pentru care maladiile devin din ce în ce mai numeroase se datorează faptului că pretenţiile omului încep să fie mai mari. Acest aspect este necesar să fie înţeles foarte bine.
O dată cu dezvoltarea tehnologică şi ştiinţifică, cu apariţia unor condiţii economice şi sociale mai bune, numărul bolilor ar fi trebuit să scadă. Însă nu s-a petrecut aşa, deoarece capacitatea omului de a minţi a luat amploare. Acum, oamenii nu îi mai mint doar pe alţii, ci şi pe ei înşişi. Astfel au reuşit să creeze noi boli.
De exemplu, un om de afaceri care este în pragul falimentului, nedorind să accepte acest fapt, cade bolnav la pat. Aceasta este o boală creată de mintea sa. Şi de pe urma ei are un dublu avantaj: se poate scuza în faţa creditorilor că nu mai este capabil să îşi continue afacerea, iar pe de altă parte le va sugera celorlalţi – aşa cum s-a convins pe sine, că boala sa este incurabilă. O astfel de boală indusă nu este reală – şi cu cât va încerca mai mult să se vindece prin mijloacele obișnuite, cu atât se va îmbolnăvi mai rău.
Dacă medicina nu reuşeşte să te vindece, atunci este clar faptul că boala de care suferi îşi are cauza în altă parte. Poţi începe să îi blamezi pe doctori şi medicamentele lor, poţi încerca tratamentele medicinii naturiste şi pe cele din Ayurveda, te poţi îndrepta spre homeopatie – dar nimic nu te va ajuta. Niciun doctor nu va fi de ajutor, deoarece un medic nu poate trata decât o boală reală, autentică – el nu are niciun control asupra unui fenomen fals. Iar faptul cel mai interesant este acela că tu creezi şi întreţii asemenea boli.
Majoritatea bolilor de care suferă femeile sunt false. Foarte multe femei au învăţat un truc încă din copilărie: acela că primesc dragoste atunci când sunt bolnave. Când soţia se îmbolnăveşte, soţul îşi ia liber de la serviciu şi stă lângă ea şi o îngrijeşte. Poate că nu îi convine să facă aceasta, dar o face.
O persoană bolnavă adesea devine un dictator, un mic tiran. Când aceasta spune „închide radioul”, cealaltă persoană se conformează imediat. Cine doreşte să supere un om bolnav? Dar procedând în acest mod atunci când nu este cazul, nu face altceva decât să îi ajute boala. Pentru nimic în lume cei apropiați nu trebuie să contribuie la o boală falsă. Este o afacere prea costisitoare.
Un părinte nu trebuie să îi acorde copilului o atenţie excesivă când acesta se îmbolnăveşte, altminteri, ori de câte ori copilul doreşte să fie băgat în seamă, se va îmbolnăvi. Manifestând față de el o grijă excesivă și tendința de a-l cocoloși peste măsură atunci când este bolnav, copilul riscă să asocieze atenţia care i se acordă sau iubirea cu boala. Este necesar ca mama să îi arate copilului iubire atunci când el este fericit şi bucuros, astfel încât iubirea să devină asociată cu fericirea şi bucuria.
În prezent, noi am asociat iubirea cu suferinţa, iar acest aspect este extrem de periculos, deoarece când cineva va avea nevoie să i se arate iubire, el va avea tendinţa de a suferi sau de a se îmbolnăvi, ştiind că atunci va primi dragoste. Însă iubirea nu poate fi găsită niciodată prin boală sau suferinţă. Boala trezește compasiune, milă, nu iubire, care este un sentiment cu totul diferit. Problema este că noi nu cunoaştem mai nimic despre iubire.
Trupul ne urmează sugestiile – dacă dorim să fim bolnavi, atunci trupul se va îmbolnăvi. Din moment ce putem să ne autosugestionăm că suntem bolnavi, atunci vom putea să ne sugestionăm și că suntem sănătoşi, astfel încât să putem scăpa de bolile ireale.
În fiecare zi mor sute de oameni muşcaţi de şerpi. Dar ştiaţi că doar 3% dintre şerpi sunt veninoşi? Foarte mulţi mor doar pentru că au impresia că orice şarpe poate ucide oameni…
Citiţi şi:
Emoții care ne provoacă boli fizice. Somatizarea, o disfuncţie în relaţia dintre conştiinţă şi trup
Celulele din trupul tău te ascultă! Cum te ajută conversația cu ele să te vindeci
yogaesoteric
31 martie 2018
31 martie 2018
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu