marți, 20 iunie 2017

S-a reușit prima terapie genetică anti-îmbătrânire


Elizabeth Parrish, în vârstă de 44 de ani, directoare a companiei de inginerie genetică BioViva USA Inc, pretinde că este primul om din istorie care a inversat cu succes efectele îmbătrânirii naturale, prin intermediul unei terapii genetice experimentale aplicată chiar pe ea însăși, de compania pe care o conduce.


Parrish a fost inițial supusă unei astfel de terapii cu gene în 2015. Procedura era menită să o protejeze împotriva pierderilor de masă musculară inerente odată cu îmbătrânirea și să lupte împotriva deteriorării firești a celulelor stem. Tehnica folosită s-a orientat asupra procesului natural de scurtare a telomerilor, care are loc odată cu înaintarea în vârstă.
Telomerii sunt mici segmente ADN care îmbracă sau „căptușesc” capetele fiecărui cromozon, acționând ca un fel de „tampoane” împotriva distrugerii acestora. Ei scad în lungime cu fiecare diviziune celulară, până când devin prea scurți ca să mai protejeze cromozomul, ceea ce duce la probleme de funcționare ale celulei și la îmbătrânirea organismului ca întreg.
Dacă în septembrie 2015, chiar înainte de terapia cu pricina, analizele au arătat că globulele albe ale lui Parrish aveau telomeri neobișnuit de scurți pentru vârsta ei – făcând-o vulnerabilă de timpuriu la afecțiuni legate de bătrânețe – în martie 2016, aceleași teste au indicat o prelungire echivalentă cu o întinerire de aproximativ 20 de ani a telomerilor, de la 6,71kb la 7,33kb.
Acest lucru înseamnă că leucocitele lui Parrish au devenit, biologic, mai tinere. Rezultatele au fost verificate independent de organizația non-profit HEALES (Healthy Life Extension Compnay), din Bruxelles și de Biogerontology Research Foundation, din Marea Britanie.
Potrivit lui Elizabeth Parrish, actualele terapii oferă efecte marginale pacienților care suferă de afecțiuni cauzate de îmbătrânire. Ea consideră că biotehnologia este cea mai bună soluție în acest sens și că, dacă rezultatele ei sunt reale, „vom face istorie”.
Desigur, BioViva o să monitorizeze sângele femeii pentru luni și ani de zile de aici înainte, iar între timp va testa și alte terapii genetice și combinații de terapii genetice pentru a repara daunele produse de înaintarea în vârstă. Rămâne de văzut dacă succesul leucocitelor poate fi repetat și în cazul altor țesuturi și organe, precum și la alți pacienți. Momentan, răspunsul se află în celulele lui Elizabeth Parrish, „pacientul zero” al terapiei genetice de întinerire și longevitate.

yogaesoteric 
19 iunie 2017

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu