joi, 14 decembrie 2017

Cele mai periculoase băuturi din lume pe care noi le consumăm aproape zilnic

Cine ne apără ? AFACERI CU OTRAVĂ , admise în România! 

În zilele noastre, există pe piață mii de produse pline de chimicale și aditivi. Aceasta reprezintă o mare problemă deoarece, pe lângă efectele nocive ale substanțelor chimice ce sunt adăugate în alimente, organismul nostru depune un efort foarte mare în încercarea de a digera astfel de produse aditivate. 
De exemplu, atunci când consumăm o salată, organismul o digeră în 2-3 ore, în timp ce un hamburger este digerat în mai mult de o zi!
Printre alimentele nesănătoase pe care le consumăm, unii dintre noi chiar de mai multe ori pe zi, se numără și băuturile carbogazoase. Aceste băuturi sunt chiar extrem de periculoase pentru organism.
Chiar dacă aproape nu ne vine să credem, ele conțin aproximativ 13 linguri de zahăr la litru! Consumul exagerat de zahăr sau glucoză poate duce la obezitate, diabet, afecțiuni cardiace, artrită sau blocaje renale.
Iată mai jos ce se petrece în organism când consumăm o cantitate de 250 de ml din aceste sucuri acidulate dulci!
- După 15-30 de minute de la ingerarea de carbohidraţi, nivelul glucozei în sânge începe să crească. Rapiditatea şi nivelul de creştere al glicemiei depind de tipul de carbohidraţi existenţi în aceste băuturi şi de abilitatea organismului de a procesa absorbţia de glucoză. Carbohidraţii din lichide, cum sunt aceste băuturi răcoritoare, sunt digeraţi foarte rapid şi prin urmare şi creşterea nivelului glicemiei apare rapid.
- Consumând 250 ml dintr-o astfel de băutură, deja ai consumat întreaga cantitate de zahăr necesară pentru o zi. Conform American Heart Association, maximum de zahăr adăugat în dietă pe zi ar trebui sa fie de 37,5 g la bărbați și 25 g la femei, iar sucurile acidulate conțin între 24-29 g zahăr, în 250 ml. Cu alte cuvinte, cu o coca cola de 250 ml, consumi tot zahărul de care ai nevoie într-o zi.
- Când se depăşeşte o anumită limită fiziologică, ficatul începe să transforme glucoza în grăsime. 
Creşterea nivelului de glucoză în sânge determină ficatul să înceapă să transforme glucoza în glicogen, pe care îl depune în propriile celule, până se atinge limita de stocare. Apoi glicogenul începe să fie transformat în grăsime. În acest fel se explică de ce există foarte multe persoane în prezent care au aşa-zisul ficat gras, fără a consuma în mod excesiv grăsimi.
- Glucoza ajunsă în sânge duce la creșterea presiunii arteriale, conform mai multor studii ce au fost realizate, iar pupilele se dilată.
- Prezența glucozei în sânge declanșează anumite mecanisme fiziologice care au ca rezultat producerea de dopamină, iar ritmul cardiac poate începe să crească.
Punând cap la cap toate aceste informații, ne dăm seama că în urma consumului de băuturi carbogazoase dulci, riscul de apariție a afecțiunilor cardiace și chiar de infarct este considerabil!
După ce ați citit aceste rânduri, mai aveți poftă de-un suc?
yogaesoteric 
13 decembrie 2017

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu