marți, 31 octombrie 2017

Dr. Johann Georg Schnitzer – Medicina nu cunoaşte cauza hipertensiunii

La majoritatea persoanelor nu există o cauză determinantă pentru apariţia hipertensiunii arteriale. Boala este descrisă şi clasificată în „hipertensiune arterială esenţială sau primară”, dar despre cauzele ei nu se ştie mare lucru!
Ce medicamente se dau în cazul hipertensiunii arteriale de către medicina clasică?
Medicamentul standard pentru tratamentul hipertensiunii arteriale şi pe care îl primesc aproape 100% dintre pacienţi, conţine o substanţă numită beta-blocant, care inhibă contracțiile normale ale muşchiului inimii reducând randamentul ei natural. Prin această metodă inima nu mai bate cu amplitudinea obișnuită, ceea ce duce automat la scăderea presiunii sângelui în artere la fel ca atunci când un robinet la care se află legat un furtun este închis un pic.
Randamentul inimii este redus prin substanţele beta-blocante cu 20-40% şi aceasta va duce inevitabil la:
- distrugerea sigură a muşchiului cardiac şi, ca urmare, la boli cronice de inimă;
- lipsa de putere şi energie;
- oboseală cronică;
- infecţii datorită lipsei de oxigen şi de sânge proaspăt în extremităţi;
- slăbirea sistemului imunitar;
- slăbirea tuturor organelor (toate organele sunt alimentate şi întărite cu sângele pompat de inimă);
- capacitate cerebrală scăzută.
Alte medicamente administrate împreună cu substanţele beta-blocante sunt cele care „subţiază” sângele, adică alterează în mod artificial consistenţa lui, sau cele care dilată arterele.
Dacă hipertensiunea nu are de a face cu inima – după cunoştinţele actuale ale medicinii – de ce se dau totuşi medicamente care reduc puterea inimii?Pentru că prin aceste medicamente se obţine cel mai rapid efect de reducere a hipertensiunii – efect dorit şi de pacienţi. Însă astfel apar și efecte nefaste, ireparabile asupra sănătăţii, de care vor profita la urmă tot fabricanţii de medicamente.
Substanţele beta-blocante vindecă hipertensiunea arterială?Bineînţeles că nu vindecă nimic pentru că inima are de a face cu tensiunea arterială la fel de mult ca un robinet cu un furtun înfundat care este conectat la el. Prin închiderea robinetului nu se curăţă furtunul chiar dacă presiunea din acesta scade.
De ce doctorii nu caută o alternativă mai bună ?Industria farmaceutică nu produce alte medicamente contra acestei afecţiuni şi ca urmare doctorii nu au ce să aleagă.
Beta-blocantele funcţionează rapid (deşi distrug inima şi slăbesc întregul organism) şi acest lucru le este mai mult decât suficient celor mai mulţi „doctori”. Un doctor adevărat însă va căuta cauza bolii şi va căuta să o înlăture, dar şansa să dai peste un astfel de doctor este mai mică decât cea de a nimeri toate numerele de la loto.
Care este de fapt cauza adevărată a hipertensiunii arteriale?
Sistemul cardio-vascular poate fi comparat cu o pompă de apă care ţine apa în circulaţie într-un lac artificial. Acest sistem este format dintr-o pompă – inima, furtun – vase sanguine, un filtru – rinichii.
Pompa de apă este aleasă de aşa natură să garanteze circulaţia ideală a apei.
Dacă presiunea din furtun creşte la un moment dat, există numai două cauze posibile:
a) înfundarea furtunului;
b) înfundarea filtrului (rinichii).
Reducând randamentul pompei de apă se diminuează tensiunea care apare în mod automat în furtun însă acest lucru nu duce la repararea problemei. Un instalator va face în acest caz ceea ce trebuie: el va curăţa filtrul înfundat.
În cazul organismului, referitor la cauza hipertensiunii arteriale, filtrul respectiv este reprezentat de rinichi. Rinichii filtrează permanent sângele şi atunci când randamentul lor scade, automat creşte tensiunea arterială căci inima nu îşi modifică randamentul în funcţie de cel al rinichilor.
De ce scade randamentul rinichilor?
Rinichii sunt organele cele mai puternic legate direct de emoţii şi sunt afectaţi foarte mult de supărări şi de ale emoţii nefaste, îndeosebi de cele de durată (tristeţe, depresie, decepţii sentimentale, pierderea celor iubiţi, singurătate).
Cei mai mulţi oameni încep să facă hipertensiune arterială după decesul unei ființe apropiate sau după o supărare care ţine mai mult timp.
În cazul supărărilor cronice, rinichii nu mai pot lucra cum trebuie – se strâng de la tristeţe – reducându-se astfel capacitatea lor de filtrare, ceea ce creşte în mod automat tensiunea din artere.
Şi conflictele şi enervările zilnice la oameni care nu sunt trişti sau depresivi duc la hipertensiune arterială, însă acest fapt este cauzat nu numai de randamentul slăbit al rinichilor (cei mai mulţi oameni au rinichii slăbiţi şi înfundaţi) ci mai mult de ficat, care are o funcţie compensatoare în ceea ce privește volumul de sânge aflat în circulaţie în organism.
Enervarea afectează în mod direct ficatul. Deci cauza numărul doi a hipertensiunii sunt conflictele emoţionale, certurile, care duc la tensiune emoţională şi ca urmare şi la tensiune în sânge.
În consecință, voia bună şi echilibrul emoţional sunt factorii care vindecă cel mai uşor hipertensiunea arterială.
Fiindcă pacienţii nu ştiu acest lucru, de îndată ce au aflat că suferă de această afecţiune ei vor lua medicamentele prescrise de medic ani de zile – chiar dacă necesitatea administrării lor dispare – fiind convinşi că boala este nevindecabilă şi că trebuie să ia aceste medicamente o viaţă întreagă.
Deci pe lângă rinichi, un alt element foarte important în cazul hipertensiunii arteriale este ficatul. 
Ficatul acţionează ca un rezervor de sânge care menţine cantitatea de sânge din organism la nivelul necesar – asemănător cu rezervoarele de dilatare folosite la instalaţiile de încălzire. Oricine a văzut un ficat de animal îşi poate da seama uşor că acesta este asemeni unui burete care conţine mult sânge.
În timpul mişcării muşchii trebuie alimentaţi cu sânge şi acesta este eliberat de ficat care îl adună în perioadele de repaus.
Şi la enervare sau când sunt resimțite emoţii puternice ficatul eliberează acest sânge care se duce în zonele necesare, mai ales la cap, unde se creează o congestie.
La un om cu ficatul sănătos, sângele se retrage repede înapoi în ficat după efort sau după enervare, pe când la unul cu ficatul afectat aceasta nu se mai petrece în mod rapid.
Din cauza afecţiunilor ficatului pe care, ca şi cele de la rinichi, le are aproape orice om din ziua de azi mai mult sau mai puţin, datorită mai multor factori (alimentaţie nesănătoasă, lipsa de mişcare, toxine acumulate, calculi renali şi biliari), ficatul nu mai poate îndeplini această funcţie în mod ideal, iar compensarea cantităţii de sânge din artere nu mai poate fi făcută în timp util ducând la valori mărite de tensiune.
Un ficat bolnav şi enervările duc deci la valori şi mai mari ale tensiunii arteriale decât în cazul unui ficat sănătos. Şi acest aspect este cunoscut: bolnavii depresivi şi mânioşi fac tensiune şi mai mare decât cei care sunt numai depresivi.
Deşi cauza primară a hipertensiunii este pe plan organic, sistemul renal, ficatul are şi el o influenţă destul de mare asupra valorilor acesteia.
Al treilea factor în cazul hipertensiunii arteriale, care este însă minor, îl reprezintă pierderea elasticităţii arterelor.
Arterele elastice sunt în stare să compenseze prin dilatare o parte din tensiunea mărită apărută, în timp ce arterele rigide, cu elasticitatea alterată, vor păstra creşterea presiunii arteriale la valoarea cauzată de o anumită emoţie.
Factorii zilnici care duc la variaţia tensiunii arteriale în cazul hipertensiunii cronice datorate rinichilor sunt emoţiile nefaste (inclusiv enervările), aşa cum ştie orice hipertensiv din proprie experienţă.
De ce doctorul meu nu ştie toate aceste aspecte?
Doctorii au fost învăţaţi cândva la facultate – în mod evident greşit – că hipertensiunea nu are cauze şi că se tratează cu beta-blocante. Majoritatea medicilor au rămas la acest stadiu de necunoaştere totală, stadiu la care a rămas şi „ştiinţa” oferită de industria farmaceutică de mai multe decenii.
În ultimii 30 de ani nu s-a făcut nici măcar un singur pas înainte pentru vindecarea hipertensiunii, căci cine are oare nevoie de un pas înainte, când se câştigă atâţia bani cu beta-blocantele şi cu alte medicamente?
Timp de cercetare proprie, şi mai ales de gândire, doctorii din ziua de azi nu deţin, iar ei, ca şi cei mai mulţi „oameni de ştiinţă” se mulţumesc cu ceea ce ştiu deja.
Cum se poate vindeca hipertensiunea cu adevărat?
Pentru a vindeca hipertensiunea există un singur mod real şi eficient: trebuie vindecată sau eliminată depresia, supărarea sau tristeţea pacientului! Aceasta se poate face în mod efectiv prin transformarea radicală a modului de viaţă și cu ajutorul terapiilor naturiste.
Oamenii care se enervează uşor trebuie să îndepărteze sursele conflictelor şi să urmărească să se stăpânească.
În cazul hipertensiunii, trebuie tratate cu remedii naturiste atât organele (rinichii şi ficatul) care duc la creşterea ei, dar mai ales cauzele psihice care duc la dereglarea acestor organe: supărarea, depresia şi enervarea.
Tratamentul cu beta-blocante şi substanţe care fluidifică sângele aduce numai daune întregului organism şi nu vizează deloc cauza adevărată a bolii, făcând bolnavii dependenţi de aceste medicamente pentru decenii întregi.
În plus, faptul că doctorii administrează împotriva hipertensiunii un medicament pentru inimă, când de fapt cauza bolii nu este cunoscută şi nici atribuită inimii, este o prostie la fel de mare ca reducerea randamentului pompei de apă în loc de a desfunda filtrul, în cazul intervenţiei unui instalator. Dacă un instalator ar face aşa ceva, ar fi concediat imediat, în timp ce doctorii fac acest lucru de decenii întregi.
Mulţi bolnavi care au reuşit să depăşească stadiul depresiv nu mai au hipertensiune şi nu mai au ca urmare nici nevoie de medicamente, dar le iau mai departe din obişnuinţă sau din cauză că doctorii lor nu le spun că nu mai sunt necesare. Frica de „a se petrece ceva” este menţinută şi inoculată de sistemul medical şi aceste beta-blocante se dau în cele mai multe cazuri decenii întregi, deşi necesitatea lor dispare des de la sine în multe cazuri.
Care sunt alternativele eficiente la beta-blocante?
Alternative naturale foarte eficiente pentru substanţele beta-blocante, mult mai sănătoase, şi care funcţionează pentru cei mai mulţi bolnavi, sunt remediile din plante medicinale de la magazinele naturiste, cu numele de „reglatoare de tensiune”. 
Mult mai eficiente la vindecarea cauzelor hipertensiunii ar fi însă drenoarele renale şi hepatice, remedii care înlătură depunerile din rinichi împreună cu remedii naturale contra depresiei şi/sau a irascibilităţii.
yogaesoteric
30 octombrie 2017

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu